Nieuws volgens datum: 8 Jul, 2024

Voorwaarts neemt vierde plaats over van IMT

(23.30 uur) Voorwaarts neemt vierde plaats over van IMT

VOETBAL – De meervoudige kampioen Inter Moengo Tapoe (IMT) staat er niet goed voor. Niet alleen verloor IMT de wedstrijd tegen Transvaal (1-2), maar ze verloren ook de belangrijke vierde plaats aan Voorwaarts in de competitie van de Suriname Major League.

IMT, Voorwaarts, PVV en Notch strijden allemaal om de felbegeerde play-off plaatsen. Transvaal en Robinhood zijn praktisch verzekerd van een plek in de play-offs. Hierdoor blijven er nog twee plaatsen over voor de overige vier teams. Aan het begin van de vijftiende ronde stonden Notch en IMT nog op de derde en vierde plaats, maar na deze ronde vond er een verschuiving plaats.

Notch maakte geen fout tegen Flora en won met 3-0. Donovan Pinas, Finidi Misidjan en Robinio Pinas waren de doelpuntenmakers voor Notch. PVV kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Robinhood: 0-0. Voorwaarts won hun wedstrijd tegen Inter Wanica met 1-0, dankzij een doelpunt van Merrano Pompe.

Door deze resultaten was IMT verplicht om hun wedstrijd te winnen. Ze namen een voorsprong door een doelpunt van Romeo Kastiel. Echter, in de tweede helft ging het mis voor IMT. Dimitri Apai maakte eerst gelijk, waarna Lalani Tooy de winnende treffer scoorde. “We moeten gewoon harder werken en ervoor zorgen dat we weer in de top vier komen”, aldus assistent-trainer Joel Assad van IMT. “Tegen Transvaal kregen we kansen, maar we moesten doelpunten maken.”

Met nog drie rondes te gaan staat Transvaal bovenaan met 39 punten. Notch volgt op de tweede plaats met 32 punten, terwijl Robinhood derde is met 31 punten. Voorwaarts bezet nu de vierde plaats met 27 punten, terwijl IMT vijfde is met 25 punten. PVV staat op de zesde plaats met 23 punten…[+]

Hoogspringster Mahuchikh verbetert wereldrecord uit 1987

(23.00 uur ) Hoogspringster Mahuchikh verbetert wereldrecord uit 1987

ATLETIEK – Atlete Yaroslava Mahuchikh heeft bij de Diamond League-wedstrijden in Parijs voor een sensatie gezorgd. De Oekraïense hoogspringster heeft het wereldrecord uit 1987 verbeterd. De nieuwe topprestatie staat op 2,10 meter.

Het oude record was in handen van Stefka Kostadinova. De inmiddels 59-jarige Bulgaarse sprong in 1987 een hoogte van 2,09 meter. Na 37 jaar is haar naam dus uit de boeken. De prestatie van Mahuchikh komt niet volledig uit de lucht vallen. De 22-jarige Oekraïense werd in 2022 wereldkampioen indoor en veroverde vorige maand de Europese titel outdoor. Toch is 2,10 meter een aanzienlijke verbetering van haar eigen topprestatie. Mahuchikh had outdoor een persoonlijk record van 2,04 meter. Indoor was ze al eens over een hoogte van 2,06 meter gegaan.

Faith Kipyegon heeft in Parijs het wereldrecord op de 1.500 meter aangescherpt. De olympisch kampioen uit Kenia liep 3.49,04, zeven honderdsten sneller dan haar wereldrecord van een jaar geleden. Sifan Hassan, die mogelijk deze afstand op de Spelen loopt, zal hier ongetwijfeld van op de hoogte zijn gebracht.

Het record van Kostadinova was stokoud, maar niet het oudste wereldrecord in de atletiek. In de jaren tachtig werden – omgeven door een zweem van dopinggeruchten – meerdere topprestaties neergezet, waarvan vele pas decennia later sneuvelden. Toch staan er nog een aantal overeind. De Amerikaanse Florence Griffith-Joyner liep in 1988 het huidige wereldrecord op de 100 meter (10,49 seconden). De toptijd van de Oost-Duitse Marita Koch op de 400 meter (47,60 seconden) dateert uit 1985 en de Tsjecho-Slowaakse Jarmila Kratochvílová heeft sinds 1983 het wereldrecord op de 800 meter (1.53,28) in handen.

