Nieuws volgens datum: 11 Aug, 2024

Verkeerde positie nekt Tjon En Fa

(23-jair-TEF

WIELRENNEN – Een verkeerde positie kiezen heeft Jaïr Tjon En Fa de das omgedaan op het onderdeel keirin tijdens de Olympische Spelen in Parijs, Frankrijk. De 30-jarige Surinaamse baanwielrenner kwam niet verder dan de herkansingsronde van de eerste ronde.

“Je loot een plek achter de derny. Er waren drie snelle mannen in mijn heat. Ik wilde eerst afwachten om daarna voor de aanval te kiezen. Maar het is niet gelukt”,  zegt Tjon En Fa aan Quaraisy Nagessersing, die namens de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname verslag doet van de Olympische Spelen. In de eerste ronde eindigde Tjon En Fa op de vierde plaats in heat 1.

Hierdoor moest Tjon En Fa via de herkansingsronde proberen alsnog de kwartfinale te halen. “Ik had wel een betere kans. Maar Muhammad Sahrom (Maleisië) kwam aan de binnenkant, waardoor ik aan de buitenkant zat. Het was onvoordelig voor mij om aan de buitenkant te zitten. Als je aan de binnenkant zit is het geen probleem, maar degenen die aan de buitenkant zitten maken meer meters.”

Verder geeft Tjon En Fa dat er geen groot verschil is tussen hem en de wereldtop. “Ik denk dat er niet zo’n groot verschil is, maar ik ben nu niet op mijn best. Daaraan kan ik momenteel niks doen.” Als het aan Tjon En Fa ligt wil hij meedoen aan de Olympische Spelen in Los Angeles 2028. Maar er zijn een paar uitdagingen. “Ik zou dat graag willen, maar financieel is het momenteel niet haalbaar. Er rust druk op de schouders van mijn ouders. Ik kan nog jaren mee op dit niveau.”

Als laatste geeft Tjon En Fa het volgende aan: “doe altijd je best. Je hebt goede en slechte dagen, maar blijf doorzetten. Het zal je uiteindelijk wel lukken.”

Foto: De 30-jarige Surinaamse baanwielrenner Jaïr Tjon En Fa die het niet ver schopte op het onderdeel keirin. (Foto: VSJS)…[+]

Chinese books, paintings welcomed at New Zealand exhibitions

1-Chinese-books

AUCKLAND – Book and painting lovers in New Zealand indulged themselves in over 2,000 books from China at a book exhibition in Waipa District. The book exhibition, which coincides with the Panda Meets Kiwi Youth International Art Exhibition, also included 235 paintings drawn by children from both countries. Both exhibitions were organized by China International Book Trading Corporation (CIBTC), New Zealand Culture and Arts Foundation and Prime Media Group of New Zealand.

Chen Shijie, Chinese consul-general in Auckland, noted reading is one of the most important ways that Chinese people realize equal dialogue, mutual learning and common development with other countries, including New Zealand. “China’s relations with the world changed dramatically. The world needs to understand China better, and China also needs to introduce itself to the world better. China’s publishing industry has made remarkable achievements in its globalization, supporting China to expand its influence in major book fairs and increase the popularity of Chinese publishing enterprises,” he added.

Yang Lufeng, vice president of CIBTC, said that CIBTC is a pioneer and main force in the promotion of Chinese culture going global, committing to building a bridge of cultural exchange and friendship between China and other countries, constantly leading Chinese publishing units to go global, and continuously building a platform for Chinese culture to go global. He hoped both exhibitions would further promote cultural exchanges and integration between China and New Zealand, allowing more and more New Zealand readers to understand a real China.

Deputy Mayor of Waipa District Council, Liz Stolwyk noted that this is the third time that Waipa people have met both exhibitions. They have become an important window for the local area to understand China, and an important link connecting local Chinese and other ethnic groups. “They bring two nations’ people together in such an inspiring way.”

Local citizen James visited the exhibitions together with his daughter. He said that New Zealanders are eager to learn about China, the country’s largest trading partner. “Books and paintings are the best ways to know a country and its culture.” The books will be donated to local libraries and schools. (Xinhua)…[+]

Amazone Conservation Team Guianas bezoekt Amoksi

1 Amazone Conservation Team Guianas bezoekt minister Amoksi

PARAMARIBO – Het Amazone Conservation Team (ACT) heeft een bezoek gebracht aan minister Amoksi van Justitie en Politie (Juspol). Dit vond plaats op het ministerie.

