Bewoners Ashiana blij met schoonmaakwerk vrijwilligers Zevende-dags Adventisten

Ashiana

PARAMARIBO – Blijde gezichten bij de bewoners van huize Ashiana tijdens de schoonmaakactiviteit van het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Deze kerkgenootschap was gister bij huize Ashiana om dit bejaardentehuis op te knappen. Dit in verband met de viering van het 130-jarig bestaan van dit kerkgenootschap, vertelt Vanessa Draaisma, de PR- en hoofd communicatie van het kerkgenootschap.

Ze dachten het feest niet alleen binnen hun kerk te vieren, maar ook de gemeenschap een helpende hand bieden, want dat is in principe wat onze kerkorganisatie al doet, vertelt Vanessa. Deze organisatie heeft verschillende projecten opgezet. Ze wilden via gemeenschap outreach huize Ashiana een nieuwe look geven en kregen de hulp van RUMAS, CBB Coppenamestraat, het Ministerie van Defensie, stichting De Stem, enkele individuen en samen met kerkleden waren er meer dan 100 mensen komen werken. “Dit bewijst weer een stukje saamhorigheid; er zijn wel wat uitdagingen in het land, ondanks dat kunnen we die saamhorigheid tonen, door als Sranangmans samen te werken”,  aldus Draaisma.

“De directeur en de senioren die daar wonen zijn ook heel blij met dit initiatief, want zij kunnen dat niet alleen doen. We hebben ook met verschillende instanties gesproken dat het niet bij deze ene keer moet blijven, maar dat er ook verfraaiing komt. RUMAS schildert de zitbanken, de voorgevel van het mortuarium wordt ook aangepakt, en er komt ook een nieuw uithangbord. Verder werd de ziekenboeg ook aangepakt. Een andere organisatie heeft ook groenten geleverd. Men wil ook graag een groentetuin aanleggen voor de huisjes van de bewoners aldaar.

Jadon Hofwijks, eerstejaarsstudent van het NATIN, tevens lid van de kerk, vertelt dat hij zich vrijwillig heeft opgegeven om te helpen met het schoonmaken van dit tehuis. Hofwijks vindt het belangrijk dat er teruggegeven wordt aan de ouderen, omdat zij de mensen zijn die hebben geholpen aan de opbouw van dit land en het dus nu nodig is om wat terug te doen voor deze groep. Ook de oudjes vinden het een goed initiatief dat het tehuis is opgeknapt. Een van de senioren vertelt dat hij al 3 maanden inwoner in het tehuis is en voor het eerst ziet dat er zo’n grote schoonmaak wordt gedaan. Hij hoopt dat het niet bij deze keer blijft, maar dat ook andere organisaties dit initiatief zullen opvolgen en dat het tehuis beter onderhouden wordt.

De voorzitter van de Surinaamse Politiebond, Mielando Poetini Atompai, die met zijn kinderen daar was om ook een handje te helpen, vindt het heel goed dat de organisatie is opgestaan om deze mensen vrijwillig te helpen. Hij heeft daarom ook een beetje van zijn tijd genomen om te komen helpen. “Want hoe je het draait of keert, het zijn de mensen die voor het land hebben gewerkt, die hier verblijven, dus we kunnen ze niet zo laten”,  aldus Atompai. De kerkgenootschap Zevende-dags Adventisten vindt wel dat dit op regelmatige basis moet gebeuren, waardoor het werk niet te veel wordt…[+]