Monthly Archives: September 2024

VHP mikt op 180.000 stemmen voor 28 tot 30 zetels

VHP-Logo

PARAMARIBO –  De regeringspartij VHP streeft ernaar om bij de komende verkiezingen 28 tot 30 zetels te behalen. Om dit ambitieuze doel te realiseren, mikt de partij op ongeveer 180.000 stemmen. Ondervoorzitter Dew Sharman richt zijn pijlen vooral op twee belangrijke groepen: jongeren die voor het eerst stemmen en mensen die twijfelen om naar de stembus te gaan.

 

Volgens Sharman spelen jongeren tussen de 18 en 22 jaar een cruciale rol in het behalen van de benodigde zetels. “Deze jonge kiezers moeten bewust kiezen voor de toekomst van het land,” vindt Sharman. Hij wijst erop dat het een gezamenlijke verantwoordelijkheid is om deze groep te identificeren, te motiveren en hen aan te sporen om naar de stembus te gaan. Sharman rekent hierbij op de steun van ouders, familieleden en andere ouderen, die de jongere kiezers kunnen aanmoedigen om voor de VHP te stemmen. Landelijk gaat het om ongeveer 40.000 first-time voters die voor het eerst hun stem uitbrengen.

 

Daarnaast is er een aanzienlijke groep non-voters, mensen die bij vorige verkiezingen niet zijn gaan stemmen. Sharman schat dat bij de komende verkiezingen zo’n 25 tot 30 procent van de stemgerechtigden mogelijk niet zal stemmen, wat neerkomt op ongeveer 100.000 mensen. “Het is van groot belang om deze mensen te motiveren en te ondersteunen om hun burgerplicht te vervullen,” stelt Sharman…[+]

Brandweerlieden omgekomen bij bestrijding bosbranden Portugal

Brandweerlieden omgekomen bij bestrijding

TÁBUA/VILA DO MATO – Bij de bestrijding van bosbranden in Portugal zijn dinsdag drie brandweerlieden, een man en twee vrouwen, om het leven gekomen. De drie reden in een brandweerauto die door het vuur werd ingesloten en vlam vatte tijdens hun pogingen brand te blussen circa 90 kilometer ten zuidoosten van Porto.

Daarmee zijn tot dusver bij de bosbranden in het land zeven mensen omgekomen, vier brandweerlieden en drie burgers. Er zijn circa vijftig gewonden gevallen.

De Portugese brandweer is met naar schatting 5000 mensen bezig tientallen bosbranden te bestrijden volgens plaatselijke media. Dat gebeurt onder meer met behulp van 1500 voertuigen en vanuit de lucht met 28 toestellen. Frankrijk en Spanje hebben ook blusvliegtuigen gestuurd om te helpen blussen. (De  Telegraaf)

Fototekst: Brandweerlieden in Portugal. (ANP)…[+]

Man on ninth visit to Ukraine to donate supplies

Man on ninth visit to Ukraine to donate supplies

An estate agent will be travelling to Ukraine to donate supplies for the ninth time after raising almost £100,000 since the conflict started.

Gary Fear, from Gnosall, Staffordshire, will be setting off for the eastern European country on Tuesday, where he will buy food and other essentials for people affected by the war. Mr Fear made his first visit Ukraine in April 2022.

He has raised more than £92,000 in donations since launching an online fundraiser shortly before that first trip. Speaking to BBC Radio Stoke, Mr Fear said the support from people had been incredible

He will be taking a total of £14,000 with him on Tuesday, which he said would pay for an “awful lot of food” and at least one generator for a village left without electricity as a result of the war. When you see the expression on the face of someone you hand some food to, or when they start crying because someone has taken the trouble to do that, it makes it all worthwhile. Asked what the situation was like on the ground in Ukraine, he said it had been getting worse. We’ve been to places where we’ve had to leave because the village we were in was being shelled,” he said. We’ve seen more and more atrocities in terms of damaged buildings and people being displaced.   (BBC)…[+]

 

Monument van Fort Boekoe wordt onthuld op 20 september

2 (02.00 uur) Monument van Fort Boekoewordt onthuld op 20 september RJ

PARAMARIBO – De initiatiefnemer van de onthulling van het monument van Fort Boekoe, John Pels, zegt in een reactie aan Times of Suriname dat er op 20 september een monument voor Fort Boekoe wordt onthuld en niet eentje alleen van Boni. Hij hoopt hiermee een misverstand dat is ontstaan rond de onthulling van het monument uit de wereld te helpen.

