Nieuws volgens datum: 28 Aug, 2024

Boeren doen aangifte tegen LVV

2 Boeren doen aangifte

NICKERIE – Boeren hebben onlangs aangifte gedaan tegen het Ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) over kunstmestfraude. Zij hebben gevraagd om een grondig onderzoek naar het verstrekken van kunstmest. Er komen namen van boeren voor die geen kunstmest hebben ontvangen, maar wel op de lijst staan als ontvangers. Afgesproken is met de president dat boeren die kunstmest hebben gehad, niet in aanmerking komen voor financiële ondersteuning.

Boeren kunnen zich niet voorstellen dat LVV meewerkt aan deze frauduleuze handelingen. Er zou nagegaan moeten worden wie geregistreerd heeft en dat er documenten overlegd worden bij het verstrekken van de kunstmest. De landbouwers hebben keer op keer een lijst gevraagd bij LVV, maar die konden zij niet krijgen. Zij hebben bij de president erop aangedrongen dat zij inzage willen in de lijst van verstrekte kunstmest.

Door interventie van de president konden de boeren de lijst krijgen. De president heeft duidelijk gezegd dat de verstrekking van kunstmest zwaar wordt verrekend. Hij heeft afgesproken dit aan hem over te laten hoe hij dit zal aanpakken. Vooral degenen die niet hebben ingezaaid en kunstmest hebben genomen, zullen het merken. AC…[+]

Volksgezondheid verhoogt tarief gewaarmerk document om braindrain tegen te gaan

amar ramadhin

PARAMARIBO – Om de braindrain binnen de gezondheidssector een halt toe te roepen heeft het Ministerie van Volksgezondheid de tarieven voor gewaarmerkte documenten drastisch verhoogd. Waar men voorheen SRD 250 moest betalen moet er nu USD 1000 neergeteld worden. Dit gaf minister Amar Ramadhin woensdagavond aan op een persconferentie…[+]

WFP halts movement in Gaza

4 (22.00 uur) World Food Programme halts movement in Gaza cr

GAZA – The World Food Programme (WFP) is freezing employee movement in Gaza after one of its vehicles was targeted with repeated gunfire just meters from an Israeli checkpoint, according to a statement by the humanitarian agency. “Despite being clearly marked and receiving multiple clearances by Israeli authorities to approach, the vehicle was directly struck by gunfire as it was moving toward an Israel Defense Forces (IDF) checkpoint,” the statement by the agency read.

The armored vehicle was one of two returning from a mission escorting humanitarian aid through the Palestinian enclave. A photo released by the WFP showed multiple bullet marks in the driver’s side window; at least 10 bullets hit the vehicle, according to the agency. One of the employees onboard was physically harmed, it said.

The WFP is the UN’s main food relief agency, and a key pillar of the humanitarian aid network in besieged Gaza, distributing food throughout the devastated territory, where famine has been spreading for months. But ongoing airstrikes and repeated evacuation orders by Israeli forces have forced many of the agency’s food warehouses and community kitchens to shutter, according to the WFP. The IDF-designated “humanitarian zone” in Gaza is also steadily shrinking; in the past month alone, the IDF has reduced this zone by 38% – with the remaining space making up just over a tenth of Gaza’s total area, according to a CNN analysis.

Humanitarian workers typically coordinate their routes with Israeli forces in order to move with relative safety. “As last night’s events show, the current deconfliction system is failing and this cannot go on any longer,” WFP Executive Director Cindy McCain said in the statement. In April, aid workers from another hunger relief group, the World Central Kitchen, were killed in an Israeli attack while traveling through Gaza by car, despite coordinating with Israeli authorities on their route and itinerary. The airstrikes hit three cars in their convoy, killing three Britons, a Palestinian, a US-Canadian dual citizen, an Australian, and a Pole.

In a press briefing Wednesday, the UN Secretary General’s spokesperson Stephane Dujarric said the WFP aid vehicle that was shot had been clearly marked, describing the WFP logo as “probably one of the most recognizable in the world” in conflict zones. He said the UN had formally protested to Israel over the incident and emphasized the responsibility of United Nations member states to protect UN aid workers, who serve populations in some of the world’s most dangerous places. (CNN)…[+]

Jongen laat eeuwenoude zeldzame kruik vallen

4 (21.00 uur) Jongen laat eeuwenoude zeldzame kruik

KANAAN – Een jongen van vier heeft per ongeluk een 3500 jaar oude kruik in kleine stukjes laten vallen in een museum in Israël. Het museumstuk was zeldzaam omdat het nog volledig intact was, zegt het Hecht Museum tegen de BBC. “Hij wilde weten of er iets in zat”, zegt zijn vader.

