Grassalco en SPSB tekenen intentieovereenkomst

DSC_3915

PARAMARIBO – NV Grassalco en de Surinaamse Postspaarbank (SPSB) hebben op 5 december tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Brokopondo-Centrum een intentieovereenkomst ondertekend. Partijen willen hun dienstverlening uitbreiden door gezamenlijk te opereren en hun diensten te bieden aan de gemeenschap in het district Brokopondo. Dit melden beide bedrijven in een persbericht.

NV Grassalco zal een goudopkoopbedrijf opzetten voor het opkopen, smelten en verfijnen van goud in het district, terwijl SPSB een filiaal zal opzetten waarmee de mogelijkheid tot sparen, beleggen en lenen aan de gemeenschap wordt geboden. Hiermee wordt tevens invulling gegeven aan de vraag van de gemeenschap naar een bankinstelling in het district.

Ginmardo Kromosotoe, directeur van SPSB, geeft te kennen dat de bank zoveel mogelijk zal werken met de locale gemeenschap. Sergio Akiemboto, directeur van NV Grassalco, merkt op dat het opzetten van een goudopkoopbedrijf een uitkomst zal zijn voor de kleinmijnbouwers en de porknokkers vanwege het feit dat ze niet de lange afstand naar Paramaribo hoeven af te leggen voor het verkopen van het goud en tegelijkertijd het geld te storten op hun bankrekening…[+]