Directeur Minu Parahoe vergezeld van Cedric Spier als coördinator Communicatie, heeft gesproken over de verschillende trainingen die ACT verzorgt aan de bevolking van Zuid-Suriname; de ressorten Coeroenie, Tapanahony en Boven-Saramacca bij de Matawai’s. Bij de Matawai’s zijn er ongeveer 10 dorpen en bij de inheemsen ongeveer 8. Het gaat om 44 rangers (boswachters) in totaal, allen uit het gebied. Ze zijn getraind in waterkwaliteit, bosinventarisatie, wildlife management, het besturen van drones en het maken van kaarten met behulp van het Global Positioning System (GPS). Ze zijn ook bezig met het interpreteren van satellietbeelden, kortom heel veel skills en competenties hebben ze gekregen. Het gebeurt ook in hun taal of Sranan. “Er zijn enkele uitschieters, die zowel het Nederlands als de Engelse taal beheersen,” zegt de directeur. De rangers beschikken over communicatiemiddelen, internet en een boot uitgerust met een buitenboordmachine. Daarvoor heeft ACT wel gezorgd. De rangers worden ingezet voor verschillende activiteiten die in de buurt plaatsvinden. Een voorbeeld is het verzamelen van data voor de non-governmental organization (NGO) en ook voor Stichting Bosbeheer (SBB). “Dit programma is in 2017 gestart,” zegt de directeur en is nog steeds gaande.   De minister noemt dit alles een interessante ontwikkeling.

Het doel van dit bezoek is de minister te informeren over de ontwikkelingen in het zuiden van Suriname en te kijken als er een mogelijke samenwerking kan ontstaan tussen de rangers en de overheid. Het gaat niet om een bezoldiging voor de rangers , maar meer om een zelfbeschikkingsrecht. De rangers vragen ernaar.

Het ACT richt zich op de bevordering van de inheemse rechten, op grondbezit en -beheer, zelfbeschikking in bestuur en traditie, bescherming van geneeskundige tradities en aanverwante intellectuele eigendomsrechten en behoud van de biodiversiteit van het Amazone-regenwoud…[+]

Team USA opnieuw olympisch kampioen

(22

BASKETBAL- Team USA heeft zich opnieuw tot olympisch kampioen gekroond in de Bercy Arena in Parijs. Het versloeg thuisland Frankrijk en NBA-ster Victor Wembanyama met 87-98. Stephen Curry was de uitblinker bij de Amerikanen en scoorde 8 driepunters.

In een sfeervolle Bercy Arena waren heel wat sterren aanwezig, LeBron James zette de toon met een spectaculaire dunk en een knappe assist achter zijn rug. Showtime, de magie was vanaf het eerste moment voelbaar! De Fransen lieten zich echter niet zomaar naar huis spelen, vooral offensief toonden ze zich sterk, met Wembanyama als uitblinker.

Maar toen het Franse wonderkind even rust moest nemen, grepen de Amerikanen hun kans om de voorsprong uit te breiden. Frankrijk had moeite vanachter de driepuntlijn, met slechts 3 treffers uit 15 pogingen. Daarentegen schoten de Amerikanen een indrukwekkende 45% vanop de driepuntlijn.

In de tweede helft zette Steph Curry zijn meesterlijke spel voort, vastberaden om zijn eerste gouden medaille op de Spelen te veroveren. Met maar liefst acht driepunters zorgde Curry voor de nodige ademruimte en legde hij de basis voor de beslissende voorsprong. Ondanks een sterke prestatie van Wembanyama, die 26 punten scoorde, en Yabusele, met 20 punten, bleek het sterrenteam van de USA uiteindelijk te sterk voor het gastland. De Verenigde Staten lieten geen twijfel bestaan over hun superioriteit en veroverden opnieuw olympisch goud. (NOS)

Foto: Stephen Curry (l) probeert te schieten met Victor Wembanyama voor zich. (Foto: ESPN)…[+]

Eiffeltoren ontruimd

Eiffeltoren ontruimd omdat man het monument probeerde te beklimmen

PARIJS  – Enkele uren voor de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen is de Eiffeltoren in Parijs zondagmiddag ontruimd. Een man in bloot bovenlijf en zonder klimuitrusting probeerde de 317 meter hoge toren te beklimmen. Hij kon inmiddels worden aangehouden door de politie.

