Nieuws volgens datum: 29 Jun, 2024

Canada plaats zich voor kwartfinale

Canada plaats zich voor kwartfinale

VOETBAL – Canada heeft de kwartfinale gehaald tijdens Copa America. De groep A ontmoeting tussen Canada en Chili eindigde precies hoe het begonnen was in het Inter&Co Stadium. Chili, Copa America winnaar in 2015 en 2016, is uitgeschakeld.

Chili moest deze wedstrijd winnen, om de volgende ronde te halen, maar het was Canada die in de beginfase de betere kansen kreeg. Derek Cornelius en Cyle Larin zagen hun schoten gestopt worden door doelman Gabriel Arias van Chili.  In de 27ste minuut moest Chili een domper verwerken. Gabriel Suazo kreeg zijn tweede gele kaart, dus rood.  Helaas kon Canada zijn numerieke meerderheid niet uitbuiten en gingen beide landen  naar de kleedkamer met een blanco score.

In de tweede helft ging Chili opzoek haar het doelpunt, die hen naar de volgende ronde moest brengen. Door dit te doen ontstond er veel ruimte vrij in de achterhoede. Richie Laryea, Larin en Alphonso Davies kregen goede mogelijkheden, maar ze faalden. Bij Chili probeerde Alexis Sánchez en Rodrigo Echeverría om het net te vinden, maar konden doelman Maxime Crépeau van Canada niet verslaan.

Met elke minuut die voorbij ging, werden de kansen voor Canada groter om met Argentinië zich te plaatsen voor de kwartfinale. Tijd was niet meer de beste maatje van Chili en bondscoach Sergio Santin bracht een extra invaller binnen de lijnen bij Chili. Ben Brereton Díaz moest de reddende engel worden, maar dat gebeurde niet.

In de ander wedstrijd, die simultaan begon, won Argentinië zonder Lionel Messi van Peru met 2-0. Messi kreeg rust, omdat hij in de vorige wedstrijd tegen Chili een kleine blessure opliep. Ook bondscoach Lionel Scaloni zat niet op de bank bij Argentinië wegens een schorsing. Walter Samuel nam de taken van Scaloni over. Peru hield vol in de eerste helft en landen gingen naar de kleedkamer met een blanco score. In de tweede helft vond Lautaro Martínez twee keer het net. Leandro Paredes miste ook een strafschop voor Argentinië.

De titelverdediger Argentinië eindigt in groep A met negen punten uit drie wedstrijden. Canada wordt tweede met vier punten. Chili eindigt op de derde plaats met twee punten en Peru eindigt op de laatste plaats met een punt.…[+]

Vrouw verduistert SRD 320 duizend

srd-geld-suriname

PARAMARIBO – Tanja L. heeft SRD 320 duizend verduisterd van een pompstation. Zij heeft ook valse overmakingsmakingsbewijzen opgemaakt.

De benadeelde betaalde Tanja L. bij het pompstation, maar het bedrag kwam niet op de rekening van het pompstation. De vrouw heeft het geld ontvangen van de benadeelde, maar zij maakte dat niet over. Naar haar verklaring heeft haar schoonzus de valse overmakingsbewijzen opgemaakt. Naar aanleiding van deze verklaring heeft de politie de schoonzus gehoord. De schoonzus geeft echter aan dat zij nooit een overmakingsbewijs heeft verstrekt aan Tanja L.

De verdachte heeft vanaf 2022 aangegeven dat zij bereid was de benadeelde te vergoeden. Vervolgingsambtenaar Mirella van Dijk zegt dat de vrouw hiervan geen gebruik heeft gemaakt om het volledige bedrag te voldoen. Volgens haar is de vrouw ruimschoots in de gelegenheid geweest om de schade te vergoeden. Tanja L. heeft SRD 68 duizend voldaan door tussenkomst van de rechter, want zij was aangemaand om te betalen. Het Openbaar Ministerie eiste 24 maanden celstraf, waarvan 10 voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van twee jaar. De vervolgingsambtenaar vroeg betaling van SRD 252 duizend binnen zes maanden. Indien de vrouw het bedrag niet betaalt, moet zij zes maanden in hechtenis doorbrengen. Van Dijk vroeg onmiddellijke gevangenneming van de verdachte. Raadsman Valerian Bendanon zal op de volgende zitting zijn pleidooi houden. WJ …[+]

Noord-Korea executeert 22-jarige vanwege het luisteren naar K-pop

5 Noord-Korea executeert 22-jarige vanwege het luisteren naar K-pop

PYONGYANG – In Noord-Korea is een 22-jarige man geëxecuteerd omdat hij zou hebben geluisterd naar K-pop. Dat melden verschillende media op basis van een rapport over de mensenrechten in Noord-Korea, uitgegeven door Zuid-Korea.

