Opti loopt enkelblessure op

(20.00 uur ) Opti loopt enkelblessure op

BADMINTON – Sören Opti heeft een enkelblessure overgehouden van de ontmoeting tegen de Italiaan Giovanni Toti in zijn laatste groep A-ontmoeting tijdens de Olympische Spelen. De Surinaamse badmintonner haakte in de tweede set af en is hiermee uitgeschakeld voor verdere deelname.

Opti, die zijn eerste set verloor met 8-21, stond bij de tweede set met 1-4 achter, toen het noodlot toesloeg. Opti raakte geblesseerd aan zijn enkel en moest met de rolstoel vervoerd worden voor behandeling. Bondscoach Gilmar Jones meldde bij Quaraisy Nagessersing, vertegenwoordiger van de Vereniging van Sportjournalisten in Suriname, dat Opti op advies van de arts niet gekomen is naar de mixed zone. Opti zat in een rolstoel en is per ambulance afgevoerd naar het olympisch dorp. De badmintonner zal een Magnetic Resonance Imaging (MRI)-scan ondergaan. De resultaten hiervan worden later gedeeld.

“Ik voel mij verdrietig voor Sören en wens hem een spoedig herstel toe”, gaf Toti aan. De Italiaan ziet wel veel potentie in Opti: “Hij zou veel moeten trainen in het buitenland, om te zorgen dat hij beter wordt. Als badmintonner heeft Opti in Suriname zijn plafond bereikt. In het buitenland kan hij mét betere faciliteiten trainen. Als Opti ervaring heeft met wedstrijden in het buitenland, dan kan hij zich meten met de wereldtop.”

Toti gaf verder aan dat hij goed voorbereid was op deze wedstrijd. “De eerste wedstrijd van het olympisch badmintontoernooi is altijd lastig. Ik benaderde deze wedstrijd alsof ik tegen de nummer 1 van de wereld speelde.” Toti en Shi Yu Qi, de nummer 1 van de wereld, strijden woensdag tegen elkaar voor de groepswinst in groep A. “Het wordt een moeilijke wedstrijd. De druk ligt bij Shi Yu Qi.” De groepswinnaar gaat door naar de achtste finales van het olympisch badmintontoernooi.

Foto: De Surinaamse badmintonner Sören Opti wordt met de rolstoel gebracht naar de kleedkamer voor behandeling. (Foto: BWF) …[+]