RPBG en Spangmakandra stimuleren ICT kennis in Coronie

rpbg

CORONIE – Het ICT centrum van Totness is van 2 oktober tot en met 23 oktober gestart met het verzorgen van ICT trainingen. 15 geselecteerde leraren en overheidsmedewerkers zullen 10 modules Basic ICT trainingen volgen. Dit werd bekend gemaakt in een persbericht.

De trainingen zijn een initiatief van het RPBG (Rosheuvel & Partners Business Group) en Spangmakandra. Totness, de hoofdplaats van ons kokos district Coronie, is ook de plaats waar de internet glasvezelkabel ons land met de rest van de wereld aansluit als zijnde internet navelstreng. Dit initiatief volgt na evaluatie van de laatst gehouden Girls in ICT Day op 4 mei. Deze jaarlijkse viering is een internationaal event dat door de International Telecommunication Union (ITU) is geproclameerd en in Suriname al enkele jaren wordt ondersteund door de ICT Associatie Suriname en haar leden. Tijdens deze evaluatie met schoolhoofden werd duidelijk dat men in Coronie  weet welke kant men op moet met het ICT onderwijs. “Echter de middelen, waaronder de juiste ICT kennis, ontbreken vooralsnog om de volledige potentie te benutten” zegt Vincent Kenswil, servant catalyst bij Spang Makandra en secretaris van de ICT-AS.

Naast de trainingen voor leraren en overheidsmedewerkers worden er vanaf 11 t/m 18 oktober open dagen voor de jongeren gehouden. Bij deze zullen de jeugd aan de hand van toegespitste demo’s duidelijk zien welk voordeel met welke kennis behaald kan worden. Op deze manier hopen de RPBG en Spang Makandra een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving van Coronie…[+]