Nieuws volgens datum: 17 Aug, 2024

Blaze erupts at London’s historic Somerset House

4-(00.jpg-blaze

LONDON – A blaze that broke out at London’s historic Somerset House on Saturday required around 125 firefighters to bring it under control, according to the London Fire Brigade.

Smoke was seen rising over central London from the building’s roof as firefighters worked from a crane to douse the flames. The building was once home to the Royal Navy but is now used as a cultural center. A gallery inside the complex houses Vincent Van Gogh’s self-portrait of himself with a bandaged ear.

Somerset House Trust director Jonathan Reekie told Britain’s PA Media that the fire broke out in the west wing of the building, where offices and back-of-house facilities are located. There are “no artworks in that area,” PA Media reported Reekie as saying. Around 125 firefighters and 20 fire engines were deployed to Somerset House, according to the London Fire Brigade.

The crews fought flames located in part of the building’s roof, the fire brigade said in a statement, with two of the brigade’s 32-meter (nearly 105 foot) ladders being used. It said the brigade had been called shortly before midday and had brought the fire under control by shortly before 7 p.m. local time. The cause of the fire is not yet known, the statement said, and Somerset House has been closed to the public. (CNN)…[+]

 

Zware aardbeving voor kust Russisch schiereiland Kamtsjatka

5 (00.00 uur) Zware aardbeving voor kust Russisch schiereiland Kamtsjatka

PETROPAVLOVSK – Een zware aardbeving met een kracht van 7.2 heeft de oostkust van het Russische schiereiland Kamtsjatka getroffen. Het epicentrum lag in zee, ongeveer 90 kilometer ten oosten van de stad Petropavlovsk.

Het seismologisch instituut in Honolulu, dat zelfs een magnitude vaststelde van 7.4, gaf een tsunamiwaarschuwing af. Bewoners van het kustgebied tot op 300 kilometer van de plek van de beving moeten rekening houden met gevaarlijk hoge golven, die tot overstromingen kunnen leiden. (De Telegraaf)

 

Tientallen gewonden nadat reuzenrad vuur vat in Leipzig

4 (21.00 uur) Tientallen gewonden nadat reuzenrad vuur vat in Leipzig

LEIPZIG – Aan Störmthaler See, in de buurt van de Duitse stad Leipzig, is zaterdagavond brand uitgebroken in een reuzenrad. Daarbij zouden tientallen gewonden gevallen zijn.

Om nog onbekende reden is er zaterdagavond omstreeks 21.15 uur brand uitgebroken in een reuzenrad op het muziekfestival Highfield in de buurt van Leipzig. Het vuur sloeg al snel over op een tweede gondel. Op het moment dat de brand uitbrak zou het rad volledig bezet geweest zijn. De inzittenden werden snel uit het rad gehaald. De twee getroffen gondels zouden volledig uitgebrand zijn.

De brandweer kreeg het vuur snel onder controle, maar er zijn wel heel wat gewonden gevallen. “Op dit moment weten we dat er meer dan dertig gewonden zijn, onder wie vier politieagenten, maar vermoedelijk allemaal met lichte verwondingen”, meldt politiewoordvoerster Josephin Sader aan Bild. Bij de Süddeutsche Zeitung weten ze dat er ook twee zwaargewonden zijn. Dat melden zij op basis van informatie van het Rode Kruis. Het festival werd tegen 22.30 uur hervat. Op het podium werd verkondigd dat de getroffenen in orde waren. (De Telegraaf)…[+]