Kostadinova is nu uit dat rijtje verdwenen. Bij de mannen blijft Javier Sotomayor nog altijd recordhouder. Hij sprong in 1993 over 2,45 meter. (Nusport)…[+]

Winkelier trapt klant in elkaar na woordenwisseling over verrot ei

Hitting

PARAMARIBO – De 62-jarige winkelier S.N. die woonachtig is in de omgeving van de Bakkieweg is door de politie van het bureau Latour op dinsdag 2 juli 2024 aangehouden. De winkelier wordt ervan verdacht die bewuste dag een klant na een woordenwisseling over een verrot ei in elkaar te hebben getrapt, waarbij een tand van het slachtoffer is gebroken.

Uit het voorlopige politieonderzoek is gebleken dat de aangever A.M. twee eieren bij de winkelier had gekocht en bij thuiskomst opmerkte dat een van de eieren verrot was. A.M. stuurde zijn zus om de eieren te ruilen of de winkelier het geld terug te vragen. S.N. wilde niets daarvan horen, gooide het ei dat in een broodzakje was weg en joeg de vrouw uit de winkel. De zus ging naar huis en kwam samen met haar broer A.M. terug naar de winkel. Er ontstond daarbij een woordenwisseling tussen de twee mannen, waarbij  A.M. een pompoen uit de winkel nam en wegliep. De winkelier ging de klant  achterna en maakte hem de pompoen afhandig, waarna S.N. de klant enkele trappen toebracht. Hierdoor is een tand van het slachtoffer A.M. gebroken. De politie van voornoemde bureau die ter plaatse verscheen, sloeg de verdachte in de boeien. De verdachte S.N. is na afstemming met het Openbaar Ministerie door de politie in verzekering gesteld…[+]

Gakpo gaat in op ‘boost’ voor Oranje

(22

VOETBAL-Cody Gakpo stelt dat de wijze waarop het Nederlands elftal van Turkije heeft gewonnen, het team een boost geeft richting de halve finale tegen Engeland. De aanvaller van Oranje is vol vertrouwen, maar is ook op zijn hoede voor de kwaliteiten van The Three Lions.

“Ik beleef dit EK als een mooi toernooi, met de groep. We zijn nu weer een stapje verder dan bij het vorige toernooi. Ik ben blij dat ik er deel van mag uitmaken”, aldus Gakpo, die merkt dat de groep naar elkaar toe is gegroeid. “We staan in de halve finale en dat moet niet het einde van het toernooi zijn.”

“Elke ploeg die er nu nog in zit, wil de finale halen en daar gaan wij vol voor. We hebben tegen Turkije veel karakter getoond. We hebben goed verdedigd en gooiden ons op het laatst voor alle ballen. Dat geeft een boost, dat je dat ook kan. Dat kan ook helpen in de komende wedstrijd”, vertelt de aanvaller van Liverpool.

Gakpo hoopt dat Oranje kan pieken tegen Engeland. “Hopelijk hebben we nog niet het beste van Oranje gezien. Hopelijk valt alles in de volgende wedstrijd samen. We hebben al goede en mindere momenten gehad. Dat we drie keer op achterstand zijn gekomen is wel een dingetje, een aandachtspunt. En daar hebben we ook over gesproken.”

De aanvaller van Liverpool heeft tijdens het EK contact gehad met Engels internationals Trent Alexander-Arnold en Joe Gomez, die hij kent van zijn club. Alexander-Arnold schoot tijdens de penaltyserie tegen Zwitserland in de kwartfinale de beslissende strafschop raak. “Ze namen de penalty’s heel goed, maar dat verbaasde mij niet, als je kijkt naar de kwaliteiten van de spelers die ze hebben genomen. Hopelijk kunnen wij woensdag winnen als het op penalty’s aan komt.”