De kruik stond open en bloot bij de ingang van het museum, dat gespecialiseerd is in het verzamelen van archeologische stukken. Volgens een woordvoerder is het voor bezoekers “extra bijzonder” om stukken zonder obstructie te kunnen bekijken.

De vader van de jongen zegt dat zijn zoon een klein beetje aan de kruik trok omdat hij wilde weten of er iets in zat. Vader Alex was naar eigen zeggen in shock toen hij zijn zoon naast de gebroken kruik zag staan. “In eerste instantie dacht ik: dat kan mijn zoon toch niet hebben gedaan?”

Het museum had al snel door dat het om een ongeluk ging. “Er zijn situaties dat stukken bewust worden vernield. Dan schakelen we altijd de politie in. Maar daar was nu geen sprake van”, zegt een woordvoerder tegen de Britse omroep.

De jongen en zijn vader zijn uitgenodigd om deel te nemen aan een georganiseerde tour wanneer de kruik weer gerepareerd is. Een specialist gaat zich nu over de archeologische vondst ontfermen.

Volgens het museum zal het stuk “op korte termijn” weer op zijn plaats staan. Vader Alex zegt opgelucht te zullen zijn als de pot hersteld is, maar voelt zich wel schuldig dat het niet langer “hetzelfde stuk is”.

De kruik, die dateert uit de bronstijd 2200 en 1500 voor Christus, werd vermoedelijk gebruikt om lokale producten zoals wijn of olijfolie in te bewaren. Het stuk is van voor de tijd van de Bijbelse koning David en koning Salomon. De kruik staat al 35 jaar in het museum.

De kruik is kenmerkend voor de regio Kanaän en de oostelijke Middellandse Zeekust. Soortgelijk aardewerk dat tijdens opgravingen wordt gevonden is meestal kapot of onvolledig. Toen deze kruik werd gevonden sprak het museum van “een indrukwekkende vondst”, juist omdat die nog intact was.

Ondanks het “zeldzame ongeluk” zal het museum nog steeds “waar mogelijk” stukken zonder barrières of glazen wanden tentoonstellen. (NOS)…[+]

RvC Staatsolie bespreekt herstructurering met president

1 RvC-Staatsolie bespreekt

PARAMARIBO – De Raad van Commissarissen (RvC) van Staatsolie heeft een overleg gehad met president Chandrikapersad Santokhi om de herstructurering van Staatsolie te bespreken. Volgens Gonda Asadang, president-commissaris van Staatsolie, heeft het bedrijf in 2022 een nieuwe strategie gedefinieerd. Overeenkomstig het bedrijfseconomische principe “Structure Follows Strategy” heeft het bedrijf begin 2023 laten onderzoeken welke aanpassingen noodzakelijk zijn in de organisatiestructuur teneinde de strategische doelstellingen succesvol te behalen. De voorgestelde herstructurering omvat onder meer een uitbreiding van het aantal statutaire directeuren.

Met de uitbreiding worden twee nieuwe statutaire directieposities gecreëerd. De RvC is ervan overtuigd dat deze veranderingen zullen bijdragen aan een sterkere en efficiëntere organisatie, voorbereid op de uitdagingen en kansen van de toekomst. Deze uitbreiding is bedoeld om de toenemende complexiteit van de organisatie adequaat te kunnen managen. “Tevens wordt het besturingsmodel herzien”, aldus Asadang. Deze bijeenkomst, gehouden op dinsdag op het Kabinet van de President, richtte zich op de aanpassing van de topstructuur van Staatsolie, alsook op het besturingsmodel van het bedrijf.

