Studenten biologie bezoeken dierentuin

20151027_092754

PARAMARIBO – Eerstejaarsstudenten van de opleiding Biologie van het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) hebben gisteren een bezoek gebracht aan de Paramaribo Zoo in de Cultuurtuin. Het doel van dit bezoek was om een persoonlijk kennismakingsgesprek met de nieuwe studenten te voeren en om elkaar te leren kennen, zegt opleidingscoördinator Joelaika Behari- Ramdas.

Ruim dertig studenten hebben meegedaan aan het kennismakingsgesprek in de dierentuin. De studenten moesten zich om half negen in de dierentuin aanmelden. Ze hebben nuttige informatie en richtlijnen gekregen over de ondersteunende, vakspecifieke en beroepsgerichte vakken. Ze kregen informatie over de indeling van de modules in het eerste jaar. Dit gesprek moet de motivatie van de studenten op een educatieve manier ontwikkelen.

Bij het gesprek waren er vijf docenten van de opleiding aanwezig, die als begeleiders optraden. De studenten werden in groepen van vijf verdeeld. Elke groep had een begeleider. Daarna moesten ze in groepsverband verschillende speurtochtopdrachten uitvoeren. Deze opdrachten hadden betrekking op de verschillende eerstejaarsvakken van de opleiding. Na de uitvoering werden de opdrachten beoordeeld door acht ouderejaarsstudenten. Deze opdrachten zijn wederom beoordeeld door de docenten.  De begeleiders hebben de studenten getrakteerd op fruit en drank…[+]