Gakpo krijgt ook mee dat de Engelse ploeg in eigen land kritisch wordt gevolgd door de media. “Maar ze staan niet voor niets in de halve finale. Ze hebben een selectie met geweldige spelers. Jude Bellingham heeft een heel goed seizoen gehad. Hij is een speler van wereldklasse, dat zag je ook aan zijn goal tegen Slowakije. We moeten op hem letten, maar ze hebben meer jongens die we niet uit het oog moeten verliezen.” (VI)

Foto: Cody Gakpo (r) geniet van het EK in Duitsland. (Foto: AD) …[+]

President belooft ondernemer Kalloe te blijven ondersteunen

1 (22.00 uur) President belooft ondernemer Kalloe

PARMARIBO  –  De initiatiefnemer van de International Mall of Suriname, Sunil Kalloe, zei bij de opening van deze mall ‘dat als je geen geloof in God hebt je moeilijk je projecten of ideeën kan realiseren en je moet ook een visie hebben en  hulp vragen van partners. Verder moet je geloof hebben in de economie van het land, maar je hebt ook de ondersteuning van de regering en de gemeenschap nodig’. Hij deed verder een beroep op de regering dat er meer regelgeving komt waarbij de investeerder beschermd wordt,  omdat ze flink benadeeld zijn tijdens de bouwwerkzaamheden. 

 

President Chandrikapersad Santokhi was afgelopen zondag 7 juli ook aanwezig bij de officiële opening van de International Mall of Suriname (IMS), aan de Ringweg-Zuid. Het staatshoofd heeft het naamplakkaat onthuld en feliciteerde de eigenaar met dit heugelijke feit. “Hierna werd er een toast uitgebracht op het geweldig succes, durf en moed van de familie Kalloe, om zo een groot internationale mall aan de samenleving aan te bieden. May God bless you all…cheers!” waren de woorden van president Santokhi.

Het staatshoofd zei verder dat velen zich afvroegen of de mall niet al geopend was, omdat ze al vaker daar waren. Het staatshoofd benadrukte dat Kalloe zei  ‘dat zolang niet alle details en puntjes op die i zijn, er geen officiële opening zal plaatsvinden’.

 

Er wordt ondersteuning verwacht van de regering en de samenleving.  Zo een groot project kan pas slagen als er een goed investeringsklimaat in het land is, als er goede vooruitzichten zijn met betrekking tot economische ontwikkelingen, als er vertrouwen is en als u inderdaad in de Schepper gelooft. Terecht heeft u de zegen afgesmeekt met uw pastoor om de mall in te zegenen, want u weet als niemand anders, hoe al deze bouwvakkers uw gebouw kunnen bouwen als de Schepper niet over hun zou waken. De mensen hebben hier gewerkt in de Covidperiode en met  de bescherming van de  Schepper hebben ze dit neergezet. Natuurlijk hebben wij als regering ook die uitdaging gehad om een goed beleid te ontwikkelen, welke moet bijdragen aan een  goed investeringsklimaat, goede randvoorwaarden voor de investering en op zich een hele grote uitdaging als je een land uit een diepe crisis  moet halen. Laten we daarover geen twijfels hebben, dat ons land in een heel diepe crisis gezeten heeft, want we zijn eruit en juist in diepe crisis zoeken investeerders naar ondersteuning en dat moeten we blijven geven. We geven aan ondernemers een goed klimaat om te kunnen investeren, waarbij er sprake is van economische stabiliteit. We geven als regering een economisch, financieel, monetair beleid waar er weer internationaal vertrouwen is, want als u dat niet heeft gaat u zo een groot project niet kunnen op zetten. We geven als regering een beleid dat met name in het bijzonder voor de werknemers waarbij de inflatie aan het dalen is, gestart van 60% en nog voor eind van dit jaar zal de inflatie ronde de 15% zijn en volgend jaar lager. Dat wil zeggen dat het inkomen van uw medewerkers een betere waarde zal hebben. Verder biedt de regering een beleid aan met betrekking tot koersontwikkeling, die al ver boven de 40 was en dat we nu onder de 30 terugbrengen wat goed is om zaken te doen, handel, investering en ook voor de werknemers zal dat betekenen dat hun SRD meer waarde gaat krijgen. We hebben onze economie in balans gebracht, maar tegelijkertijd zien we wat uitdagingen en als u hoort dat de regering de vrijstelling met betrekking tot invoerrechten vrij importeren aanhoudt,  dan is dat niet om te ontmoedigen en om ondernemers en importeurs tegen te werken, maar om te ordenen  om beleid te maken.