“Fort Boekoe stond in de laat-achttiende eeuw in het stroomgebied van de Cottica, het kustgebied van Suriname. Dit gebied is al zo’n tweehonderd jaar woongebied van Aukaners, onderdanen van granman Bono Velanti. Al meer dan 25 jaar onderzoekt stichting Boekoe dit gebied met als doel de locatie van het Fort te traceren en de geschiedenis van de heroïsche marronstrijd in dit gebied breed onder de aandacht te brengen. Tijdens deze onderzoeken werden wij steeds met raad en daad bijgestaan door leden van de lokale gemeenschap. Daarbij werden de lokale gezagsdragers, tradities en leefgewoonten altijd gerespecteerd”, vertelt Pels.

De lokale gemeenschap aan de Cottica, met name van Tamarin, vatte het plan op om een gedenkteken voor Fort Boekoe op te richten en vroeg Stichting Boekoe daarbij te ondersteunen. Een gedenkteken dat de betekenis die het Fort en het voor hen heilige gebied weergeeft en waaraan zij zelf ook actief meewerkten. Het monument is door de organisatie dan ook steeds gepresenteerd als monument voor Fort Boekoe: als symbool en eerbetoon aan alle Marrons die zich tegen het koloniaal bewind teweer stelden en daarmee een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de emancipatie van de onderdrukte mensen in de kolonie.

Op vrijdag 20 september wordt in Tamarin, dat gelegen is in het Surinaamse district Marowijne, het Boekoe monument onthuld. Met een gedenkteken wordt een markant en tastbaar herkenningspunt gecreëerd in het oorspronkelijke landschap.Het biedt bezoekers een plaats waar zij opnieuw geïnspireerd kunnen worden door de strijd die het fort en zijn bewoners voerden, waarmee zij bijdroegen aan de eerste stappen tot emancipatie van het onderdrukte deel van de bevolking. Fort Boekoe lag te midden van verraderlijke moerassen. Het was geen ideale leefomgeving, maar veel keus was er niet: de onbegaanbare ondergrond bood bescherming tegen de oprukkende strafexpedities. Tegelijk organiseerden de vrijgevochten Marrons vanuit Fort Boekoe tegenexpedities. Bekende strijders waren Baron, Boni en Jolicoeur. Fort Boekoe werd hét symbool van het marronverzet tegen de blanke kolonisten; hoog aan de hemel woei vol trots een gele vlag met daarop een zwarte en witte leeuw.

Samen met de lokale bevolking is er hard gewerkt aan het monument dat bestaat uit vierkante paneeltjes van aluminium. Op ieder paneeltje is een door de bevolking zelfbedachte afbeelding of tekst gemaakt waarbij zij de betekenis van Boekoe uitbeelden. Het monument in Tamarin is redelijk eenvoudig, in enkele uren vanaf Paramaribo, te bereiken. Rechtstreeks via een onverharde weg vanaf Perica of met de boot via Moengo…[+]

Doden en duizenden gewonden door exploderende Hezbollah-piepers in Libanon en Syrië

Doden en duizenden gewonden door exploderende Hezbollah-piepers in Libanon en Syrië

LIBANON – In Libanon zijn ten minste negen mensen om het leven gekomen en zeker 2750 gewonden gevallen, doordat hun pieper ontplofte. Onder de doden zijn twee Hezbollah-strijders en een 8-jarig meisje, meldt de militante beweging. Ook in delen van Syrië zijn piepers ontploft, melden internationale persbureaus. Volgens lokale media zijn daarbij zeven mensen omgekomen.

Er was gistermiddag een golf van ontploffingen die ongeveer een uur duurde. Het leidde op veel plaatsen tot grote paniek. De piepers, een klein apparaatje om mee te communiceren, worden door veel Hezbollah-leden op het lichaam gedragen. Volgens het Libanese gezondheidsministerie verkeren 200 gewonden in levensgevaar. Onder de gewonden zou ook de Iraanse ambassadeur in Beiroet zijn.