De RvC heeft het standpunt over de uitbreiding van de topstructuur en het nieuwe besturingsmodel met de president gedeeld, en de ondersteuning van de staat als aandeelhouder is bevestigd voor de implementatie van deze veranderingen. De president heeft zijn positieve houding over de voorgestelde wijzigingen bevestigd en benadrukt dat de implementatie voortvarend moet worden opgepakt. Hij onderstreept het belang van eenheid en deskundigheid binnen het directieteam, ondanks de aanwezige verschillen van inzicht. Daarnaast heeft het staatshoofd het belang van de verdere ontwikkeling van gaswinning besproken, met als doel extra energie te genereren voor andere sectoren, waaronder de bauxietwinning in het Bakhuysgebied…[+]

Klaiber meldt kort voor CNL-wedstrijden af voor Natio

Image 2024-08-28 at 14.47.59

VOETBAL – Voetbalspeler Sean Klaiber heeft zich een paar dagen terug bij bondscoach Stanley Menzo afgemeld voor de komende Concacaf Nation League- wedstrijden (CNL-wedstrijden). Dit heeft Menzo gisteren tegenover de media bevestigd op een persconferentie in het Owru Cul Sports Complex in verband met de komende twee CNL-wedstrijden van Natio.
Menzo zegt dat Klaiber heeft afgemeld vanwege knieklachten en dat hij wordt vervangen door Liam van Gelderen. Jeredy Hilterman en Tyrone Conraad zijn deze keer niet bij de selectie.
Hilterman is nog niet helemaal fit en de bondscoach heeft in de plaats van Conraad voor een andere speler gekozen. Menzo legt uit dat hij graag een ander type spits wil zien. Ook Jamilhio Rigters is niet opgeroepen vanwege de grote concurrentie binnen de selectie.
Menzo heeft vier nieuwe spelers binnengehaald met Silvinho Esajas, Denzel Jubitana, Delano Burgzorg en Dylan Vente. Ridgeciano Haps, die er de vorige interlands niet bij was omdat hij weinig speelde voor zijn club, is terug.
Menzo legt uit dat hij met deze nieuwe spelers meer kwaliteit wil in de selectie en een goed team wil maken.
Natio speelt in groep A en neemt het op 5 september tegen Guyana op. Daarna is er een uitwedstrijd tegen Guadeloupe op 9 september. De uitwedstrijden tegen Guyana vinden plaats in de Synthetic Track and Field Facility. De wedstrijd tegen Guadeloupe wordt gespeeld in het Stade Roger Zami…[+]

Wang Yi, Jake Sullivan hold new round of China-U.S. strategic communication

3 (20.00 uur) Wang Yi

BEIJING – Wang Yi, director of the Office of the Central Commission for Foreign Affairs, started a new round of China-U.S. strategic communication with U.S. National Security Advisor Jake Sullivan in Beijing.

Wang, also a member of the Political Bureau of the Communist Party of China Central Committee, said that delivering on the common understandings reached by the two heads of state in San Francisco is the main task of the new round of China-U.S. strategic communication.

Wang welcomed Sullivan’s visit to China, noting that the bilateral ties are crucial to both countries and have global implications.

In the past few years, the relationship between China and the United States has been full of twists and turns, Wang said, adding that under the strategic guidance of President Xi Jinping and President Joe Biden, the two countries have achieved returning to what was agreed at the Bali summit and embarking on the journey to San Francisco.

Wang said that experience is worth summarizing and lessons need to be learned, stressing that the key is to anchor the general direction of mutual respect, peaceful coexistence and win-win cooperation.

It is the common responsibility of both China and the United States to implement the common understandings reached by the two heads of state in San Francisco, Wang said, noting that he looks forward to in-depth communication with the U.S. side over the next two days.

Wang said it is hoped that this communication will be strategic and substantive as always, and also more constructive. The two sides should overcome disturbances and remove obstacles in order to promote China-U.S. relations toward the San Francisco vision, truly achieving stable, healthy and sustainable development of bilateral ties.

Sullivan said he was pleased to be in China for his first visit as U.S. National Security Advisor, and thanked the Chinese side for the thoughtful arrangements.

President Biden is committed to managing the U.S.-China relationship responsibly, and ensuring that competition does not turn into conflict and that the two sides find ways to work together where common interests align, he added.

Sullivan said he looks forward to having a productive dialogue with the Chinese side on a wide range of issues through this strategic communication and implementing the common understandings reached by the two heads of state. (Xinhua)

Photo: Wang Yi, a member of the Political Bureau of the Communist Party of China Central Committee and director of the Office of the Central Commission for Foreign Affairs, holds a new round of China-U.S. strategic communication with U.S. National Security Advisor Jake Sullivan in Beijing. (Xinhua/Ding Lin)…[+]

Finabank geeft USD 15 miljoen obligatie uit

finabank

PARAMARIBO – Finabank geeft een obligatie uit van USD 15 miljoen, waarbij geïnteresseerden al vanaf USD 1.000 kunnen deelnemen. De obligatie heeft een vaste rente van 7% per jaar, met een looptijd van 5 jaar waarbij de rente halfjaarlijks wordt uitgekeerd. Met de opbrengst van de obligatie zal de bank leningen verstrekken aan solide lokale en internationale ondernemingen. De inschrijvingsperiode loopt van maandag 26 augustus tot en met maandag 23 september.