Op sociale media gaan beelden rond van de man, die werd gespot vlak boven de olympische ringen. Het is onduidelijk waar hij aan zijn klim begon. Omstreeks 15.00 uur lokale tijd werden bezoekers door de politie geëvacueerd. Om hoeveel bezoekers het precies ging, is niet duidelijk.

De Eiffeltoren, het meest bezochte betalende monument ter wereld, staat aan de linkeroever van de Seine in het 7e arrondissement van Parijs en is 317 meter hoog. (De  Telegraaf)

Fototekst: De man klimt boven de olympische ringen.(ANP)…[+]

Tweede muloscholen ‘sport clash’ een succes

Untitled-1

WANICA – Initiatiefneemster en organisatieambassadrice, Manorma Soekhnandan, heeft op zaterdag 10 augustus 2024 voor de tweede keer een ‘sport clash’ georganiseerd, waaraan vier muloscholen van Kwatta en Saramaccapolder hebben deelgenomen. De dag begon met het hijsen van de Surinaamse vlag op het districtscommissariaat Wanica-Noordwest. Vervolgens sprak de districtscommissaris (dc) Bholanath Narain de leerlingen toe. De dc gaf in zijn welkomstwoord de rol van de sport in de ontwikkeling van de scholieren, aan. Hij wenste hen en de leerkrachten succes toe. Hij sprak ook zijn waardering uit aan het adres van de initiatiefneemster, ambassadeur Soekhnandan.  “Onder kundige begeleiding van de Mobiele Eenheid van de Politie en de Medische Dienst van het Nationaal Leger, mag met tevredenheid worden teruggekeken naar een geslaagd evenement,” zegt Soekhnandan. De snelloop eindigde op het sportveld  ‘Perkash’ te Leiding 9A , alwaar ook een uiterst spannende 3 x 100m estafette jongens en meisjes werd gehouden. De deelnemende scholen waren: Anton Residaschool Leiding 11A, Mulo Kwatta I en II, en de Marinus van Doornschool. De meeste prijzen werden opgeëist door de Marinus van Doornschool, die ook een eigendomsbeker kreeg. Daarnaast kreeg deze school ook een wisselbeker.

De Hakrinbank NV droeg ook dit jaar de zorg voor de felbegeerde financiële prijzen voor de winnaars van de snelloop en de estafette voor de  jongens en meisjes. Soekhnandan bedankte tenslotte allen die op welke wijze dan ook een bijdrage hadden geleverd, maar sprak haar teleurstelling uit over het feit  dat de ouders van de leerlingen niet waren komen opdagen om hun kinderen te stimuleren. Gezien het enthousiasmse onder de leerlingen en de leerkrachten wordt getracht om deze ‘sport clash’ een terugkerend karakter te geven en uit te breiden…[+]

 

Lavreysen voltooit gouden hattrick

(20-Lavreysen-gouden-hatterivck

WIELRENNEN – Harrie Lavreysen heeft zondag voor de derde keer op de Olympische Spelen in Parijs goud veroverd. De baanwielrenner was op het onderdeel keirin de beste. Met zijn nieuwe plak kroont de Brabander zich tot de beste Nederlandse olympiër op de Zomerspelen ooit.

Lavreysen had in de finale in Matthew Richardson zijn grootste concurrent. In de laatste bocht had de Nederlander een nipte voorsprong op de Australiër, die in de laatste meters het goud probeerde te pakken. Maar Lavreysen hield stand. Daardoor mocht hij opnieuw de hoogste trede op het podium betreden. Achter Lavreysen en Richardson vond vlak voor de finish een enorme valpartij plaats. De Maleisiër Muhammad Shah Firdaus Sahrom, de Brit Jack Carlin en de Japanner Shinji Nakano gingen in de felle strijd om de derde plaats onderuit. Daardoor wist de Australische achterblijver Matthew Glaetzer het brons te pakken.

De 27-jarige Lavreysen had eerder deze Spelen al goud gewonnen op de teamsprint (dinsdag) en de individuele sprint (vrijdag). Drie jaar geleden in Tokio had hij op dezelfde onderdelen ook goud gewonnen. Destijds moest hij op de keirin genoegen nemen met brons.