Persbureau Reuters meldt dat Hezbollah-leider Nasrallah niet gewond is geraakt. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) zijn er veertien mensen gewond geraakt in Damascus en omgeving. Het is onduidelijk of zij lid zijn van Hezbollah. (NOS)…[+]

Foto: Een beeld van de  grote paniek na de ontploffing. (Reuters)

Disaster averted in Red Sea as burning tanker saved

Disaster averted in Red Sea as burning tanker saved

RED SEA  –  A burning oil tanker that was attacked by Yemen’s Houthi movement has been towed to a safe area in the Red Sea without any spill, an EU naval mission says.

The Greek-owned and flagged MV Sounion, carrying about a million barrels of crude, was abandoned by its crew after being hit by missiles on 21 August. Houthi fighters later detonated explosives on board, sparking several fires.

A photo showed three vessels belonging to what the EU mission described as “private stakeholders” carrying out the salvage operation, protected by a warship.

The Sounion’s destination was not given, but Saudi Arabia has reportedly offered to help the salvagers offload its oil.

“The completion of this phase of the salvage operation is the result of a comprehensive approach and close co-operation between all stakeholders committed to prevent an environmental disaster affecting the whole region,” the EU’s Operation Aspides said on X.

A potential spill from the Sounion could be almost four times larger than the 1989 Exxon Valdez disaster, which saw 2,100km (1,300 miles) of coastline contaminated after a tanker ran aground off Alaska, according to the US.

The Iran-backed Houthis said at the end of August that they had agreed to allow the Sounion to be towed away from Yemen after being contacted by “several international parties”.

They also stressed that the attack on the tanker showed their “seriousness in targeting any ship that violates the Yemeni embargo”.

The Houthis have repeatedly targeted commercial shipping in the Red Sea and Gulf of Aden since November, sinking two vessels, seizing another and causing the deaths of at least four crew members.

They say they are acting in support of the Palestinians in the war between Israel and Hamas in the Gaza Strip. They have claimed – often falsely – that they are targeting ships only linked to Israel, the US or the UK.

They have not been deterred by the deployment of Western warships to protect merchant vessels, nor by US and British air strikes on territory they control in north-western Yemen.

Israel also bombed Yemen in retaliation for a deadly drone strike on Tel Aviv, and it has vowed to make the Houthis pay a “heavy price” for a missile attack on Sunday.

In a separate development, the Houthis said they had shot down a US-made MQ-9 Reaper drone over Yemen’s Dhamar province and released videos which they said showed the charred wreckage on the ground. The US military said it was aware of the claim. (BBC)

Photo: The three vessels in the Red Sea. (EUNAVFOR)…[+]

Suriname verliest van Guatemala in U-23 Pan American Cup

Suriname verliest van Guatemala in U

VOLLEYBAL – De Surinaamse heren hebben in hun tweede wedstrijd van de U-23 Pan American Cup niet kunnen overtuigen. In de Anthony Nestysporthal verloren ze dinsdagavond van Guatemala in vier sets.

Suriname begon sterk aan de eerste set en stond zelfs met 17-12 voor. Het team leek op weg om de set te winnen, maar concentratieverlies speelde de spelers parten. Guatemala verkleinde gestaag de achterstand, en na de gelijkmaker van Roberto Recinos (17-17) nam Guatemala het initiatief. Suriname verloor de set met 20-25.

De tweede set opende Suriname weer goed en scoorde de eerste twee punten, maar Guatemala kwam opnieuw terug. Het werd een spannende strijd, waarin Guatemala aan het eind de set wist te winnen met 18-25. Suriname stond nu onder druk om de derde set te winnen, het begon sterk en nam een voorsprong van 9-5. Guatemala gaf echter niet op en bracht de stand gelijk: 13-13. Dankzij sterk spel van Anfernee Lee A Leong en Shemar Jameson pakte Suriname uiteindelijk de set met 25-21.

De vierde set begon in het voordeel van Guatemala, dat uitliep naar een voorsprong van 14-18. Suriname vocht terug, opnieuw dankzij Lee A Leong en Jameson, en verkleinde de achterstand tot 19-21. De set bleef spannend tot het einde, maar Suriname kon niet voorkomen dat Guatemala met 23-25 won na een beslissend schot van Yeferson Zavala dat Faiq Lobo niet kon blokken.

