Doksenclub levert vlees aan Caribisch conglomeraat

dos

PARAMARIBO – De Doksenclub zal vanaf vandaag zijn producten exclusief leveren aan een Caribisch conglomeraat met meer dan 60 bedrijven, dat zijn supermarkten in Trinidad & Tobago, Barbados, Saint Lucia en Jamaica van Surinaams doksenvlees zal voorzien. Dit meldt de organisatie in een persbericht.

De eigenaar, Gerard van den Bergh, spreekt van een ‘superdeal’. Vandaag moet het bedrijf reeds zijn eerste container met ruim dertien ton vlees wegsturen. De tweede container zal volgens afspraak in december worden geleverd. “Gelukkig hebben we voldoende vlees in voorraad”, zegt Van den Bergh.

Voor de levering in december zal de voorraad opnieuw moeten worden aangevuld. Dit betekent echter dat een andere klant in Guyana niet geholpen kan worden. Die wilde ruim vijf ton doksenvlees, “maar dat gaan we niet kunnen leveren, anders komen we in de knel met de Surinaamse markt”, zegt de Doksenclubeigenaar. Hij vindt het belangrijk om de Surinaamse markt eerst te bevoorraden, zeker met het oog op de komende feestdagen…[+]