IS blaast zuilen met vastgeketende mensen op in Palmyra

IS blaast zuilen met vastgeketende mensen op in Palmyra

SYRIE – Terreurgroep IS heeft afgelopen zondag drie mensen vastgebonden aan pilaren van de antieke Syrische woestijnstad Palmyra en die vervolgens opgeblazen. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten, dat het conflict vanuit Londen nauwgezet volgt, dinsdag gemeld.

Het Observatorium baseert zich op lokale bronnen ter plaatse. De namen van de slachtoffers zijn niet vrijgegeven. Ook de reden van de executie is niet bekend. Khaled al-Homsi, een activist uit Palmyra, zegt tegen persbureau AFP dat niemand getuige is geweest van de executie. “IS voorkomt dat mensen naar de plek gaan om te kijken. Volgens al-Homsi zijn er drie zuilen verwoest.

Een andere activist uit Palmyra, Mohammad al-Ayed, stelt dat er nog altijd veel zuilen overeind staan in de stad. “IS doet dit (de executie) om media-aandacht te genereren, om te laten zien dat ze nog altijd de meest brute partij zijn.”

IS staat bekend om zijn gruwelijke moordpartijen. De terreurgroep kruisigt, onthoofdt en stenigt tegenstanders. Deze week dook een nieuwe video op waarop te zien is dat IS-strijders met een tank een soldaat van het Syrische regeringsleger platrijden. De executie zou hebben plaatsgevonden in de provincie Homs, waar momenteel een offensief gaande is tussen regeringstroepen – die worden gesteund door Iraanse, Russische en Libanese troepen – en rebellen..(de Volkskrant)…[+]