’s Lands Hospitaal heeft binnenkort vernieuwd mortuarium

's lands hospitaal

PARAMARIBO – ’s Lands Hospitaal neemt binnenkort een gerestaureerd mortuarium in gebruik, met een veel grotere capaciteit aan koelcellen. Het mortuarium met een capaciteit van 34 koelcellen, is bouwkundig klaar. Ook de inrichting is al klaar, geeft medisch directeur Soenita Nannan Panday-Gopisingh te kennen. Er is echter een technisch probleem met de koeling. Wanneer dat is verholpen, kan het mortuarium officieel in gebruik worden genomen.

Eerder kon het mortuarium van het hospitaal slechts zes lijken tegelijkertijd opbaren en moest het in voorkomende gevallen een beroep doen op het mortuarium van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo (AZP). Nannan Panday-Gopisingh zegt dat ’s Lands Hospitaal ten aanzien van het mortuarium onder coördinatie staat van AZP. Met het hebben van een grotere capaciteit aan koelcellen, zal ’s Lands Hospitaal ook iets kunnen betekenen voor het Sint Vincentius Ziekenhuis.

Het geld voor de renovatie van het mortuarium is gedoneerd door de Indiase overheid. De Surinaamse ambassade had in april 2014 in New Delhi een projectdossier ingediend voor de rehabilitatie van het mortuarium…[+]