Zeven personen aangehouden voor roofmoord op Alimahomed 

zeven personen

PARAMARIBO – De afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname heeft de roofmoord op Achmedghan Alimahomed (78) opgelost. De wetsdienaren hebben in totaal zeven personen in de kraag gevat, die na afstemming met het Openbaar Ministerie in verzekering zijn gesteld.

Tot de aangehouden verdachten behoren ook Aniel D. en Judah B. Hun namen staan vermeld op de opsporingslijst van de politie. Vijf verdachten in deze zaak ontkennen hun betrokkenheid, terwijl twee bekennen schuldig te zijn. Het ontzielde lichaam van Alimahomed is 8 april aangetroffen in zijn pand aan de Twee Kinderenweg. Hij is tijdens een roof om het leven gebracht. Zijn lichaam verkeerde in verre staat van ontbinding, waarbij zijn handen en voeten met tape waren vastgebonden.

Hoewel niet bekend is wat er buit is gemaakt, was alles in het huis overhoop gehaald. De man woonde alleen op het adres. Het ontzielde lichaam is ontdek nadat het slachtoffer telefonisch onbereikbaar was. Toen er een kijkje werd genomen, werd het lijk van de man in de keuken ontdekt. WJ…[+]