De man zou zijn omgebracht omdat hij zeventig K-popliedjes had geluisterd en deze ook had verspreid. Daarmee overtrad hij een Noord-Koreaanse wet die buitenlandse invloeden moet uitbannen. De enorme populariteit van K-pop ten zuiden van de grens wordt door Kim Jong-un gezien als groot gevaar voor zijn heerschappij. Eerder zouden al skinny jeans, zonnebrillen en wijnglazen in de ban zijn gedaan.

Vanuit Zuid-Korea worden regelmatig usb-sticks aan ballonnen de grens over gestuurd. Tevens staan er aan de grens tussen de beide Korea’s grote luidsprekers die K-pop naar het noorden blazen. Maar ook via China bereikt de Zuid-Koreaanse popcultuur de gesloten stalinistische heilstaat. Volgens een deserteur, die nu in Seoul woont, is het mateloos populair onder Noord-Koreaanse jongeren.

Het inzetten van K-pop is een onderdeel van het steekspel tussen Seoul en Pyongyang. Recentelijk stuurde Noord-Korea ballonnen vol afval de grens over, als ’reactie’ op de het uitzenden van K-pop over de grens door Zuid-Korea. (De Telegraaf)…[+]

 

Beryl, the first hurricane of the 2024 Atlantic season, is rapidly approaching the Caribbean

4 Beryl the first hurricane of the 2024 Atlantic season

USA – Beryl is the first hurricane of the 2024 Atlantic season, with maximum sustained winds of 75 mph with stronger gusts, according to a 5 p.m. EST update from the National Hurricane Center.

The hurricane is located about 720 miles east-southeast of Barbados, moving west at 22 mph, and is expected to continue to strengthen before reaching the Windwards Islands early Monday. Beryl is now the first rapidly intensifying storm of the year, having accelerated from 35 mph to 75 mph in less than 24 hours. Rapid intensification is defined as a wind increase of 30 knots (35 mph) or more in a 24 hour period.

The center warned earlier on Saturday that the storm was likely to develop into a “dangerous major hurricane” as it approaches the Windward Islands Sunday night or Monday. It brings a risk of heavy rainfall, hurricane-force winds and dangerous storm surge and waves to the central and western Caribbean.

“Beryl is expected to rapidly strengthen and be a major hurricane when it reaches the Windward Islands late Sunday night or Monday, bringing destructive hurricane-force winds and life-threatening storm surge,” warns the center. The hurricane’s early arrival is unusual: the average date for the first hurricane is August 11. The storm has been intensified by exceptionally warm ocean temperatures, driven by planet-warming fossil fuel pollution.

Beryl could lash parts of the Lesser Antilles – the arching chain of islands that form a broken barrier between the open Atlantic and the Caribbean Sea – by the end of the weekend. A hurricane warning is in effect for Barbados and hurricane watches have been issued for St Lucia, St. Vincent and the Grenadines, and Grenada. Tropical storm watches have been issued for Martinique and Tobago.  The storm is also worth monitoring for those with interests along the US and Mexico Gulf coasts, but it will take a few days to sort out exactly where it will go or how strong it will be. More clarity should come once it is in the Caribbean Sea early next week. (CNN)…[+]

Nagelsmann: ‘VAR maakt  sport iets eerlijker’

Nagelsmann--VAR-maakt-de-sport-iets-eerlijker

VOETBAL -De Duitse bondscoach Julian Nagelsmann heeft gemengde gevoelens overgehouden aan de zege van Duitsland op Denemarken: 2-0. Hij ging ook kort in op de VAR, die in de achtste finale tussen de twee landen een hoofdrol speelde.

Duitsland won in de achtste finale met 2-0 van Denemarken. Kai Havertz opende de score vanaf elf meter in de tweede helft, Jamal Musiala zorgde voor de beslissing. Nagelsmann omschreef de wedstrijd bij de Duitse zender ZDF als ‘chaotisch’. ‘De eerste twintig minuten waren onze beste van het toernooi. We zetten goed druk en zorgden voor goede gegenpressing. Daarna was het iets minder en had je die onderbreking door het weer. Een wedstrijdonderbreking helpt nooit, maar je probeert hem wel goed te gebruiken.’