PSG met de schrik vrij in eerste wedstrijd van het tijdperk post-Mbappé

PSG late show seals big win at Le Havre - CNA

VOETBAL – Paris Saint-Germain heeft de openingswedstrijd in Ligue 1 vrijdagavond gewonnen. Het ging niet van een leien dakje in Le Havre. De thuisploeg bond brutaal de strijd aan met de sterrenploeg uit de hoofdstad, zag twee goals afgekeurd worden en slikte in de slotfase alsnog een ruime nederlaag.
Is er leven na Kylian Mbappé? In de derde minuut leek al een overtuigend antwoord te volgen: mais oui! Marco Asensio leek de bal te verspelen, maar herstelde en zette een mooie aanval op, die eveneens fraai afgerond werd door Kang-In Lee. Na een klein half uur dacht de thuisploeg langszij te komen, het doelpunt van Abdoulaye Touré werd echter geannuleerd omdat een van zijn ploeggenoten buitenspel had gestaan.
De kampioen ging derhalve met een kleine voorsprong rusten, maar de ploeg van Luis Enrique had toch wat averij opgelopen. Na twintig minuten moest Gonçalo Ramos zich al laten vervangen, Randal Kolo Muani verving hem. Het was kinderspel vergeleken met het onheil dat zich in al snel de tweede helft zou aandienen voor de Franse kampioen. Gautier Lloris raakte de bal niet eens hard, maar in een woud van benen ontbeerde doelman Gianluigi Donnarumma het zicht om adequaat te kunnen reageren.
Toen was het los. Kolo Muani miste een open kans op de 1-2, waarna PSG genadeloos in het countermes liep. Josue Casimir scoorde, het Stade Océane veerde op maar was blij om een dode mus, want Casimir had de bal met de hand meegenomen. Opnieuw ging er een streep door een Normandische treffer. Aan de overkant teisterde Lee de lat.
In de slotfase ging PSG toch nog met de winst lopen. Doelpunten van Ousmane Dembélé en Bradley Barcola in de 85ste en 86ste minuut velden het dappere Le Havre, waarna Kolo Muani met een vierde treffer voor een marge zorgde die wel erg hoog was. De start is zodoende schadevrij voor de titelhouder. (VI)

Engelse media putten hoop uit ‘nonchalante’ Zirkzee bij ‘saai’ United

Joshua Zirkzee’s winner shows why there...r United this season

VOETBAL – Joshua Zirkzee was vrijdagavond de grote man voor Manchester United. Volgens de Engelse media had de weinig spectaculaire ploeg van Erik ten Hag zijn nieuwe energie ook wel nodig tegen Fulham.
Zirkzee kwam op Old Trafford na een uur het veld in, zestien minuten later maakte hij de winnende goal voor het worstelende United. In Engeland vragen ze zich na de wedstrijd voorzichtig af of de Nederlander in de voetsporen kan treden van de huidige assistent-trainer, Ruud van Nistelrooij.
“Het is nu achttienjaar geleden dat Van Nistelrooij als speler afscheid nam van United. Het is misschien onrealistisch om te verwachten dat Zirkzee dezelfde cijfers gaat halen, maar de fans van United snakken naar een nieuwe doelpuntenmaker. Daarom kon de aankoop van Bologna zich geen betere start wensen”, meldde de BBC.
Volgens sportjournalist Henry Winter voegde Zirkzee echt iets toe aan het spel van zijn nieuwe club. “Zijn rol in de opbouw is nu al significant. Hij is sterk, kan verdedigers onder druk zetten. Het is een slimme speler, goed aan de bal en met de juiste loopacties. Het is nog vroeg, maar Zirkzee brengt United veel.”
Over het spel van United zijn de media dan weer minder te spreken. “Het was steady, maar ook saai. Ze moesten vandaag echt winnen, maar het zag er in grote delen van de wedstrijd niet naar uit dat dat ging gebeuren”, analyseerde oud-verdediger Gary Neville bij SkySports.
“Het is wel cruciaal dat ze uiteindelijk gewonnen hebben en ook de clean sheet was belangrijk. Defensief staat het beter dan vorig jaar, de selectie is ook een stuk breder. We zagen geen spectaculair voetbal, maar als je ziet hoe Ten Hag het neerzet, had ik dat ook niet verwacht.”

Daar is The Guardian het mee eens. “Het was zeker niet het overtuigende begin van het seizoen dat Ten Hag vooraf had gehoopt. Maar de winnende goal van debutant Zirkzee en een clean sheet gaven de Nederlandse manager voorlopig wel wat ademruimte.” (VI)…[+]

Israeli strike kills 10 in southern Lebanon in one of the deadliest incidents since October 7

3 (21.00 uur) Israeli strike kills 10 in southern Lebanon in one of the deadliest incidents since October 7

TEL AVIV –  An Israeli strike has killed at least ten people in Nabatiyeh, southern Lebanon, the Lebanese Ministry of Health said, prompting Hezbollah to launch a barrage of retaliatory rockets at Israel.

