White helpt Celtics aan overwinning met driepunter-record

White-helpt-Celtics-aan-overwinning-met-driepunter

BASKETBAL – Derrick White beleefde een geweldige avond voor zijn Boston Celtics in de play-offs van de NBA. Na het eerste duel met Cleveland Cavaliers in de halve finale van de Eastern Conference, is hij de vijfde speler in de postseason-geschiedenis van de NBA die in drie opeenvolgende wedstrijden minstens twintig driepunters maakte.
“Dit record voelt erg goed”, zei White nadat hij de Celtics naar een 120-95 overwinning op de Cleveland Cavaliers leidde. White staat in een mooi rijtje met namen die ook twintig of meer driepunters maakte in drie opeenvolgende duels. Alleen Stephen Curry (drie keer), Klay Thompson, Jamal Murray en Damian Lillard deden dit eerder.
Donovan Mitchell maakte 33 punten en zes assists voor de Cavaliers. Hij is de vierde speler in de geschiedenis van de competitie die 30 of meer punten scoort in zes opeenvolgende play-offserie-openers, naast Michael Jordan (driemaal), Kobe Bryant en Wilt Chamberlain. Het duel met de Cavaliers was de eerste ontmoeting van de best-of-seven series in de tweede ronde van de play-offs.
Na een ongeslagen reeks in de eerste ronde van de play-offs tegen New Orleans Pelicans, was Oklahoma City Thunder met 117-95 te sterk voor Dallas Mavericks. Shai Gilgeous-Alexander was met 29 punten de topscorer aan de kant van de Thunders. Kyrie Irving maakte voor de Mavericks de meeste punten (20 punten).
Luka Doncic, maakte 19 punten bij Dallas. Hij werd boos toen hem werd gevraagd naar zijn gemiste baskets. “Wat maakt het uit,” zei hij. “Wij hebben verloren. We moeten gewoon door naar de volgende. We moeten beter worden. Ze zijn een geweldig team”, zei Doncic. “Geweldig verdedigend team, geweldig aanvallend team. Het zal dus helemaal niet gemakkelijk zijn.” (ESPN)…[+]