Klopp eist verbeteringen

Klopp eist verbeteringen

VOETBAL – De eerste wedstrijd van Liverpool onder leiding van Jürgen Klopp eindigde zaterdag op bezoek bij Tottenham Hotspur in een 0-0 gelijkspel. De nieuwe trainer, die Brendan Rodgers opvolgde op Anfield, liet na afloop duidelijk weten dat hij verbeteringen eist van veel van zijn spelers.

Hoewel een gelijkspel op White Hart Lane een niet beschamend resultaat is, gaf Klopp ruiterlijk toe dat het spel van zijn team niet bepaald attractief was. “Natuurlijk moeten we beter voetballen. Niet omdat ik dat zeg, maar omdat we dat kunnen”, tekent Goal op uit de mond van Klopp, die niet schroomt om zijn spelers persoonlijk en publiekelijk aan te spreken op hun optreden.

“Ik weet dat Adam Lallana twintig tot dertig procent beter kan. Philippe Coutinho? Denk je niet dat hij meer kan? Natuurlijk wel. Emre Can kan leren wanneer hij moet dribbelen en wanneer hij moet passen.” De enige die Klopp echt kon bekoren, was middenvelder James Milner. “Hij is de complete voetballer. De perfecte professional, een machine”, looft de Duitse oefenmeester. (VZ)…[+]