Parlementaire delegatie Guyana op bezoek in Suriname

DNA wil ook

PARAMARIBO – Een parlementaire delegatie van de Coöperatieve Republiek van Guyana, onder leiding van voorzitter Barton Scotland is van 14 tot en met 18 oktober op bezoek in Suriname. Het bezoek is in navolging van gemaakte afspraken tussen de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Jennifer Geerlings-Simons en de toenmalige voorzitter van het Guyanese parlement, Raphael Trotman.

De Surinaamse delegatie vertoefde van 24 tot en met 26 oktober 2013 in het buurland. Gezien beide landen op diverse punten een gemeenschappelijke historie hebben en er intensief contact bestaat tussen de burgers van beide landen, hebben de landen gemeend zich maximaal in te zetten voor vriendschappelijke verhoudingen en een productieve samenwerking. Dit staat in een persbericht van DNA.

Tijdens het bezoek praten de parlementariërs verder over onderwerpen die in het eerdere bezoek van Suriname aan Guyana aan de orde zijn geweest. Het gaat onder meer om het verstevigen van de relaties tussen beide parlementen, het creëren van structureel overleg, het bevorderen van goed nabuurschap en het vergelijken van beide parlementaire stelsels om na te gaan hoe ze van elkaar kunnen leren…[+]