All of those killed in Lebanon were Syrian nationals. A woman and her two children are among the dead, according to the ministry. The strike also wounded at least five, two of which are in critical conditions. They include three Syrians, one Sudanese and one Lebanese, the ministry said. Two of the Syrians are in critical condition and undergoing surgery at a nearby hospital.

The Israeli military said it struck a Hezbollah weapons storage facility in the area of Nabatieh overnight. The death toll from the strike is one of the largest in southern Lebanon since Israel launched its war on Gaza following the Hamas attacks of October 7 that killed around 1,200 people. Mohamed, 14, was about to go sleep when he saw a missile hit a warehouse nearby. He told CNN rescuers worked through the night to retrieve the dead bodies from under the rubble, where they found a decapitated body and a severed arm.

Pointing to the sky buzzing with the sound of an unseen drone, Mohamed said: “They are always flying over here 24/7, sometimes they fly so low you can see them.” Referring to the victims, who are believed to all be Syrian migrants, Haitham, a Syrian national guard at a nearby company, said: “They escaped one war and got killed in another.”  Iran-backed Hezbollah militants in Lebanon launched a volley of rockets towards Ayelet Hashahar in northern Israel in response to the strike, the group said in a statement. (CNN)…[+]

171 jaar Portugese immigratie herdacht

pagina-2

PARAMARIBO – De 171ste herdenking van de aankomst van de eerste Portugezen in Suriname is plechtig herdacht. Dit belangrijke moment in de geschiedenis van het land is een eerbetoon aan de vele families die generaties geleden ervoor kozen hun leven in Suriname op te bouwen. De plechtigheid vond op 15 augustus plaats onder leiding van de vereniging Madeiran Descendants in Suriname (MadeiSu) in Nieuw Amsterdam, Commewijne.

MadeiSu is een organisatie die zich inzet voor het in ere houden van de herdenking van de aankomst van Portugese contractarbeiders in Suriname. Voorzitter John Dos Ramos gaf in een kort verslag aan hoe de immigratie plaatsvond. Hij benadrukte dat men aanvankelijk koers zette richting Guyana, maar dat men vanwege een gele koorts-epidemie in dat land uiteindelijk voor Suriname koos. Op die dag arriveerden 124 immigranten uit Madeira, die vervolgens hun krachten inzetten op de plantages Suzanna’s Daal, Katwijk en Boxel. “Dit is een historisch moment voor ons”,  zei Dos Ramos. Volgens de voorzitter is dit het eerste jaar dat de immigratie op nationale wijze herdacht wordt. Hij spreekt met trots over het kunnen delen van deze geschiedenis, die lange tijd onduidelijk of verborgen is gebleven. De vereniging heeft ter gelegenheid hiervan een officieel gedenkboek ontworpen, waarin uitgebreide informatie wordt gegeven over de geschiedenis van deze immigranten. Zo wil de vereniging meer informatie verschaffen over de geschiedenis en de cultuur in leven houden. Dos Ramos merkte op dat het opnemen van dit historische moment in het onderwijsprogramma van Suriname ook een doel is van de vereniging en het Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

De herdenkingsactiviteiten omvatten onder andere de onthulling van het immigratieverslag in het Engels en Portugees en diverse toespraken. Tijdens de ceremonie werden niet alleen de eerste Portugese immigranten geëerd, maar werd ook stilgestaan bij de invloed die hun nakomelingen hebben gehad op de Surinaamse samenleving. Volgens Dos Ramos was de eerste persoon met een auto in Suriname, Bueno de Mesquita, een Madeiraan, over wie later ook het lied ‘Bam bam Maskieta’ werd gezongen. Verder hebben zij bijgedragen aan de suikerplantages en een aanzienlijke rol gespeeld in de handel.