Met deze overwinning staat Guatemala bovenaan in groep B met twee overwinningen. Suriname en Peru volgen met elk één zege. Eerder op de dag won Peru overtuigend van Saint Vincent and the Grenadines met 3-0 (25-14, 25-15, 25-15), Saint Vincent and the Grenadines staat op de laatste plaats…[+]

Man die andere het leven zuur maakte geamputeerd tijdens kappartij

7 Verdachte verwond drie

NICKERIE – In de vroege ochtend van zondag vond een heftige kappartij plaats in de omgeving van Dreamz Cafe in Nieuw Nickerie, waarbij een van de betrokken mannen een arm verloor. Het incident lijkt een wraakactie te zijn, aangezien de dader zich niet in bedwang kon houden.

Volgens bronnen was het slachtoffer, R.A., geen onbekende van de politie en had hij de dader in het verleden vaak lastiggevallen, waaronder het veroorzaken van huisvredebreuk bij de dader thuis. Dit gedrag werd door de dader als de druppel ervaren, en nadat hij had vernomen dat R.A. zich in de buurt van Dreamz Cafe bevond, ging hij gewapend met een houwer op zoek naar hem.

Bij aankomst vond hij R.A. zittend op de passagiersstoel van een auto. Zonder aarzeling viel hij R.A. aan en sloeg met de houwer op diens arm, die naar buiten hing. De arm werd vrijwel direct geamputeerd en hing nog aan een stuk huid vast. Vervolgens bleef de dader op R.A. inhakken, waarbij het slachtoffer ernstige kapwonden opliep aan zijn gezicht, benen, buik en hals. Ook de bestuurder van het voertuig raakte gewond toen hij probeerde uit te stappen.

De dader werd dezelfde ochtend door de politie aangehouden, terwijl het zwaargewonde slachtoffer met verschillende ernstige verwondingen op de Medium Care Unit van het Mungra Medisch Centrum werd opgenomen. AL…[+]

Een supermaan en een maansverduistering

Maan

NEW YORK – De schaduw van de aarde zal een deel van een van de grootste en helderste volle manen van dit jaar bedekken. De nachthemel trakteert ons op een gedeeltelijke maansverduistering tijdens een supermaan. Het is een astronomisch wonder dat bijna iedereen op het westelijk halfrond onder een heldere hemel kan meemaken, en het is de nieuwste herinnering dat onze thuisplaneet deel uitmaakt van een groter kosmisch systeem.

Deze maansverduistering vindt plaats tussen 20:41 uur Eastern Time op dinsdag en 00:47 uur op woensdag, waarbij de gedeeltelijke fase het grootst is om 22:44 uur. De maansverduistering is zichtbaar in het grootste deel van de Verenigde Staten, Canada, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, Afrika en Europa.

Bruce Betts, hoofdwetenschapper bij de Planetary Society, bekijkt de show vanuit zijn voortuin in Pasadena, Californië. Eclipsen bieden een kans om “de driedimensionale aard van alles” te voelen, zei Dr. Betts. “Het is iets dat gewoon op een viscerale manier is van, wauw.” (The New York Times)…[+]

Twee uit twee voor Mexico

(23.00 uur) Twee uit twee voor Mexico

VOLLEYBAL – Mexico heeft dinsdag een belangrijke stap gezet richting de groepswinst in groep A van de U-23 Pan American Cup voor heren. In zijn tweede wedstrijd versloeg het Costa Rica in de Anthony Nestysporthal overtuigend in drie sets.
Mexico’s hoofdtrainer Renato Soares liet niets aan het toeval over en koos voor zijn sterkste opstelling. Deze keuze bleek cruciaal, want Costa Rica bood stevige tegenstand in de eerste set. Na een eerdere nederlaag tegen Cuba had Costa Rica’s coach César Salas meerdere veranderingen in zijn team doorgevoerd, wat resulteerde in een betere prestatie. Mexico moest tot het uiterste gaan om de eerste set nipt binnen te halen met 27-25.
In de tweede set kon Costa Rica het hoge niveau niet vasthouden en Mexico profiteerde daarvan door met 25-18 te winnen. Ondanks een hernieuwde poging van Costa Rica in de derde set, wist Mexico de wedstrijd definitief te beslissen met een 25-21 overwinning. Bij Mexico was Jared Hernandez de topscorer met elf punten, terwijl teamgenoten Isaias Gallegos en Juan Garcia elk tien punten bijdroegen. Voor Costa Rica waren Jeremy Vanega en Jenher Algulo de uitblinkers, met elk negen punten.
Door deze zege leidt Mexico in groep A, terwijl Costa Rica na twee nederlagen dringend een overwinning nodig heeft in zijn volgende wedstrijd om nog kans te maken op de titel…[+]