Met zijn vijfde gouden medaille ooit mag Lavreysen zich nu de succesvolste Nederlandse olympiër op de Zomerspelen ooit noemen. Hij is zwemster Inge de Bruijn, (baan)wielrenster Leontien van Moorsel en ruiter Charles Pahud de Mortanges voorbijgestreefd. Zij staan op vier gouden plakken. Lavreysen is ook de succesvolste Nederlandse man op de Spelen ooit. Alleen Ireen Wüst heeft meer olympisch goud veroverd. De voormalige topschaatsster heeft op de Olympische Winterspelen zes gouden plakken gepakt, verdeeld over vijf verschillende Spelen.

Lavreysen nadert met zijn vijfde gouden olympische medaille bovendien de beste baanwielrenners uit de geschiedenis. Hij moet in het medailleklassement van gouden plakken op de baan alleen grootheden Jason Kenny en Chris Hoy nog voor zich dulden. Kenny staat op zeven keer goud en Hoy op zes. (Nusport)

Foto: De dolblije Harrie Lavreysen (l) die zijn derde gouden medaille haalde tijdens de Olympische Spelen in Parijs. (Foto: UCI)…[+]

Landslide at Uganda rubbish dump kills 12

Landslide-at-Uganda-rubbish

KAMPALA  –  At least 12 people are now known to have died after a landslide at a massive rubbish dump in the Ugandan capital, Kampala. Rescuers are continuing to dig through the waste in the hope of finding more survivors after the landslide, which followed weeks of torrential rain.

The 36-acre (14-hectare) Kiteezi landfill is the only one serving the whole of Kampala, a city home to an estimated four million people. Kampala Mayor Erias Lukwago said it was “a disaster that was bound to happen”. The city authorities have reportedly been trying to find a new site for many years.

A huge hill formed by the build-up of rubbish collapsed late last Friday night, burying houses on the edge of the site while residents were asleep, reports the Reuters news agency. Last Saturday, the death toll was given as eight, including two children. Kampala police spokesman Patrick Onyango told AFP that four more bodies had been retrieved, while 14 people had been rescued. “The rescue operation is still ongoing until we are sure no-one is trapped,” he said.

Onyango said that some 1,000 people had been forced to leave their homes because of the landslide. He did not specify how many had been living on the site, or whether they were living nearby. Many people earn their living by trawling through the piles of rubbish looking for anything that can be resold. The Uganda Red Cross has been providing tents to those in need of temporary shelter. (BBC)

Photo: Rescue workers searching for survivors after the landslide.  (AFP)…[+]

Duizenden Oekraïense militairen betrokken bij inval in Russische regio Kursk

duizenden

KIEV – Duizenden Oekraïense militairen zijn betrokken bij de operatie in de Russische grensregio Kursk. Dat zegt een hoge Oekraïense veiligheidsfunctionaris tegen persbureau AFP. De operatie, die zondag de zesde dag is ingegaan, is volgens de bron bedoeld om Rusland te destabiliseren. “We zijn in de aanval. Het doel is de troepen van de vijand uiteendrijven om maximale verliezen toe te brengen en de situatie in Rusland te destabiliseren”, zei de Oekraïense functionaris, die anoniem wilde blijven. “Zodat zij niet in staat zijn hun eigen grens te beschermen.”

 Rusland zei eerder dat bij de Oekraïense operatie ongeveer duizend militairen betrokken zijn. Maar de Oekraïense bron vertelde dat het “er veel meer zijn, duizenden”. De bron zei ook dat Oekraïense troepen het internationaal humanitair recht respecteren. Volgens de functionaris hebben ze geen plannen om de bezette gebieden te annexeren. De Oekraïense troepen zijn sinds dinsdag enkele kilometers opgerukt, waardoor Rusland gedwongen is reserves en extra materieel naar Kursk te sturen. Dat erkent Rusland. Volgens het ministerie van Defensie gaat het om een afstand van 25 tot 30 kilometer over de grens.

