Paramaribo Zoo viert Werelddierendag

paramaribo zoo

PARAMARIBO – De Paramaribo Zoo heeft een waslijst aan activiteiten gepland voor 4 oktober, Werelddierendag. Zo zal er een huldiging plaatsvinden van de ‘dierenvriend van het jaar’. Twee personen krijgen dit jaar de titel. Het welbekende dierengezondheidscontest is na enkele jaren terug.

Eigenaren van dieren mogen met hun dier naar de zoo en meedoen aan het contest. Er zijn verschillende prijzen te winnen. Naast het contest zijn er diverse attracties en demonstraties, waaronder een taekwondodemonstratie. De finalisten van Youth Voice zullen vanaf 13.00 in de speeltuin te zien en te horen zijn. Tussendoor zijn er speurtochten gepland door de afdeling educatie. Het thema dit jaar is: ‘dieren goed behandelen is niet alleen wenselijk, maar ook menselijk’.

Een Werelddierendag gaat niet voorbij zonder de nodige informatie te krijgen over de dag zelf en over dieren. Daarom zullen er informatiestands van enkele groene organisaties zijn die het publiek informeren over waar zij mee bezig zijn. Ook de scouts zullen aanwezig zijn in de dierentuin. De leiding van de dierentuin geeft te kennen dat deze dag mede mogelijk is gemaakt door een aantal sponsors…[+]