Volgens nazaat Vincentius Correia zijn, door de focus op de handel, enkele tradities en cultuur als minder belangrijk geacht. Hij gaf aan dat deze groep een van de meest geïntegreerde etnische groepen in Suriname is. Correia roept iedere nazaat op om heimwee te koesteren naar tradities en cultuur. “Portugezen die hier zijn gekomen, hebben hun hart verpand aan Suriname.”…[+]

Gemengde gevoelens Cillessen ondanks heldenrol bij rentree in La Liga

Jasper Cillessen, nuevo refuerzo para l... Palmas _ UD Las Palma

VOETBAL – Jasper Cillessen heeft zich bij zijn debuut voor Las Palmas direct onderscheiden. De van NEC overgekomen doelman maakte indruk op de Spaanse media met een cruciale redding in de slotfase van het competitieduel met Sevilla (2-2).
Cillessen maakte vrijdagavond zijn rentree in La Liga, nadat hij Valencia twee jaar geleden had verlaten voor zijn jeugdliefde NEC. Bij zijn terugkeer op de Spaanse velden toonde de 35-jarige ex-doelman van Barcelona dat hij het keepen nog niet is verleerd, al maakte hij volgens AS in de eerste helft een onzekere indruk aan de bal en kreeg hij een ongelukkig eigen doelpunt van Alex Suárez om de oren.
Aan de tweede goal van Sevilla van Juanlu kon Cillessen volgens Spaanse media weinig doen. Nadat Sandro vervolgens voor de 2-2 had getekend, bezorgde de 65-voudig international zijn ploeg een punt door in de slotfase een zeker lijkend doelpunt van Dibril Sow af te houden. Zo werd Cillessen de held van de avond, aldus Mundo Deportivo. Marca beloont hem als enige met een beoordeling van drie sterren.
Ondanks zijn heldenrol hield Cillessen gemengde gevoelens over aan zijn debuut voor Las Palmas, vertelde hij na afloop bij DAZN. ‘We begonnen niet goed aan de wedstrijd en hadden pech bij de eerste tegengoal, zei de Groesbeker, die ook inging op zijn dubbele save van dichtbij bij de grote kans voor Sow. “Ik wachtte af en reageerde, zoals we op de training altijd doen. De credits gaan naar de keeperstrainer.” (VI)…[+]

Honderden evacuaties bij Turkse miljoenenstad Izmir vanwege bosbranden

3 (19.00 uur)Honderden evacuaties bij Turkse miljoenenstad Izmir vanwege bosbranden

IZMIR – In de omgeving van het Turkse Izmir zijn vrijdag zo’n negenhonderd mensen geëvacueerd vanwege verschillende bosbranden. De brand ten noorden van de derde stad van het land ontstond donderdag. Ook in de naburige provincie Manisa zijn inwoners geëvacueerd.
De Turkse minister van Binnenlandse Zaken Ali Yerlikaya meldt op X dat in Karsiyaka, iets ten noorden van Izmir, zo’n achthonderd mensen zijn geëvacueerd. Nog eens honderd anderen moesten vertrekken uit het plaatsje Bayindir, ten zuidoosten van Izmir.
Er raakte niemand gewond, maar zeker zestien huizen zijn verwoest door de vuurzee. De brand ten noorden van Izmir, dat ruim 4,3 miljoen inwoners telt, ontstond donderdag. Door harde wind kon er niet met blusvliegtuigen worden gevlogen in het gebied, meldde de Turkse tv-zender NTV. Brandweerkorpsen uit andere plaatsen schoten te hulp bij de bestrijding van de brand en ook het leger is ingeschakeld.
De Turkse autoriteiten waarschuwen de komende dagen voor een grote kans op bosbranden als gevolg van hoge temperaturen, lage luchtvochtigheid en harde wind. Volgens het Turkse persbureau Anadolu woedde vrijdag op 47 verschillende plekken in het land brand. In de provincie Manisa moesten hierdoor zo’n veertienhonderd mensen worden geëvacueerd. Tegen het einde van de dag waren 30 branden onder controle. (NU)…[+]