Binnenkort wordt er ook een tweede Marriott Hotel gebouwd en ook Radisson  en ook vele investeringen op het gebied van appartementen. Dus we gaan als de regering de nodige ondersteuning geven aan al deze projecten, aldus de president…[+]

Tree removal at North Carolina church unearths centuries-old artifacts

Tree removal at North Carolina

NORTH CAROLINA – When not leading sermons, the Rev. Daniel Cenci is quite the history buff. Cenci’s two passions coincided when a plethora of centuries-old items were found June 20 in the yard of Christ Episcopal Church in Elizabeth City, North Carolina, where Cenci has served as rector since 2019.

He said the church’s construction crew was digging up a century-old magnolia tree when the mundane quickly turned into something extraordinary around lunchtime. The crew had hit something while digging up a pit for drainage underneath the stump. When Cenci saw the almost dome-like shape of the structure the crew had hit, he thought it was a crypt or an unmarked soldier’s grave given the many battles fought in eastern North Carolina during the Civil War. Cenci enlisted the help of a nearby parishioner to poke around. Soon, the two had pulled out a bone that was eight inches long.

After telling the construction crew to go home for the day, artifacts like pottery, old and broken dishes, glassware, bottles and more bones were unearthed from the loose, sandy terrain filled with bricks. With guidance and inspection from a local museum and a specialist in early porcelain dating, the items were roughly dated from the early 1700s up through the mid-1800s. The bones didn’t belong to human bodies but to animals – including a possible jawbone from a wild boar.

“The guess right now is maybe (the spot) is either a root cellar that was associated with an early home or a cistern for water storage, again associated with another early home in the city,” Cinci said. The North Carolina Office of State Archaeology from the Raleigh and Greenville offices were called in to possibly further identify and date the items. Five days later, the ground was excavated, according to CNN affiliate WTKR.

After the state office agreed with the artifacts’ initial dating estimate, they were labeled and placed on plates in the church’s kitchen until they can be sent to the state office’s conservation laboratory for testing. Cenci was told that either a team from the Raleigh or Greenville archeology offices would return to the site, a graduate student from a local university would be tasked with continuing the excavation or the church could hire an outside archaeological firm. (CNN)…[+]

 

 

Messi hoopt op derde finale in drie jaar

messi

VOETBAL – Lionel Messi en zijn team streven ernaar om voor de derde keer op rij de finale van een groot toernooi te bereiken. Na de finales van de Copa America 2021 en het Wereldkampioenschap 2022, streeft Messi nu naar de finale van de Copa America 2024. In de halve finale staat Argentinië tegenover Canada.

Volgens de bookmakers is Argentinië favoriet, wat niet als een verrassing komt. In hun eerdere ontmoetingen tijdens dit toernooi was Argentinië al de sterkste ploeg. Bovendien heeft Canada nog nooit een positief resultaat behaald tegen Argentinië; elke wedstrijd werd verloren, een gelijkspel zat er nooit in. Beide landen hadden een strafschoppenserie nodig om de kwartfinale te overleven, maar Argentinië lijkt toch de betere van de twee te zijn.

Argentinië wordt over het algemeen beschouwd als de grote favoriet voor deze editie van de Copa América. Het toernooi vindt plaats in de Verenigde Staten en momenteel zijn er nog vier landen in de race. In 2021 wist Argentinië na vele jaren weer de Copa América te winnen, en na het recente Wereldkampioenschap in Qatar zijn alle ogen nu weer gericht op de Argentijnen. Binnen een periode van drie jaar kan Lionel Messi samen met zijn teamgenoten drie grote prijzen winnen, als de Finalissima niet wordt meegerekend.

Canada is het enige niet-Zuid-Amerikaanse land dat nog in het toernooi zit. Het land presteert goed op dit toernooi tussen de Zuid-Amerikaanse teams. Hoewel ze niet altijd overtuigend zijn geweest, hebben ze zich toch geplaatst voor de halve finale van de Copa América. Canada zat samen met Argentinië in Groep A. Na een nederlaag tegen Argentinië wonnen ze van Peru. Een gelijkspel in hun laatste wedstrijd tegen Chili zorgde ervoor dat Canada als tweede eindigde in de groep met vier punten. Dit is de eerste deelname van Canada aan dit toernooi. De wedstrijd staat gepland voor vandaag om 21.00 uur (Surinaamse tijd)…[+]

Drie tieners aangevallen door Braziliaanse bijen

Bijen

PARAMARIBO – Drie tieners zijn zondag op een adres aan de Samiranweg aangevallen door Braziliaanse bijen. De politie van het bureau Santo Boma kreeg diezelfde morgen de melding dat drie tieners door Braziliaanse bijen waren aangevallen op het voormelde adres.

