Mannen: “Wij moeten door blijven werken”

Soccer into goal success concept

VOETBAL – “Wij moeten door blijven werken”, geeft trainer Raymond Mannen van Transvaal aan. Transvaal speelt zaterdag zijn eerste halve finaleontmoeting tegen Inter Moengo Tapoe (IMT) in het Essedstadion. De wedstrijd staat geprogrammeerd voor 19.00 uur.

Transvaal kende een goed seizoen in de competitie van de Suriname Major League. Het team had vijftien wedstrijden lang geen wedstrijd verloren, totdat PVV een einde bracht hieraan. “Wij moeten gewoon harder gaan werken en zorgen dat wij de minder goede periode omzetten in een positieve reactie”, geeft Mannen aan. Voor de oefenmeester zijn vanaf nu alle drie wedstrijden belangrijk. “Je kan niet zeggen dat je de eerste wedstrijd goed moet spelen, dan speel je de tweede wedstrijd slecht. Het is vanaf nu goed spelen.”

Trainer Joel Assad van IMT geeft juist aan dat de eerste wedstrijd heel cruciaal is. “Het is belangrijk dat wij de eerste wedstrijd winnen.” Transvaal won in het reguliere seizoen beide keren van IMT. De eerste wedstrijd won Transvaal met 3-0 en de tweede met 2-1. “Play-offs is een andere tijd. Ploegen gaan opnieuw moeten beginnen. Dus het kan alle kanten op.” Assad geeft verder aan dat IMT met veel meer vertrouwen speelt dan ervoor. “Het team heeft in de laatste periode veel progressie gemaakt.” IMT won zijn laatste drie wedstrijden van PVV (3-0), Flora (2-1) en Leo Victor (6-0). …[+]