10-month-old contracts Gaza’s first case of polio in 25 years

2 (18.00 uur) 10-month-old contracts Gaza’s first case of polio in 25 years ol

GAZA – Doctors in war-torn Gaza have detected a case of polio for the first time in 25 years, health officials said, as international aid bodies call for a pause in the conflict to make way for a vaccination drive.
Traces of poliovirus were found in a 10-month-old child in the central Gazan city of Deir al-Balah, the health ministry said in a statement late Friday, adding that the baby had not received any polio jabs. Previously, UNICEF said poliovirus was detected in environmental samples from Khan Younis and Deir al-Balah in July, with stool samples of three children being sent to a lab in Jordan for testing.
Polio is a highly contagious disease that mainly affects children under the age of 5. It targets the nervous system and can cause paralysis and death in extreme cases. The resurgence of the virus – eliminated in most of the developed world – highlights the struggles facing Gaza’s two million residents, who have lived under Israeli bombardment since October last year. Many people in the enclave are deprived of food, medical supplies and clean water, with up to 90% of the population internally displaced.
More than 40,000 Palestinians have been killed in Gaza since Israel launched its war on Hamas following the group’s October 7 attack, according to officials. The Hamas attack killed more than 1,200 Israelis, with 250 taken hostage, according to the Israeli government.
The health ministry said it will work with UNICEF to vaccinate children under 10 years old in Gaza, adding that more than a million doses are available. Two rounds of vaccination are expected to be launched this month and next across Gaza, UNICEF said in a news release Friday, adding that it will target more than 640,000 children.
But a pause in hostilities is needed to make way for an effective polio vaccination campaign, it said, alongside the United Nations Relief and Works Agency for Palestine Refugees and the World Health Organization, all calling for a halt to the fighting. United Nations Secretary-General António Guterres has called the proposal “a must,” noting the “ultimate vaccine for polio is peace and an immediate humanitarian ceasefire.”
International mediators are making an urgent push for Israel and Hamas to reach a broader ceasefire and hostage deal next week, after high-stakes negotiations in Qatar saw them put a fresh proposal to the warring parties. Gaza has been polio-free for the last 25 years, UNICEF said. (CNN)…[+]

Bewoners Abia- en Ormosiastraat maken zich zorgen over dumpen van vuil in de omgeving

A,Pile,Of,Trash,(waste),And,Bins,,(dustbins).,With,The

PARAMARIBO – Bewoners van de Abia- en Ormosiastraat maken zich ernstig zorgen over het toenemende probleem van illegale afvaldumping in hun omgeving. Ze klagen dat mensen hun afval, variërend van oude matrassen tot kapotte wasmachines en autowrakken, op de hoeken van de straten dumpen. Dit gedrag veroorzaakt niet alleen een enorme puinhoop, maar draagt ook bij aan milieuvervuiling.

De buurtbewoners vragen zich af waarom de Milieupolitie niet zichtbaarder is en strenger optreedt tegen deze vervuilers. Ze zijn gefrustreerd dat, ondanks de aanwezigheid van een Ministerie van Milieu, er weinig actie lijkt te worden ondernomen om dit probleem aan te pakken.

Een bewoner van de Abiastraat vertelt dat hij recentelijk zag hoe een kapotte auto op een adres in de straat werd gesloopt en de restanten gewoon op de hoek werden achtergelaten. Dit is niet het enige probleem; mensen uit de omgeving gebruiken de plek ook om hun huishoudelijk afval te dumpen, ondanks dat er op vaste dagen in de week vuil wordt opgehaald door de vuilnisauto.

De bewoners roepen de bevoegde instanties op om strenge controles uit te voeren en hard op te treden tegen personen die het milieu vervuilen. Ze benadrukken dat ze, net als iedereen, in een schone omgeving willen wonen en hopen dat er snel actie wordt ondernomen om het probleem aan te pakken…[+]

 

Indonesië viert onafhankelijkheid in beoogde nieuwe hoofdstad Nusantara

2 (17.00 uur) Indonesië viert onafhankelijkheid in beoogde nieuwe hoofdstad Nusantara

