Brandstichting bij winkel Elias

grasbranden gestegen

NICKERIE – De politie is tot de conclusie gekomen dat bij het pand van Winkel Elias op de hoek van de Gouverneur- en Lashleystraat op 22 oktober brand is gesticht. Het vuur is op twee plaatsen aangestoken. Aan de hand van beelden die de politie ter beschikking heeft, is een verdachte aangehouden.

Hoofdinspecteur Widjaikoemar Oedit, politiecommandant regio West, zegt dat er geen sprake is van poging tot brandstichting, maar opzettelijke brandstichting. Door kordaat optreden van de Brandweer is het bij een beginnende brand gebleven. Dit heeft het politioneel onderzoek, verricht door de Forensische Opsporing en recherche van de politie regio West, uitgewezen. De verdachte is in verzekering gesteld, maar  heeft  nog niet bekend. Oedit verwacht dat dit heel gauw een feit zal zijn.

Op 22 oktober kreeg de Brandweer om 02.47 uur melding van een brand bij winkel Elias. Volgens Remie Markeloo, hoofdbrandmeester eerste klasse, had de brand zich geconcentreerd rondom de elektrische installatie en het plafond aan de buitenzijde van het winkelpand. Het politieonderzoek wordt voortgezet…[+]