 Russische militaire bloggers melden volgens persbureau Reuters dat de situatie is gestabiliseerd na de Russische versterkingen, hoewel Oekraïne volgens hen snel zijn troepenmacht aan het opbouwen is. Volgens Defensie hebben Russische troepen pogingen verijdeld om “met gepantserde voertuigen diep in Russisch grondgebied door te dringen”. De details zijn niet bekend. Zaterdagavond werd duidelijk dat Rusland meer dan 76.000 mensen had geëvacueerd. Oekraïne heeft aan zijn kant van de grens ongeveer 20.000 burgers in veiligheid gebracht. (NU.nl)…[+]

 

 

Toney kan naar Saudi-Arabië gaan

(18.00 uur) Toney kan naar Saudi

VOETBAL – Ivan Toney kan Brentford mogelijk verlaten voor een avontuur in Saudi-Arabië, zo meldt Fabrizio Romano. De Engelse spits staat in de belangstelling van Al Ahli, maar het is nog niet bekend of hij zelf wil.

In de laatste weken van de transfermarkt willen de clubs uit Saudi-Arabië nog toeslaan en Toney is daarvoor het belangrijkste doelwit. De Engelse spits werd al bij veel topclubs uit de Premier League genoemd, maar hij staat nog altijd onder contract bij Brentford. Vorig jaar januari was Al Ahli ook al in de markt voor Toney, maar toen kwam een transfer niet van de grond.

Dat Toney nog altijd bij Brentford zit, zou te maken kunnen hebben met zijn schorsing. Vorig seizoen werd de spits voor een half jaar geschorst, omdat hij de gokregels had overtreden. In het verleden had Toney meermaals gegokt op wedstrijden en ook regelmatig op zijn eigen team. De spits zat vervolgens wel bij de Engelse selectie voor het EK in Duitsland, waar de ploeg de finale verloor van Spanje. (VI)…[+]

Kane oogst lof met opvallend gebaar na trofeewinst Bayern München

(16.00 uur ) Kane oogst lof met opvallend gebaar na trofeewinst Bayern München

VOETBAL – Harry Kane weigerde zaterdag de Visit Malta Cup-trofee omhoog te tillen na de voorbereidingszege van Bayern München tegen Tottenham Hotspur. Hij maakte het gebaar uit respect naar zijn oude club.

Een week eerder troffen de teams elkaar ook al, toen tijdens de tour van beide clubs door Zuid-Korea. In Seoul was Bayern ook toen te sterk voor Tottenham Hotspur. Der Rekordmeister won door goals van Leon Goretzka en Gabriel Vidovic met 2-1. Zaterdag, in Londen, bleek de ploeg van nieuwbakken trainer Vincent Kompany weer sterker dan de Spurs. De Zuid-Duitsers keken na nog geen minuut spelen tegen een achterstand aan, maar draaiden die in de eerste helft nog om.

Dejan Kulusevski scoorde al binnen een minuut namens de ploeg van Ange Postecoglou. Via Dayot Upamecano, Serge Gnabry en Thomas Müller knokte Bayern zich naar een 1-3 voorsprong. Kulusevski speelde het slotakkoord: 2-3. In de tweede helft kwamen ex-Spurs-spelers Kane en Eric Dier bij Bayern in de ploeg. Het leverde hen een oorverdovend applaus op van de fans aanwezig in het Tottenham Hotspur Stadium, waar overigens ook Micky van de Ven een helft meedeed bij de thuisploeg.

Na afloop mocht Bayern een bokaal in de lucht hijsen, maar aanvoerder Kane weigerde dat te doen. Camerabeelden toonden hoe de Engelsman, die 435 wedstrijden speelde voor Tottenham, de aanvoerdersband afdeed en om die van de gewisselde Joshua Kimmich heen deed. De aanvalsleider schudt zijn hoofd en lijkt ‘nee’ te roepen naar zijn teamgenoten, alvorens hij de uitleg biedt waarom hij de trofee liever niet omhoog tilt. Namens the Spurs won Kane overigens nooit een grote prijs. (VI)…[+]