De wetsdienaren deden de plek aan voor onderzoek en troffen twee jeugdigen aan, van wie het slachtoffer D.N. heel wat bijen steken in het gelaat had en het andere slachtoffer G.N. angels had over zijn hele lichaam.  Naar zeggen van de bewoner die eveneens ter plekke was,  bevond nog een manspersoon zich met bijensteken in het bos. Aangezien de manspersoon nog door Braziliaanse bijen werd aangevallen, kon de politie niet dichtbij hem komen. De brandweer werd voor assistentie ingeschakeld en heeft bij aankomst het slachtoffer U.A. naar de straatzijde gebracht. Hierna werden de drie slachtoffers per eigen gelegenheid  voor medische behandeling gebracht naar de SEH van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Over de toestand van het derde tevens zwaarst getroffen slachtoffer is vooralsnog weinig bekend…[+]

Deschamps overweegt vandaag Griezmann op de bank te zetten

(20

VOETBAL – Bondscoach Didier Deschamps van Frankrijk staat voor een moeilijke keuze. Les Bleus nemen het vandaag in de halve finale van het EK op tegen Spanje, dat indruk maakt en met Lamine Yamal en Nico Williams over twee vleugelspelers in bloedvorm beschikt. Volgens L’Équipe overweegt Deschamps daarom om Antoine Griezmann op de bank te zetten.

Griezmann begon tot nu toe in vier van de vijf wedstrijden op het EK in de basis. Zo ook in de kwartfinale tegen Portugal, toen hij op 10 stond achter spitsen Kylian Mbappé en Randal Kolo Muani. Deschamps weet dat het gevaar van Spanje zich met name op de vleugels bevindt en denkt er daarom aan om terug te keren naar het 4-3-3-systeem, in plaats van de 4-1-2-1-2-formatie die tegen Portugal gehanteerd werd. Een plek op 10 voor Griezmann ligt in die 4-3-3-formatie volgens L’Équipe niet voor de hand.

Met vleugelspelers zou het gevaar van de Spaanse zijkanten beter bezworen moeten kunnen worden, zo is de redenatie. De razendsnelle Ousmane Dembélé lijkt zodoende terug te keren in het elftal om Jules Koundé bij te staan in zijn strijd tegen Williams. Kylian Mbappé is zeker van zijn plek aan de linkerkant, waar hij Theo Hernández moet helpen om Yamal in bedwang te houden. Met deze tactische wijzigingen denkt Deschamps beter bestand te zijn tegen Spanje, dat een puik EK achter de rug heeft en misschien wel de absolute favoriet is om het toernooi te winnen.

Een reserverol voor Griezmann zou extra pijnlijk voor hem zijn, daar hij al jaren één van de absolute sterren in LaLiga is en zich afgelopen seizoen kroonde tot topscorer aller tijden van Atlético Madrid. (VI)

Foto: Antoine Griezmann (r) zal mogelijk slachtoffer worden van de wijziging van het spelsysteem van bondscoach Didier Deschamps. (Foto: ESPN)  …[+]

 

Record-breaking heatwave threatens 130 million people in US

Heat wave

FLORIDA – More than 130 million people in the United States are under threat from a long-running heatwave that has already broken records with dangerously high temperatures, forecasters said, adding that scorching heat will be felt from the East Coast to the West Coast.

The heat and humidity could team up to spike temperatures above 100 degrees Fahrenheit (about 38 degrees Celsius) in parts of the Pacific Northwest, the Mid-Atlantic and the Northeast, said Jacob Asherman, a meteorologist with the National Weather Service (NWS).

In the Pacific Northwest region, records could be broken in Oregon state in cities including Eugene, Portland and Salem, Asherman said. Dozens of other records throughout the US could fall, he said, causing millions to seek relief from the blanket of heat in cooling centres from Bullhead City, Arizona, to Norfolk, Virginia.

