Tottenham houdt aansluiting met top

Tottenham’s Harry Kane, right, is fouled by Norwich’s Declan Rudd earning a penalty during the English Premier League soccer match between Tottenham Hotspur and Norwich City at White Hart Lane in London, Saturday Dec. 26, 2015. (AP Photo/Tim Ireland)

VOETBAL – Tottenham Hotspur heeft de aansluiting met de top behouden door een 3-0 overwinning op Norwich City. De Londense formatie was thuis veel te sterk voor de zwakke bezoekers. Een prachtige bal werd in de diepte gespeeld richting Kane, waarna het jonge aanvalstalent leek te gaan scoren halverwege de eerste helft. Doelman Declan Rudd was nog de enige die in de weg stond van een treffer, maar die besloot de spits neer te halen in het strafschopgebied. Vervolgens schoot Kane zelf de penalty binnen: 1-0 Tien minuten later leek Toby Alderweireld de score te verdubbelen voor de Spurs, maar zag zijn kopbal naast gaan. Een paar minuten voor de rust zorgde Kane alsnog voor de 2-0, door een steekpass van Bamidele Alli te promoveren tot een treffer: 2-0.(VZ)…[+]