Vlak na rust dacht Denemarken op voorsprong te komen door een doelpunt van Joachim Andersen. De verdediger van Crystal Palace stond echter een teenlengte buitenspel en dus zette de VAR een streep door de goal. Niet veel later riep de VAR scheidsrechter Michael Oliver naar het scherm voor een handsbal van diezelfde Andersen. De bal ging op de stip en Duitsland kwam op voorsprong. ‘VAR maakt de sport iets eerlijker’, stelde Nagelsmann.

Duitsland heeft zich, na Zwitserland, als tweede land gekwalificeerd voor de kwartfinales. Daarin wacht Spanje of Georgië. De Duitsers liggen nog steeds op koers om het EK in eigen land te winnen. Toch zag Nagelsmann nog genoeg verbeterpunten tegen Denemarken. ‘Er waren fases in de wedstrijd waarin niet alles top liep, dat gaat in je kop zitten. Dat is totaal niet nodig’, analyseerde de bondscoach. ‘We moeten geduldiger blijven, op momenten wachten en niet te snel risicovolle ballen geven. Dan kunnen we ons ook beter opstellen voor een counter.’ (VI)…[+]

Hof hoort getuigen in strafzaak Adhin

Ex-vicepresident Adhin

PARAMARIBO – Het Hof van Justitie in hoger beroep heeft deze week weer getuigen gehoord in de strafzaak tegen ex-vicepresident Ashwin Adhin. Advocaat Chandra Algoe, die samen met haar collega Irvin Kanhai rechtsbijstand verleent aan Adhin, zegt aan Times of Suriname dat het getuigenverhoor meer duidelijkheid heeft opgeleverd.

Een getuige heeft aangegeven dat er apparaten waren ingeleverd. De getuige verklaarde dat deze apparaten op de vloer in een lege ruimte waren geplaatst. Volgens Algoe is dit bij de behandeling van de zaak in eerste aanleg niet naar voren gekomen. Dit is voor haar een nieuwigheid die eerder niet bekend was dat fragiele apparaten gewoon op de vloer lagen in het gebouw van het Kabinet van de Vicepresident. Algoe geeft aan dat het ook niet duidelijk is hoe lang de apparaten op de vloer lagen. Een andere getuige heeft aangegeven dat hij apparaten in ontvangst nam. “Hij heeft geen onderzoek gedaan of de apparaten waren vernield. Hij heeft echter in zijn verklaring aangegeven dat de apparaten opzettelijk waren vernield”, aldus Algoe. In juli zullen nog andere getuigen worden gehoord.

Het Hof van Justitie in eerste aanleg heeft Adhin vorig jaar vrijgesproken, wegens het ontbreken van wettig en overtuigend bewijs. Een van de ten laste gelegde strafbare feiten is valsheid in geschrifte. Er werden memo’s opgemaakt op het kabinet van de vicepresident voor afschrijving van goederen die niet meer bruikbaar zouden zijn voor de dienst. Volgens het Hof in eerste aanleg ontbreken de criteria voor de vaststelling van de afschrijving en de daarna te stellen procedures. Ook het bewijs van verduistering en vernieling ontbreekt. WJ …[+]

 

 

 

Zwitsers in extase: ‘Wisten dat we ze kapot zouden maken’

Zwitsers-in-extase-Wisten-dat-we-ze-kapot-zouden-maken'

VOETBAL – Zwitserland staat maar weer eens in de kwartfinale van een EK, nadat de Nati zaterdag titelhouder Italië uit het toernooi smeet: 2-0. Na afloop was de stemming in het Zwitserse kamp euforisch, maar het is niet alsof ze het niet zagen aankomen.

Trainer Murat Yakin beweert tegenover Blick dat hij de zege van zijn ploeg al zag aankomen toen hij de opstelling van de tegenstander zag. ‘Ongelofelijk wat hier gebeurt. We genieten in elk stadion, groot compliment aan de fans. Ik wist dat we de Italianen kapot zouden maken als ze met vier man achterin zouden spelen. Dan zouden we ze laten lopen. In de kwartfinale? Je moet de fans maar vragen of ze liever Engeland of Slowakije willen. ‘

Ook Manuel Akanji besprak, naast de rol van het publiek, het zelfbewustzijn in de Alpen-ploeg: ‘Ongelofelijk. We voelen de fans op het veld en proberen wat terug te geven. We zijn verdiend door. Het is normaal dat zij na de 2-0 wat meer balbezit hadden, maar enkele misverstanden daargelaten hebben we amper wat weggegeven. We spelen met zelfvertrouwen, Granit en ik leiden daar een beetje in.’