The NWS said on Saturday it was extending the excessive heat warning for much of the southwest into Friday. Three-digit temperatures are likely, higher by 15F to 30F (8-16C) than average in the west of the US into next week, the NWS said. The eastern US could also be bracing for more hot temperatures. Baltimore and other parts of Maryland are under an excessive heat warning as heat index values could climb to 110F (43C), forecasters said.

“Drink plenty of fluids, stay in an air-conditioned room, stay out of the sun, and check up on relatives and neighbors,” read a National Weather Service advisory for the Baltimore area. “Young children and pets should never be left unattended in vehicles under any circumstances.”

Last week, hot, dry, and windy conditions in the west of the US prompted fire officials and forecasters to issue warnings about the heightened risk of wildfires. What is being called the Thompson Fire in Butte County, California, 105km (about 65 miles) north of Sacramento, has scorched almost 1,554 hectares (3,840 acres) of scrub and bush since it started on Tuesday.

Some 362km (225 miles) south, firefighters battled the French Fire that threatened Mariposa, a gateway to Yosemite National Park. The fire spread over 323 hectares (800 acres) was 5 percent contained as winds calmed on Friday, helping firefighters make some progress. Southern Texas faces a different threat early next week when remnants of Hurricane Beryl are expected to dump heavy rains on the region.

The US Midwest has been facing extreme heat since June, with temperatures climbing beyond 100F (37.8C). Experts attribute this heatwave to high levels of humidity and the presence of heat domes in the atmosphere. (Aljazeera)…[+]

President geïnformeerd over Twin Hearts meditatie

President geïnformeerd over Twin Hearts meditatie

PARAMARIBO – Karin Sewpersad, als gecertificeerd pranic healer verbonden aan de groep Pranic Healing Suriname, bracht een bezoek aan president Chandrikapersad Santokhi om hem en zijn gevolg te informeren over de Twin Hearts meditatie. Twin Hearts meditatie is een meditatietechniek bedoeld voor dagelijkse energetische reiniging, om op te laden of te vitaliseren en de verbinding met onze goddelijke bron met al zijn kwaliteiten te versterken. De sessie vond plaats op zaterdag 6 juli op het Presidentieel Paleis.

Met meditatie worden de chakra’s en aura’s gereinigd en versterkt en wordt stress verminderd. Sewpersad legde uit dat Twin Hearts meditatie een techniek is die verschillende voordelen heeft. “De essentie van Twin Hearts meditatie is dat we twee poorten naar spirituele groei openen en activeren. De twee harten waar we het over hebben, de Twin Hearts, zijn de hartchakra en de kruinchakra. Dat is de essentie ervan. De ene is de emotionele poort, de andere is de spirituele poort.” Sewpersad legt verder uit dat deze vorm van meditatie het zuiveren van liefde is middels vibratie, en het verspreiden van de goddelijke energie. “We verhogen de vibratie van onszelf, onze omgeving, ons land en de hele wereld”, aldus Sewpersad. Volgens haar kan deze meditatiepraktijk een diepgaand effect hebben op zowel individueel als collectief niveau. Het combineren van de hartchakra en de kruinchakra opent nieuwe dimensies van spirituele groei en heling.

President Santokhi sprak zijn waardering uit over de Twin Hearts meditatie: “ik heb een overtuiging, het hoeft niet altijd uitgesproken te worden, maar het laat sporen na in ons leven. Het paleis, symbool voor ons doel en onze gemeenschap, is buitengewoon belangrijk. Iedereen kijkt ernaar. Hopelijk krijgt iedereen met de energie die we achterlaten een deel van die kracht, zodat ook zij kunnen bijdragen aan een betere samenleving.”