Floods and mudslides kill more than 200 in Myanmar

Flood-affected residents wait for a rescue boat to arrive in Taungoo, Myanmar's Bago region on September 14, 2024, following heavy rains in the aftermath of Typhoon Yagi. - Typhoon Yagi brought a colossal deluge of rain that has inundated a swathe of northern Vietnam, Laos, Thailand and Myanmar, triggering deadly landslides and widespread river flooding. (Photo by Sai Aung MAIN / AFP)

NAYPYIDAW –  The number of people in Myanmar who have died in the wake of Typhoon Yagi rose to more than 220, with nearly 80 others still missing, the military government said.

The storm swept through northern Vietnam, Laos, Thailand and Myanmar in early September and has killed more than 500 people across the region so far, according to official figures.

It triggered severe floods and mudslides in Myanmar, leaving at least 226 dead as whole villages were wrecked.

With hundreds of thousands of acres of crops destroyed, the UN also warned that more than half a million people in the war-torn country are in urgent need of food as well as drinking water, shelter and clothes.

The UN said the storm’s devastation spanned nine states and regions, including the country’s capital Naypyidaw in the interior, as well as Mandalay to the north, Magway to the west, and Bago to the south – regions that lie along the Irrawady, Myanmar’s largest river.

Also hit were Shan State in the north-east and Mon, Kayah and Kayin states, which lie to its south.

A civil war has engulfed the country since early 2021, when the army sized power after ousting the democratically-elected government.

Since then thousands have been killed and millions forced from their homes as various armed resistance groups battle the ruling military junta.

In the last year or so, the army has lost control of large parts of the country, creating an unstable patchwork of governance.

That, coupled with poor communication in remote areas, has meant information about casualties has been slow to emerge.

The United Nations said the floods are among the worst in Myanmar’s recent history. Its disaster response agency estimated that some 630,000 people have been affected by the flooding with blocked roads, damaged bridges and severed communication lines, all of which have severely hampered relief efforts.

Aid agencies also have little or no access to many parts of the country, including Shan State, one of the worst-hit by the flooding, which is now largely controlled by a rebel army.

A volunteer rescuer in the state’s south told BBC Burmese that entire homes had been buried under mudslides.

“We have collected over 100 dead bodies so far, including children and elderly people. We’re still searching for over 200 more,” he added. “This flooding is the worst I have ever seen in my life,” said a resident in the east of Shan State. (BBC)

 Photo: Flood-affected residents wait for a rescue boat to arrive in Taungoo, Myanmar’s Bago region. (Agence France-Presse)…[+]

Verdachte vermoedelijke moordaanslag Trump werd afgewezen bij Oekraïens vreemdelingenlegioen

3 Verdachte vermoedelijke moordaanslag Trump werd afgewezen

NEW YORK – Er wordt langzaam steeds meer bekend over Ryan Wesley Routh, de man die zondag opgepakt werd als verdachte van de “ogenschijnlijke moordaanslag” op presidentskandidaat Donald Trump. CNN onthulde eerder al dat de voormalig dakdekker zich intensief bezighield met de oorlog in Oekraïne. Aan The New York Times verklapte Routh dat hij in 2023 zelfs naar Europa afreisde om tegen de Russen te vechten. Nu blijkt dat hij daar meteen op het vliegtuig terug naar huis is gezet, omdat hij niet geschikt was. “Een gestoorde idioot”, verklaart een ingewijde over Routh aan The New York Post.

Op sociale media uitte Routh sinds de Russische invasie zijn steun voor Oekraïne op sociale media. Hij schreef zelfs bereid te zijn om te sterven voor Oekraïne en dat het Kremlin afgebrand moest worden. In 2023 leek zijn droom werkelijkheid te worden en reisde hij zonder enige militaire ervaring af naar Oekraïne als vrijwilliger. Die droom bleek echter zijn grootste nachtmerrie te zijn.

