ICT in Education opleiding voordelig voor Suriname

ICT

PARAMARIBO – De opstart van de ICT in Education-opleiding is een goede stap geweest van Suriname. Dit meent professor Bhoendradatt Tewarie, voormalig minister van Onderwijs en Duurzame Ontwikkeling in Trinidad. Op 29 oktober hield hij een toespraak bij het openingscollege van de opleiding. De ontwikkelingen in de wereld, vooral de technologie, vragen dat leerkrachten probleemoplossend worden.

“Als leerkrachten niet zelf probleemoplossend zijn, hoe gaan ze die vaardigheden overdragen aan leerlingen? Suriname heeft het dus bij het juiste eind om met de leerkrachten te beginnen”, gaf de professor aan.

Ook minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (OWC) is zich bewust van de ontwikkelingen. ICT betreft volgens hem nu meer dan het gebruiken van een computer in de klas. Kinderen zouden vroeg moeten ontdekken hoe zij via ICT antwoorden op hun vragen kunnen ontdekken. “Ze moeten leren hoe onderzoek te doen en in groepsverband problemen te analyseren en op te lossen. Als de samenleving niet in hokjes werkt, kunnen de leerlingen dat op school dus ook niet.” Deze vaardigheden vallen onder de noemer 21st century skills, die nu nodig zijn om te kunnen functioneren in de samenleving. Dit staat in een persbericht van het ministerie…[+]