De inschrijving verloopt volledig digitaal via de website van de bank, www.finabanknv.com, in lijn met haar digitaliseringsstrategie. Als duurzame bank is Finabank goed gepositioneerd voor verdere groei om al haar stakeholders verder te ondersteunen. De strategie van de bank is gericht op het realiseren van duurzame groei, met als doel een marktaandeel van 25% in de lokale markt te behalen in 2025 en verder te investeren in het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Europa.

Finabank heeft een bewezen trackrecord en heeft een uitstekende reputatie in de Surinaamse en regionale financiële sector. De bank staat bekend om haar robuuste governance-structuur, solide positie, sterke groei, transparante verslaggeving conform internationale standaarden en effectief risicomanagement. Het langetermijnperspectief van Suriname is positief. Het Internationaal Monetair Fonds verwacht een jaarlijkse bbp-groei van 3%, exclusief de verwachte hoge groei door olie- en gasinkomsten. In december 2023 heeft S&P de kredietrating van Suriname verhoogd van SD naar CCC+/C…[+]

Donovan Wisse kan vechtsportlegende evenaren in Rotterdam

19.00 Donovan Wisse kan vechtsportlegende evenaren in Rotterdam

 

GLORY – Vechtsportorganisatie Glory heeft woensdag een extra titelgevecht aangekondigd voor Glory 96, dat in Rotterdam wordt gehouden. Donovan Wisse neemt het dan op tegen Sergej Braun en kan een bijzonder record evenaren.

Glory 96 wordt op zaterdag 12 oktober gehouden in Rotterdam en sinds woensdag is duidelijk dat daar om twee wereldtitels gestreden gaat worden. Het was al bekend dat Chico Kwasi zijn titel tegen Tyjani Beztati zou gaan verdedigen, maar ook Wisse zal dus de ring in stappen. Hij neemt het op tegen de Duitser Braun en wil de kampioen in het middengewicht blijven.

Voor de Surinaamse kampioen kan dat een heel bijzonder duel worden, want hij kan met een zege een record evenaren in zijn gewichtsklasse bij Glory. Wisse pakte drie jaar geleden de titel en wist die tot nu toe vier keer met succes te verdedigen. Lukt hem dat voor een vijfde keer dan evenaart hij de legendarische Alex Pereira. De Braziliaan verdedigde tussen 2017 en 2019 zijn titel net zo vaak en raakte hem kwijt toen hij overstapte naar een andere gewichtsklasse.

Pereira maakte in de tussentijd de overstap van het kickboksen naar de MMA. Dat gaat hem erg goed af, want hij is momenteel wereldkampioen bij de UFC in het lichte zwaargewicht. Eerder was hij al kampioen in het middengewicht.

Voor het zover is staan er nog twee Glory-avonden op het programma. Komende zaterdag is het tijd voor Glory 94 in Antwerpen. Op 21 september wordt Glory 95 gehouden in het Kroatische Zagreb en dat is een bijzonder evenement, want Levi Rigters strijdt daar tegen Bahram Rajabzadeh. De winnaar mag het later op gaan nemen tegen niemand minder dan Rico Verhoeven. (Sportnieuws)

 

Foto: Donovan Wisse (r) neemt het op 12 oktober op tegen Sergej Braun en kan een bijzonder record evenaren. (Foto: Sportnieuws)…[+]

Amerikaanse man overlijdt ’razendsnel’ aan zeldzame ziekte die wordt overgedragen door muggen

3 (18.00 uur) Amerikaanse man overlijdt ’razendsnel’ aan zeldzame ziekte

VS –  In het noordoosten van de Verenigde Staten is een man overleden aan Eastern Equine Encephalitis (EEE), een zeldzame ziekte die door muggen wordt overgedragen. Volgens Amerikaanse media zou het gaan om de 41-jarige Steven Perry uit Hampstead, New Hampshire.