Andere Amerikaanse vrijwilligers vonden Routh “gek” en “idioot”, vertellen ze aan The Post. “Hij is een gestoorde idioot, maar niemand was echt verbaasd. Er zijn veel mensen zoals hij die opduiken, omdat ze wanhopig zijn om te helpen en belangrijk gevonden te worden”, aldus een Amerikaanse vrijwilliger aan het Oekraïense front.

“Veel van de mensen die hier zijn, zijn hier niet echt voor Oekraïne. Ze zijn hier om beroemd te worden of om het gevoel te hebben dat ze ergens bij horen”, vervolgt de vrijwilliger. “De oorlog is een kans voor hen om het eindelijk te maken, maar het overgrote deel helpt Oekraïne niet.”

Nadat hij werd afgewezen door het Oekraïense vreemdelingenlegioen heeft Routh nog op andere manieren een bijdrage proberen te leveren in de oorlog tussen Rusland en Oekraïne. Hij probeerde in zijn eentje een wervingsbureau op te zetten om soldaten die terugkeerden van een uitzending naar Afghanistan naar Oekraïne te sturen. Dit idee werd door de andere Amerikaanse vrijwilligers snel de kop in gedrukt.

Later verklaarde Routh aan de Financial Times dat hij enkel werd afgewezen omdat hij “oud” was en geen ervaring had op het slagveld. Hij uitte daarbij kritiek op het Oekraïense vreemdelingenlegioen. “
Ze zijn vaak moeilijk om mee te werken. Veel buitenlandse soldaten vertrekken al na een week”, aldus Routh. (De  Telegraaf)

Fototekst:  Ryan Wesley Routh. (ANP)…[+]

AW&J sluit sessies werkethiek voor tweede groep vakantiejobbers af

10 AWJ sluit sessies werkethiek

PARAMARIBO – Het Ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid & Jeugdzaken (AW&J) heeft met succes de sessies over werkethiek afgerond, die bedoeld waren om jongeren voor te bereiden op vakantiewerk. De laatste sessies zijn afgelopen week verzorgd, en de vakantiejobbers beginnen deze week met hun vakantiewerk.

Eerder zijn verschillende groepen getraind die in de week van 2 september met hun vakantiejobs zijn begonnen en deze op 13 september hebben afgerond. De sessies, die twee dagen duurden, waren gericht op de voorbereiding van de deelnemers op wat zij op de werkvloer kunnen tegenkomen en hoe daarop in te spelen. Onderwerpen die aan bod zijn gekomen, zijn: waarden, normen, gedragingen, participatie, presentie, performance en probleemsituaties op de werkvloer. Dit alles is van belang voor de leerervaring van de jongeren en hun succes op de werkplaats.

De sessies zijn gehouden van 29 augustus tot en met 13 september in Paramaribo, Nickerie, Commewijne, Marowijne en Coronie. Hierna worden de vakantiejobbers voor tien dagen ‘on the job’ getraind bij diverse ministeries, organisaties en sociale instellingen. In totaal zijn duizend jongeren getraind, waarvan de laatste vakantiejobbers nu aan het werk zijn. Het project biedt jongeren de mogelijkheid praktische werkervaring op te doen, als aanvulling op de vaardigheden die zij op school hebben geleerd. Dit varieert van communicatievaardigheden tot probleemoplossend vermogen en sluit aan bij het jeugdprofiel van het ministerie, dat focust op een breed scala aan waarden en normen. Door het vakantiewerk krijgen jongeren de kans zich in te zetten voor de gemeenschap, bijvoorbeeld door werkzaamheden in tehuizen. Dit bevordert bij de jongeren een gevoel van verbondenheid en sociale verantwoordelijkheid, wat essentieel is voor hun persoonlijke ontwikkeling. Het jeugdprofiel moedigt verantwoordelijkheid en discipline aan, en het vakantiewerk biedt hiervoor concrete mogelijkheden.

Het ‘Vakantiewerkgelegenheidsproject’ wordt uitgevoerd door het onderdirectoraat Jeugdcentra van AW&J. De trainers van de sessie werkethiek, Meryl Maes (onderdirecteur Jeugdcentra), Maverick Kromosoeto, Franklin Boldewijn en Carol Wilnis, blikken tevreden terug op een succesvol trainingstraject en kijken uit naar de prestaties van de vakantiejobbers op de werkvloer. Zowel het ministerie, de jongeren als de participerende instellingen zijn tot dusver tevreden met de prestaties van de vakantiejobbers…[+]