En dan is er nog doelpuntenmaker Ruben Vargas, van die schitterende tweede goal die de wedstrijd een beslissende wending gaf. Hij kon zijn prachtige treffer nog maar amper geloven. ‘Granit (Xhaka, red.) vertelde me: “Ruben, schiet er nou eens een bal in.” En toen hoorde ik hem schreeuwen dat ik moest schieten, en toen ging alles heel snel. Het is ongelofelijk, ik wil gewoon Onze Lieve Heer bedanken.’ (VI)…[+]

Voorganger die jongedame seksueel misbruikt aangehouden

verkrachting

PARAMARIBO – De verdachte L.C., een voorganger, is deze week aangehouden nadat hij zich had gemeld op het politiebureau te Munder. Het slachtoffer, B.J., deed op maandag 10 juni 2024 aangifte van seksueel misbruik tegen deze verdachte.

De vrouw verklaarde dat zij via social media in contact was gekomen met de voorganger. Na haar problemen te hebben voorgelegd aan L.C., stelde hij voor om voor haar te bidden. Op 10 juni 2024 bezocht L.C. alleen de woning van de vrouw. Tijdens het gebed zalfde hij de aangeefster J.B. met olie, waarna zij bewusteloos raakte. Toen ze weer bij bewustzijn kwam, ontdekte ze dat ze seksueel was misbruikt door de man.

Na de aangifte werd het slachtoffer door de politie voor medisch onderzoek verwezen naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. De politie vermoedt dat meerdere vrouwen slachtoffer zijn geworden van de daden van deze voorganger. Slachtoffers kunnen zich voor het doen van aangifte of om hun beklag te doen, in verbinding stellen met de politie via het Command Center op nummer 115, de gratis tiplijn op nummer 179, of de politie van Munder op telefoonnummers 443777 en 443778. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de verdachte L.C. in verzekering gesteld in afwachting van het verdere onderzoek door de politie.

Gelet op het feit dat steeds meer personen, vooral vrouwen, slachtoffer worden van ongewilde seksuele handelingen door enkele slecht inborstige voorgangers, doet de politie een beroep op de samenleving om waakzaam en alert te zijn. “Voor uw veiligheid is het raadzaam om altijd in aanwezigheid van derden (bekende vertrouwelingen) genezingsgebeden of handelingen door een voorganger te laten uitvoeren. Ook aan ouders en verzorgers wordt gevraagd om hun kinderen niet in handen te leggen van dit soort figuren”,  waarschuwt de politie…[+]

Kanhai twijfelt aan verklaring politie-topper

Irwin_Kanhai

“Isaacs is een grote jokkebrok”

PARAMARIBO – Advocaat Irvin Kanhai plaatste gisteren in de rechtszaal grote vraagtekens bij de verklaring van politie-topper Bryan Isaacs, die in verband met 17 februari 2023 een verklaring heeft afgelegd. Isaacs fungeerde toen als hoofd van de operationele diensten van de politie. “Isaacs is een grote jokkebrok”, zei de raadsman bij de behandeling van de strafzaak tegen Stephano Biervliet, meer bekend als Pakittow, en Asween R.

Kanhai vindt dat Isaacs het niet zo nauw neemt met de waarheid. Hij haalt aan dat waar Isaacs aangeeft dat er vooraf geen inlichtingen waren over onregelmatigheden van 17 februari 2023, heeft president Chandrikapersad Santokhi het tegendeel aangegeven in de media. Het staatshoofd was voor die dag geadviseerd om tijdens de protestmanifestatie thuis te blijven. Hij zou later op de dag naar het parlement gaan. De conclusie van de president is geweest dat de veiligheid- en inlichtingendiensten hebben gefaald bij de protesten van 17 februari 2023. Volgens de verdediging heeft de president aangegeven dat het recht om te betogen en te protesteren mag, maar de veiligheidsdiensten moeten hun werk doen. Kanhai zegt dat de vervolgingsambtenaar ook heeft betoogd dat de politie met de weinige ten dienste staande middelen heeft opgetreden. “U hebt gefaald. U had berekend moeten zijn.” Volgens de raadsman moest vooral berekenend te werk worden gegaan, omdat dagen van tevoren afspraken waren gemaakt.

