Alex Pereira vecht zich recordboeken in

Alex-Pereira-def.-Khalil-Rountree-UFC-307-582.jpg (1024×633)

UFC – Alex Pereira is nog steeds de gedoodverfde kampioen bij de lichtzwaargewichten. De Braziliaan was in de nacht van zaterdag op zondag oppermachtig tegen Khalil Rountree en beëindigde het gevecht spectaculair op een technische knock-out in de vierde ronde. Met zijn derde titelverdediging op rij zette ‘Poatan’ daarnaast ook een fraai record op zijn naam.

Nooit eerder verdedigde een UFC-kampioen zijn titel driemaal in minder dan een half jaar tijd. Pereira won vanaf april respectievelijk van Jamahal Hill, Jiri Prochazka en Khalil Rountree en had hier slechts 175 dagen voor nodig. Het feit dat de 37-jarige vechter in de octagon tegenover Rountree werd gezet is overigens bijzonder te noemen.

De Amerikaan stond niet alleen achtste op de ranglijst van zijn gewichtsklasse, maar slaagde eerder dit jaar ook niet voor een dopingtest. Gek genoeg leverde hem dat slechts een schorsing van 2 maanden én een titelgevecht op.

In aanloop naar de hoofdpartij van UFC 307 in Salt Lake City heerste nauwelijks twijfel over de uitkomst van de kampioenswedstrijd. Pereira was topfavoriet en de vraag was vooral hoeveel tijd Pereira nodig zou hebben om de partij te beëindigen. Toch leek het er even op dat Rountree voor een verrassing ging zorgen. In de eerste en tweede ronde had de Braziliaan moeite met het vinden van de juiste afstand en was de Amerikaan gevaarlijk met zijn kenmerkende explosieve stoten.

Vanaf ronde 3 draaide de partij pas om in het voordeel van de kampioen. Het gelaat van Rountree leek langzaam maar zeker magnetisch te werken voor de harde stoten van Pereira. Met een dichtgeslagen rechteroog en een opengebarsten neus hield de 34-jarige vechter het nog lang vol, maar na bijna twintig minuten incasseren ging het lampje bij Rountree uit. Twee hoeken op het lichaam en een harde opstoot richting het hoofd dienden als de genadeklappen in ronde 4. (AD)…[+]