De president is ervan overtuigd dat deze meditatievorm zal bijdragen aan een betere, bijzondere samenleving waarin gestreefd wordt dat mensen niet alleen materiële waarden najagen, maar ook spirituele verrijking vinden. Volgens het staatshoofd geeft spiritualiteit zekerheid en verrijkt het de ziel. “Dat is waar we naartoe moeten werken: een samenleving die verrijkt is door spirituele waarden.” Hij geeft aan dat het gevoel van spirituele kracht in je fysieke omgeving belangrijk is, en dat spiritualiteit essentieel is. Volgens hem geeft dit kracht en zin. “Als we deze groep verder kunnen uitbreiden, ook naar andere districten, kunnen we nog meer positieve energie verspreiden. Laten we samenwerken om positieve veranderingen in ons land te brengen en mensen gelukkig te maken. We hebben niet veel nodig om gelukkig te zijn; voldoende energie en eenheid zijn genoeg”,  aldus het staatshoofd…[+]

 

Suárez deelt sneer uit richting Braziliaans international

Suárez-deelt-sneer-uit-richting-Braziliaans-international

VOETBAL – Luis Suárez heeft van zich afgebeten na de zege van Uruguay op Brazilië in de kwartfinale van de Copa América. De 37-jarige spits kwam na het Uruguayaanse succes terug op een opmerking van voormalig PSV’er Andreas Pereira.

Braziliaans international Pereira, die tussen 2005 en 2012 in de jeugdopleiding van PSV speelde, stelde in aanloop naar de kwartfinale tussen Uruguay en Brazilië dat de Goddelijke Kanaries op elke positie betere spelers hebben. Brazilië ging zonder de geschorste Vinícius Júnior na een penaltyserie onderuit tegen de Uruguayanen.

“Wij hebben de beste middenvelders van de wereld”,  reageerde Suárez na het duel bij diverse media. De oud-aanvaller van FC Groningen en Ajax kwam zelf niet in actie tegen Brazilië. “Als je over Uruguay praat, mag je wel iets meer respect tonen, ook kijkend naar de historie van ons land.”

“De speler die die uitspraken deed, was bij Flamengo reserve achter Giorgian de Arrascaeta (Uruguayaans international, red.), de beste speler in de Braziliaanse competitie. Dan kun je je wel voorstellen hoe bij ons is gereageerd op die teksten”,  verklaarde de 140-voudig international. Uruguay speelt over drie dagen de halve finale tegen Colombia.

Pereira kwam na de uitschakeling van Brazilië terug op zijn eerdere opmerkingen. “Ik zei gewoon dat ik vind dat wij betere spelers hebben. Als zij dat in hun voordeel hebben gebruikt, is dat hun goed recht. Ik heb op geen enkel moment enige minachting getoond richting Uruguay”,  besloot de voormalig PSV’er, momenteel speler bij Fulham. (VI) …[+]

Hugh Jackman and Ryan Reynolds hamming it up on press tour

Hugh Jackman

CHINA – “How is this a job?” Ryan Reynolds recently asked on Instagram, in reference to his current publicity tour to promote his upcoming “Deadpool & Wolverine.” Reynolds, who is about to incarnate Wade Wilson a.k.a. Deadpool on the silver screen for a fourth time in the sequel, recently visited both Shanghai, China and Seoul, South Korea with his costar, Hugh Jackman (otherwise known as Logan/Wolverine) and their director Shawn Levy.

Highlights of their adventure include giant blowup dolls, an impromptu baseball game, meeting a K-Pop boyband and an epic water gun fight in front of a massive crowd. On Friday, Reynolds posted a carousel of images to his verified Instagram of the Waterbomb Festival in Korea, which took place on a stage and saw the two stars get soaking wet. In the caption, the “Proposal” actor called the festival “the coolest, most charming mix of K-pop, water-fights, dancing and joy. Promoting a film is supposed to be WORK but Marvel’s paying for us to go on the greatest vacation of our lives,” he continued. “Someone is for sure getting fired over there. Probably Kevin Feige.”

Throughout, both Jackman and Reynolds have maintained their snarky banter toward each other, keeping up (to an extent) their jovial faux-frenemy relationship that hides a real bromance-type bond (they’ve actually known each other for well over a decade, ever since starring together in 2009’s “X-Men Origins: Wolverine,” which saw Reynolds’ somewhat awkward Deadpool debut).

Jackman even reposted a Story from the Instagram user Avengergram, who wrote in a caption over a photo of toy figurines of the titular pair, “Seeing all the ‘Deadpool & Wolverine’ press tour posts is like watching a romantic comedy.” “Deadpool & Wolverine” barrels into theaters on July 26. (CNN)…[+]