Surinaamse U-19-volleybalselectie eindigt op laatste plaats in groep A

Surinaamse U

VOLLEYBAL – De Surinaamse U-19 volleybalselectie heeft de kwartfinale van het Boys U-19 Norceca Continental Championship niet gehaald. In het Salvador Dijols Coliseum in Ponce, Puerto Rico, verloor Suriname zijn laatste groep A-wedstrijd van Canada met: 13-25, 25-22, 7-25 en 26-28.
“We hadden ups en downs. Ik zei mijn team dat als Canada een servicerun zou maken, we zouden verliezen, omdat het erg moeilijk zou worden om terug te komen van 4 of 5 punten. In de tweede en vierde set speelden we punt voor punt, ontvangst-pass-aanval. We waren in de vierde set behoorlijk dichtbij vanwege onze vechtlust; we hebben het heel goed gedaan tegen een zeer competitief team als Canada”, zei Roberto Benschop van Suriname. Bij Suriname eindigde Gianni Ritfeld met 11 punten.
“Onze energie veranderde veel tijdens de wedstrijd en in de derde set bleef het een beetje hangen en deden we ons best. Nu moeten onze communicatie, defensie en blokkeringsverdediging in de komende tijd vooral verbeteren”, zei Luke Wright van Canada, die met veertien punten eindigde. Hij kreeg goede ondersteuning van Reuben Veith, die vijftien punten maakte. Door de zege is Canada geplaatst voor de kwartfinale.
Door het verlies zal Suriname spelen voor de vijfde tot en met de achtste plaats. Vandaag komt het uit tegen de verliezer van de wedstrijd tussen Costa Rica/Canada of Cuba/Dominicaanse Republiek. Aan de hand van het resultaat van zaterdag zal Suriname zondag spelen voor de zevende/achtste of vijfde/zesde plaats.
Groep A werd gewonnen door de Verenigde Staten van Amerika, die zijn laatste groepswedstrijd won van Cuba. De Verenigde Staten van Amerika plaatst zich direct voor de halve finale en Cuba voor de kwartfinale. Groep B werd gewonnen door Puerto Rico. Costa Rica eindigde op de tweede plaats en Dominicaanse Republiek op de derde plaats. Guatemala eindigde op de laatste plaats in groep B…[+]