Raadsman Benito Pick noemt het een arrogantie en onderschatting van de beslissers om die dag om hun moverende redenen weinig politie op de been te hebben. Hij herinnerde het gerecht aan protesten, waarbij de politie in grote getallen aanwezig was, terwijl het aantal demonstranten veel minder was. Er zijn op 17 februari 2023 pas meer politiemensen ingezet toen de situatie al was geëscaleerd. Pick merkt ook op dat de politie de demonstratie niet heeft begeleid, omdat er geen vergunning was aangevraagd. Hij is de mening toegedaan dat achteraf niet gezegd kan worden dat Pakittow ervoor verantwoordelijk is. Zijn collega Kanhai pleitte dat de bedoeling van truckchauffeur Asween R. nooit was om militairen omver te rijden. Hij haalde aan dat uit het betoog van de vervolgingsambtenaar blijkt dat het oogmerk van de chauffeur niet was om de leden van de gewapende machten omver te rijden maar om door te rijden.

Vervolgingsambtenaar Sharda Ramdayal vindt dat uit beeldmateriaal blijkt dat de truck die door Asween R. werd bestuurd, tegen het schild van de militairen aankwam. Naar haar mening is er sprake van voorwaardelijke opzet die nodig is bij poging tot doodslag. WJ…[+]

Alle verdachten vrijuit in witwaszaak Panama Papers

4 Alle verdachten vrijuit in witwaszaak Panama Papers

PANAMA-STAD – Alle 28 verdachten in een witwaszaak die volgde op de gelekte Panama Papers zijn vrijgesproken. Een rechter in Panama-Stad oordeelde vrijdag dat niet volgens de regels is omgegaan met het bewijsmateriaal afkomstig van de servers van advocatenkantoor Mossack Fonseca. Andere bewijsstukken waren volgens haar niet overtuigend genoeg om crimineel gedrag van de beklaagden vast te stellen.

De Panama Papers, waarbij de administratie van Mossack Fonseca op straat te kwam liggen, zorgden in 2016 voor wereldwijde opschudding. In de 11,5 miljoen gelekte documenten kwamen de namen voor van bedrijven over de hele wereld die via brievenbusfirma’s en offshore-rekeningen belastingontduiking leken te faciliteren. Ook doken namen op van veel prominente personen die hun geld op schimmige manieren hadden weggezet. De premier van IJsland zag zich zelfs genoodzaakt op te stappen, toen bleek dat hij miljoenen aan familiekapitaal bij een offshorebedrijf had ondergebracht.

Mossack Fonseca werd ervan beschuldigd 215.000 brievenbusfirma’s te hebben opgezet in belastingparadijzen waar onder meer politici, beroemdheden en atleten van over de hele wereld hun bezittingen konden verbergen en belastingen konden ontduiken. Acht jaar nadat de Panama Papers uit waren gekomen, begon in april in Panama een rechtszaak tegen 28 betrokkenen, onder wie de oprichters van het bedrijf Jürgen Mossack en Ramón Fonseca. Fonseca overleed begin mei.

Aanklagers hadden de maximale straf van twaalf jaar cel geëist tegen Mossack, Fonseca en drie anderen. De andere verdachten werden gezien als medeplichtigen, tegen hen waren lagere straffen geëist. (De Telegraaf)…[+]

Maatsen rondt miljoenentransfer af

Maatsen rondt miljoenentransfer af

VOETBAL – De transfer van EK-ganger Ian Maatsen van Chelsea naar Aston Villa is vrijdag afgerond. De 22-jarige linksback maakt voor een slordige 45 miljoen euro de overstap naar Birmingham.
De overgang hing al langer in de lucht, maar is nu door beide clubs bevestigd. Maatsen heeft een meerjarig contract getekend bij Aston Villa, dat afgelopen seizoen knap als vierde eindigde in de Premier League en daardoor volgend jaar deelneemt aan de Champions League.
Maatsen speelde het afgelopen half jaar op huurbasis bij Borussia Dortmund en groeide direct na zijn komst naar Duitsland uit tot vaste waarde. De jonge linksback stond negentig minuten op het veld in de met 2-0 verloren Champions League-finale tegen Real Madrid.
Bij Chelsea kwam Maatsen in de eerste helft van 2023/2024 geregeld aan spelen toe, maar een vaste basisplek veroverde hij nooit in Londen. Sinds 2018 stond de verdediger onder contract bij Chelsea. In Nederland speelde Maatsen eerder in de jeugdopleidingen van Feyenoord, Sparta en PSV.
Gedurende zijn tijd op Stamford Bridge werd de linksback drie keer eerder verhuurd aan achtereenvolgens Charlton Athletic (2020), Coventry City (2021) en Burnley (2022). Met Burnley werd Maatsen kampioen in het Championship.
Maatsen verblijft momenteel met het Nederlands elftal op het EK in Duitsland. Hij werd aan de selectie toegevoegd door bondscoach Ronald Koeman als vervanger van de geblesseerd afgehaakte Frenkie de Jong. Maatsen speelde tot dusver nog geen minuut voor Oranje. (VI)…[+]