Soft launch woningbouwproject Commewijne

6 (14.00 uur) Soft launch woningbouwproject

PARAMARIBO – President Chandrikapersad Santokhi heeft tijdens een soft launch van het AHP-project in Voorburg, Commewijne, het projectbord onthuld van de voorbereiding en ontwikkeling van 8,5 hectare grond, te verkavelen in 161 percelen en drie hoofdwegen met tussenwegen. De onthulling van het projectbord vond plaats op vrijdag 9 augustus 2024.
Bij deze gelegenheid waren de distrctscommissaris van Commewijne, Mohamedsafiek Radjab, een delegatie van de Islamic Development Bank (IsDB), de aannemer China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group, de CEO van FAIRALI Design Engineering Consultancy, Ignaz Ahmadali, en de projectmanager van het landelijke woningbouwprogramma, Mark Rommy, met zijn team aanwezig.
De directievoerder namens de Staat Suriname, Ignaz Ahmadali, benadrukte dat de IsDB een overeenkomst heeft met de Staat Suriname voor de bouw en renovatie van 3775 woningen. Na een aanbestedingsproces is het bedrijf China Dalian International Economic & Technical Cooperation Group aangewezen. Dit bedrijf heeft reeds gemobiliseerd om de werkzaamheden te kunnen starten op het terrein in Voorburg. Voor de grondontwikkeling is er een projectboard opgezet om de start hiervan aan te kondigen. “Een bijzonderheid is”, zo vertelde Ahmadali, “dat op dit moment de delegatie van de IsDB in Suriname op bezoek is; vandaar het tijdstip van deze launch die samen met de president uitgevoerd wordt”. Voorts gaf Ahmadali aan dat, van de 161 kavels op het terrein in Voorburg, 150 bestemd zijn voor de bouw van één- en twee-slaapkamerwoningen. De overige kavels zijn gereserveerd voor openbare voorzieningen, zoals een brandweerpost, faciliteiten voor Sociale Zaken en Volkhuisvesting, een park en sportveld, een speeltuin en een crèche. De financiering vindt plaats vanuit de overeenkomst die de Staat Suriname heeft met de IsDB.
President Santokhi benadrukte dat dit stuk grond overheidsgrond is en dat de overheid het aanbiedt aan de gemeenschap om betaalbare woningen te realiseren. “Dit project wordt voortgezet”, beloofde de president. In de afgelopen dagen heeft het staatshoofd bezoeken gebracht aan cliënten van het AHP-project, waaronder ouderen en mensen met een beperking. Deze cliënten waren zeer tevreden dat dit project hen heeft ondersteund bij het verbeteren van hun woningen, bij enkelen onder andere met een nieuwe dakbedekking. President Santokhi gaf aan dat dit misschien kleine zaken zijn in het leven van mensen, maar ze verbeteren hun levenskwaliteit aanzienlijk, en dragen zo bij aan de geestelijke gezondheid en het welzijn van de gemeenschap. Hij onderstreepte nogmaals dat dit project deel uitmaakt van het woningbouwprogramma van de overheid. “We zijn begonnen met het woningbouwprogramma in veel gebieden, die volledig door de overheid worden gefinancierd”, aldus de president. Hij wenste de aanwezigen succes met de uitvoering van hun werkzaamheden.…[+]

Steraanvaller Napoli dient kraakheldere vertrekwens in

(13.00 uur) Steraanvaller Napoli dient kraakheldere vertrekwens in

VOETBAL – Victor Osimhen heeft het bestuur van SC Napoli op de hoogte gesteld van zijn vertrekwens. Dat heeft technisch directeur Giovanni Manna bevestigd. Mocht de Nigeriaanse topspits daadwerkelijk een transfer maken, dan heeft dat mogelijk ook gevolgen voor de toekomst van Romelu Lukaku.

Osimhen lijkt al geruime tijd te hinten op een vertrek bij Napoli. Ook vorig seizoen, na de historische Scudetto, leek de Nigeriaan even op weg naar de uitgang. Hij bleef uiteindelijk, maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. “Victor Osimhen heeft de club om een transfer gevraagd. Hij wil gaan”, aldus Manna in gesprek met Mediaset.

“De situatie is duidelijk. Er waren voor hem al kansen om vorige zomer te vertrekken. Victor wil weg. We zullen zien hoe de komende twintig dagen lopen”, vervolgt de directeur. Mogelijk verkast Osimhen, al dan niet op huurbasis, naar Chelsea. The Blues zijn naar verluidt geïnteresseerd in de spits.

Lukaku zou in dat geval de omgekeerde weg kunnen bewandelen. De Belg is deze zomer teruggekeerd bij Chelsea, maar daar is op dit moment geen toekomst voor hem. Antonio Conte, de trainer van Napoli, is zeer gecharmeerd van de ervaren spits. Er zou tussen Napoli en Chelsea al gesproken zijn over een ruildeal inzake Lukaku en Osimhen, die tot dusver 133 officiële wedstrijden voor Napoli speelde. Daarin was de 25-jarige spits goed voor 76 doelpunten. (VI)…[+]