In een verklaring identificeerde het New Hampshire State Department of Health de patiënt als een volwassene uit de stad Hampstead, zonder verdere details te geven over zijn geslacht of leeftijd. “De laatst bekende menselijke infectie met het Eastern Equine Encephalitis virus in New Hampshire was in 2014”, toen de gezondheidsdienst drie menselijke infecties, waaronder twee sterfgevallen, meldde.

Het bleek om de 41-jarige Steven Perry te gaan. De familie van het slachtoffer vertelde aan de lokale nieuwszender NBC10 dat het “razendsnel” ging. Op 12 augustus ging Perry naar het ziekenhuis en een week later overleed hij. Door het sterfgeval neemt de bezorgdheid over het risico van de verspreiding van EEE in het noordoosten van de VS toe. Er wordt aangenomen dat de ziekte wordt verergerd door klimaatverandering.

 Volgens het CDC, het belangrijkste agentschap voor de volksgezondheid in de Verenigde Staten, zijn de symptomen van het virus koorts, hoofdpijn, braken, diarree, gedragsveranderingen en slaperigheid. Het kan ook ernstige neurologische aandoeningen veroorzaken. Bijna 30 procent van de geïnfecteerden sterft en veel overlevenden houden lichamelijke of geestelijke gevolgen eraan over. Mensen jonger dan 15 en ouder dan 50 lopen het grootste risico. Er bestaan geen vaccins tegen het virus.

De gezondheidsautoriteiten adviseren mensen om zich in te smeren met een muggenwerend middel, naast beschermende kleding te dragen en stilstaand water in de buurt van hun huis te verwijderen. (De Telegraaf) …[+]

Fire rages at oil depot in Russia’s Rostov after Ukraine drone attack

2 (18.00 uur)Fire rages at oil depot in Russia

ROSTOV –  A Ukrainian drone attack has set an oil depot in Russia’s southern region of Rostov alight, the authorities said.

On Wednesday, regional Governor Vasily Golubev confirmed the overnight strike, saying on the Telegram messaging app that firefighters were extinguishing the blaze at the depot in Rostov’s Kamensky district, with no casualties reported.

Russia’s Ministry of Defense earlier said air defense units destroyed four drones over the region overnight, without mentioning the attack on the oil depot.

Three tanks were burning at the oil depot after two drones fell in the area, according to the Baza Telegram channel, which is close to Russian security services.

Ukraine’s strike marked its latest attack on Russian oil and gas facilities in retaliation for attacks on its energy infrastructure.

A large fire has been raging at an oil storage facility in Rostov’s city of Proletarsk since August 18 after an earlier Ukrainian drone attack some 200km (125 miles) from the Ukrainian border.

At the beginning of the month, another fuel storage depot in the Kamensky district was hit.

At the time, Ukrainian President Volodymyr Zelenskyy praised his forces for striking oil facilities in Russia, saying the attacks would help bring a “just end” to the conflict.

The Russian ministry also said eight attack drones were destroyed over the Voronezh region, which borders Ukraine, but gave no details.

Alexander Gusev, the governor of Voronezh, said debris from a Ukraine-launched drone over the region sparked a fire “near explosive objects”, but that there had been no detonation.

Meanwhile, Russia said on Wednesday that it wanted the International Atomic Energy Agency (IAEA) to take a “more objective and clearer” stance on nuclear safety.

Maria Zakharova, spokeswoman of the Ministry of Foreign Affairs, said the United Nations nuclear watchdog should act “in favour of facts”, state news agency RIA reported, “ensuring safety and preventing the development of a scenario along a catastrophic path to which the Kyiv regime is pushing everyone”.

IAEA chief Rafael Grossi visited the Kursk Nuclear Power Plant on Tuesday outside the town of Kurchatov in the Kursk region, where Ukrainian forces broke across the border three weeks ago.

Ukraine has not responded to Russian accusations that it attacked the plant. Asked by a reporter to condemn drone damage as a “nuclear provocation” by Ukraine, Grossi said “pointing fingers” was something he must take “extremely seriously”.

Grossi concluded the facility – the same model as the Chornobyl plant in Ukraine, which witnessed the world’s worst civilian nuclear disaster in 1986 – was vulnerable to a serious accident because it lacks a protective dome that could shield it from missiles, drones and artillery.

Russia’s National Guard claimed on Wednesday that its forces had defused unexploded United States-supplied munitions fired by Ukraine that were shot down just 5km (3 miles) from the Kursk plant.

