DA Sipaliwini Kromme Elleboogstraat verkeert in deplorabele staat

DA-gebouw

PARAMARIBO – Medewerkers van het DA Sipaliwini aan de Kromme Elleboogstraat, van het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo), zijn de omstandigheden waaronder zij moeten werken zat. Volgens enkele medewerkers verkeert het gebouw in een deplorabele staat, maar zij proberen toch nog tegemoet te komen aan de behoeften van de cliënten door het werk voort te zetten.

Het gebouw waarin de medewerkers dagelijks moeten werken, ziet er heel erg slecht uit. Zo zijn de muren, het plafond en het meubilair in zeer slechte staat. Zij vrezen dat het plafond kan instorten terwijl zij bezig zijn met hun werkzaamheden. De medewerkers willen graag dat het pand wordt gerenoveerd of dat zij elders worden ondergebracht, omdat zij ook vrezen voor hun veiligheid. Zij begrijpen echter dat als zij het werk neerleggen, de cliënten gedupeerd zullen worden. DA Sipaliwini is het grootste wijkkantoor van Sozavo. Ook vinden de medewerkers dat de ruimte veel te klein is. Ondanks de moeilijke omstandigheden waarin zij moeten werken, zullen zij zich toch blijven inzetten om de gemeenschap te dienen.

Ook cliënten zijn niet te spreken over de omstandigheden waarin de medewerkers moeten werken. Esther Afata vertelt dat zij bijna vijf keer langs de plek is gereden voordat zij zich realiseerde dat daar het DA-kantoor is. Zij heeft enorm veel bewondering voor de medewerkers die daar werken, omdat zij ondanks de erbarmelijke staat waarin zij moeten werken, toch hun werk voortzetten. Zij hoopt dat het gebouw snel wordt opgeknapt of dat de medewerkers in een ander pand hun werk kunnen verrichten…[+]