NUSANTARA – Indonesië heeft zaterdag voor het eerst zijn onafhankelijkheid gevierd in de beoogde hoofdstad Nusantara, een gloednieuwe stad in de jungle van Borneo. De onafhankelijkheidsceremonie was vanwege de afgelegen locatie kleiner dan gepland. Indonesië werd in 1945 onafhankelijk van Nederland.
De organisatoren wilden achtduizend gasten van buiten Nusantara uitnodigen, maar de gastenlijst is drie keer ingekort en bevatte uiteindelijk nog maar dertienhonderd namen. Dat heeft te maken met de uitdagingen die gepaard gaan met het regelen van voedsel en accommodatie op de afgelegen locatie.
De binnenkort afzwaaiende president Joko Widodo woonde samen met zijn opvolger Prabowo Subianto een ceremonie bij, terwijl vicepresident Ma’ruf Amin op hetzelfde moment deelnam aan een plechtigheid in Jakarta. Het programma, met onder meer culturele optredens, een vlaggenceremonie en militaire oefeningen, was vanwege capaciteitsproblemen verspreid over Nusantara en de huidige hoofdstad Jakarta. Duizenden inwoners van de stad konden ook deelnemen aan de festiviteiten in Nusantara.
Ook elders in het land en bij mensen thuis werd stilgestaan bij de Indonesische onafhankelijkheid, die werd uitgeroepen op 17 augustus 1945, twee dagen na de Japanse capitulatie. Nederland voerde na die dag oorlog om de controle over de kolonie terug te krijgen, maar trok zich in 1949 onder internationale druk terug.
De ceremonie moet in de toekomst alleen in Nusantara worden gehouden. Het megaproject kost omgerekend zo’n 32 miljard euro en moet in 2045 volledig afgerond zijn, maar de stad wordt voor die tijd al in gebruik genomen en de eerste stappen zijn al gezet. Zo hield Widodo er maandag voor het eerst een kabinetsvergadering. Nusantara is pas officieel de hoofdstad als de president een decreet daarover uitvaardigt. Widodo heeft al duidelijk gemaakt dat zijn opvolger Prabowo dat mogelijk zal doen. Die treedt in oktober aan als president. Widodo heeft eerder gezegd dat Prabowo de stad versneld wil afbouwen, in vier tot zes jaar. (NU)…[+]

WHO seeks mpox vaccine production surge

1 (16.00 uur) WHO seeks mpox vaccine production surge

GENEVA — The World Health Organization (WHO) on Friday urged manufacturers to ramp up production of mpox vaccines to rein in the spread of a more dangerous strain of the virus.
The WHO on Wednesday declared the mpox surge a public health emergency of international concern — its highest alert level — with Clade 1b cases soaring in the Democratic Republic of Congo and spreading beyond its borders.
“We do need the manufacturers to really scale up so that we’ve got access to many, many more vaccines,” WHO spokeswoman Margaret Harris told reporters. The WHO is asking countries with mpox vaccine stockpiles to donate them to countries with ongoing outbreaks. Two mpox vaccines have been used in recent years – MVA-BN, produced by Danish drugmaker Bavarian Nordic, and Japan’s LC16.
Harris said there were 500,000 MVA-BN doses in stock, while an additional 2.4 million doses could be produced quickly, if there was a commitment from buyers. For 2025, an additional 10 million doses could be produced, upon a firm procurement request. “LC16 is a vaccine that is not commercialised but produced on behalf of the government of Japan. There is a considerable stockpile of this vaccine,” Harris added, saying the WHO was working with Tokyo to facilitate donations.
The Doctors Without Borders charity said countries with vaccine stockpiles but no outbreaks “must donate as many doses as possible” to affected countries in Africa. It urged Bavarian Nordic to lower its prices, saying MVA-BN was out of reach for most countries where mpox is a threat. The International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies, the world’s largest humanitarian network, said it faced significant challenges tackling mpox.
Bronwyn Nichol, IFRC senior public health emergencies officer, said most vaccine stocks were in wealthy nations, and those sent to Africa so far were “a drop in the bucket”. “There is a critical shortage of testing, treatment, and vaccines across the continent. These shortages are severely hampering the ability to contain the outbreak,” she said. The WHO, headed by Tedros Adhanom Ghebreyesus, is due to issue temporary recommendations to countries on handling the mpox surge.
There are two subtypes of the virus: the more virulent and deadlier Clade 1, endemic in the Congo Basin in central Africa; and Clade 2, endemic in West Africa. The upsurge in the DRC is being driven by outbreaks of two different Clade 1 strains, Tedros told a meeting Thursday of the UN health agency’s Standing Committee on Health Emergency Prevention, Preparedness and Response. The first is an outbreak in northwest DRC of what was previously known as Clade 1, now called Clade 1a. This outbreak is primarily affecting children and is spread through multiple modes of transmission, he said.
The second in northeastern DRC is a new offshoot of Clade 1 called Clade 1b, which was first detected in September last year and is spreading rapidly, mainly through sexual transmission among adults. The spread of Clade 1b, and its detection in neighbouring countries, were the main reasons behind the WHO sounding its highest alarm. “It’s a complex picture, and responding to each of these outbreaks, and bringing them under control, will require a complex, comprehensive and coordinated international response,” said Tedros. (Jamaicaobserver)…[+]