There was no immediate comment from Ukraine. (Al Jazeera)

Photo: Fire in the oil tanks. (Reuters)                        …[+]

Paisa phek, tamasha dekh in Club Space Royal Breeze Hotel

SURIBIZZFOTO--Paisa-phek,-tamasha-dekh-in-Club-Space-te-Royal-Breeze-Hotel

PARAMARIBO – Paisa phek, tamasha dekh – club edition is er weer!! Het is vakantie en dat betekent ge¬nieten en daarom laat Anything International u meenemen naar een geweldige locatie vol plezier en vertier! Club Space, gevestigd in het Royal Breeze Hotel is een van de nieuwe uit¬gaanslocaties van nu, die fully aircon¬ditoned is, maar ook voorzien is van stijlvolle Franse balkonnetjes met een prachtige view op de Wijdenboschbrug. Deze stijlvolle clubavond, 30 au¬gustus, wordt muzikaal ingevuld door de muziekformaties: No Merxi, Goodvibezz en dj Crazy Needle! Tijdens dit spektakel is de entree gra¬tis voor personen van 18 jaar of ouder. De organisatie draagt zorg voor een uitgebreide bar en snack kitchen met alles erop en eraan. Onze prach¬tige hostessen en VIP-waitressen zijn ready om u te verwelkomen en u een uitstekende service te bieden. De statafels zijn helaas allemaal gereserveerd! Er zijn echter wel enkele booths over in combi-natie met een drankenpakket mits u graag ook een spot voor uzelf wenst te reserve¬ren. Hiervoor kunt u bel¬len op het telefoonnummer +5978953658 voor meer in¬formatie of reserveringen. Aan dit evenement is er geen spe¬cifieke dresscode gekoppeld maar, het is altijd goed to dress to impress! Anything International events heet eenieder van harte welkom, in Club Space in het Royal Breeze hotel! Let’s hilawe at Paisa Phek!…[+]

Loting Champions League werkt dit jaar totaal anders

17.00 Loting Champions League werkt dit jaar totaal anders

VOETBAL – De loting voor de Champions League staat vandaag op het programma. De fans van PSV en Feyenoord kijken al lange tijd uit naar dat moment, want dan weten ze welke ploegen hun teams gaan treffen in Europa. Door de nieuwe opzet van het toernooi zit die loting echter totaal anders in elkaar.

De Champions League kent dit jaar niet 32, maar 36 deelnemers. Waar teams de afgelopen jaren verdeeld werden over acht groepen van vier clubs, maken alle ploegen dit jaar deel uit van één grote ranglijst. Het aantal speelrondes is daarom dit jaar van zes naar acht gegaan. Teams spelen niet langer thuis en uit tegen drie andere clubs, maar treffen acht verschillende clubs. Tegen vier van hen spelen ze thuis en tegen de anderen uit.

De lotingen duurden in het verleden al enorm lang en als de UEFA die acht tegenstander voor elke club handmatig had moeten loten, had het meer dan 1000 balletjes moeten trekken. Daar hadden ze bij de Europese voetbalorganisatie geen zin in een dus is besloten om de loting dit jaar totaal anders te doen.

Net zoals eerdere jaren worden de ploegen uit pot 1 als eerste uit de ballenbak gepakt, maar dan gebeurt er iets bijzonders. Als een club gepakt wordt, gaat een computer aan het werk. Volgens de UEFA bepaalt die vervolgens willekeurig tegen welke acht ploegen die club het gaat opnemen.

Feyenoord en PSV zitten in pot 3 en moeten dus even wachten tot hun balletje gepakt zal worden. Toch weten ze voor die tijd al vier tegenstanders. Zij treffen namelijk allebei twee teams uit pot 1 en ook twee clubs uit pot 2. Zij zullen dus tijdens de eerste achttien balletjes met spanning afwachten aan welke van die clubs ze worden gekoppeld.

De computer moet overigens wel heel intelligent zijn, want er zijn een aantal regels waar rekening mee moet worden gehouden. Teams mogen niet tegen clubs uit hetzelfde land spelen en ook mogen ze maximaal twee tegenstander uit hetzelfde land treffen. De computer moet dus heel ver vooruit denken, zodat er bij de laatste clubs geen problemen ontstaan.

De UEFA is dan ook al bijna een jaar bezig met de loting. De software wordt aangeleverd door een bedrijf genaamd AE Live. Zij zijn al sinds september vorig jaar aan het testen. (Sportnieuws)…[+]