Boekenmarkt om scholen te helpen

kinderen (2)

PARAMARIBO- Op vrijdagmiddag 26 februari is er een boekenmarkt bij de sociale werkplaats Stichting Unu Pikin aan De Boerbuitenweg. Er worden romans, strips en kinderboeken verkocht om fondsen te werven voor het bibliotheekproject.

Alle lagere scholen moeten volgens Ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur zijn voorzien van een bibliotheek of mediatheek. De scholen worden echter vanuit het MinOWC nauwelijks ondersteund om aan deze voorwaarde te voldoen. Meubilair voor de mediatheken is niet meegenomen tijdens de laatste aanbestedingsronde en boeken worden onvoldoende versterkt. Het hangt van de inzet van het schoolhoofd of de mediatheekmedewerker af of de kinderen van de school toegang hebben tot aantrekkelijke boeken en zo hun leesvaardigheid kunnen vergroten. Dit staat in een persbericht van de stichting.

Romans, informatieve boeken over onder andere religie, gezondheid en opvoeding, strips, kinder- en prentenboeken, magazines en een grote voorraad speelgoed wordt in de sociale werkplaats aan De Boerbuitenweg verkocht van 13.30 tot 16.30 uur…[+]