Ruim 70% van de handen blijft vuil na handwasbeurt

mw Mangroe van Volksgezondheid (2)

PARAMARIBO- Surinamers missen tijdens het handen wassen meer dan 70% van de plekken die feitelijk schoon zouden moeten zijn, omdat zij hun handen niet goed genoeg gewassen. Daardoor blijven er nog ontzettend veel bacteriën op de handen achter. Vooral de nagelriemen worden tijdens een handwasbeurt overgeslagen.

Dit is één van de onderzoeksresultaten die voedseltechnoloog Ricky Stutgard donderdag presenteerde tijdens de launch van de schone-handen-campagne op het terrein van Intermed Caribe. De campagne houdt in dat via een voorlichtingsspotje, radiojingle, posters, folders en flyers de bevolking bewust wordt gemaakt van de voordelen van handen wassen. Daarbij wordt ook de nadruk gelegd op het op de juiste manier wassen van de handen.

Het startsein voor de campagne werd donderdag gegeven tijdens Wereld Handenwassendag. Het thema dit jaar is ‘Raise your hand for Hygiene’. Ondersteund door het districtscommissariaat, het Bureau voor de Openbare Gezondheidszorg (BOG), Paho, het ministerie van Volksgezondheid, Celos, de F.G. Richenel Slooteschool, het Academisch Ziekenhuis Paramaribo en het Diakonessenhuis, heeft initiatiefnemer Intermed Caribe actie ondernomen om de handhygiëne landelijk te helpen verbeteren. Interim Business Unit Manager Ashvien Sewgobind van Intermed Caribe hoopt dat deze bewustwordingscampagne ertoe zal leiden dat we met zijn allen een betere handhygiëne erop na houden…[+]