Jongeren die via viraal videoclip geweld promoten gewaarschuwd

geweld

PARAMARIBO – Het is de politie opgevallen dat jongemannen zich de laatste tijd negatief via social media promoten. In hun videoclips, waarin zij vaak worden bijgestaan door figuranten, komen zij zeer gewelddadig over naar de Surinaamse gemeenschap. Dit aandacht zoeken op een zodanige wijze kan ertoe leiden dat zij in aanraking komen met de politie.

In een geordende maatschappij, waarbij de Surinaamse jeugd de toekomst van morgen vormt, moeten normen en waarden niet uit het oog verloren worden. De politie heeft op zich geen moeite met het promoten van liederen en videoclips, maar wel met de manier waarop dit wordt gedaan. De politie keurt presentaties van liederen en clips die bandeloosheid en crimineel gedrag uitdragen ten zeerste af, aangezien dit niet bevorderlijk is voor onze jeugd.

Daarom waarschuwt de politie jongeren die zich hieraan schuldig maken om hier rekening mee te houden. Zij worden aangemoedigd om andere vormen te gebruiken bij het presenteren van liederen en videoclips, zodat de boodschap stimulerend, motiverend en opvoedend is voor de Surinaamse jeugd.

Naar aanleiding van een recente clip van jongeren, waarin gewelddadig en crimineel gedrag werd getoond, heeft de politie deze jongeren opgespoord en aangehouden. Na een ernstige waarschuwing zijn zij, na overleg met het Openbaar Ministerie, heengezonden…[+]

Chinese Premier meets with Peruvian president in Beijing

3 Chinese Premier meets with Peruvian president in Beijing

BEIJING –  Chinese Premier Li Qiang met with Peruvian President Dina Ercilia Boluarte Zegarra in Beijing on Friday. Li said that since the establishment of the comprehensive strategic partnership between China and Peru in 2013, the two sides have continuously deepened political mutual trust and expanded practical cooperation, setting a good example of unity, cooperation and common development between China and Latin American countries.

Noting that China attaches great importance to relations with Peru, Li said China is willing to work with Peru to follow the strategic guidance of the two heads of state, carry forward the traditional friendship, deepen mutually beneficial cooperation, push the China-Peru comprehensive strategic partnership to a new level and bring more benefits to the two peoples. China stands ready to further strengthen exchanges and dialogue with Peru at all levels, and continue to understand and support each other on issues concerning each other’s core interests and major concerns, Li said.

Li said both sides should strengthen the synergy of development strategies, continue to expand trade and deepen cooperation in traditional areas such as mining, electricity, ports and infrastructure, under the guidance of high-quality Belt and Road cooperation. Li also called on the two sides to expand cooperation in emerging areas such as new energy, communications, digital economy, digital healthcare and artificial intelligence to ensure the steady implementation of major projects, and continue to deepen people-to-people and cultural cooperation and promote friendship between the two countries.

Li said China supports Peru in hosting this year’s Asia-Pacific Economic Cooperation (APEC) Economic Leaders’ Meeting and is willing to strengthen communication and coordination with Peru in multilateral mechanisms such as the UN and APEC to make positive contributions to maintaining world peace and development, safeguarding the common interests of developing countries, and promoting the building a community with a shared future for humanity. Hailing the friendship between the two peoples, Boluarte said the investment and cooperation of Chinese enterprises has effectively promoted Peru’s economic and social development.

Peru actively participates in Belt and Road cooperation, welcomes more Chinese enterprises to invest in Peru, and is willing to further expand practical cooperation with China in infrastructure construction, new energy, green development, education and other fields, Boluarte said, adding that the Peruvian government is willing to provide a favorable environment for this. Boluarte noted that Peru abides by the one-China principle, supports the Global Security Initiative and is willing to strengthen multilateral cooperation with China to jointly promote world peace and development. (Xinhua)…[+]