Kabalebo geïsoleerd doordat weg deels is weggespoeld

Kabalebo-geïisoleerd-doordat-weg

KABALEBO – Het bestuursressort Kabalebo is momenteel geïsoleerd omdat een deel van de weg is weggespoeld, vermoedelijk door te veel neerslag in het gebied. Districtscommissaris Josta Lewis meldt dat zondagochtend drie bussen vanuit Apoera naar Paramaribo vertrokken en helaas moesten terugkeren. Het betreft de weg tussen Kleine Falawatra en Mazonia.

De dc benadrukt dat ze nu volledig geïsoleerd zijn, omdat de boten pas eind van de maand weer zullen varen en de weg naar Southdrain, die momenteel wordt gerehabiliteerd, ook onbegaanbaar is. De dc heeft contact opgenomen met bedrijven die actief zijn in het bestuursressort voor hulp. Zij adviseert burgers voorlopig niet naar het bestuursressort Kabalebo te gaan.

De beleidsmakers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Er wordt gewerkt aan een spoedige oplossing, zodat het gebied weer toegankelijk wordt voor de gemeenschap. Er zijn patiënten die voor medische behandeling naar Paramaribo moeten. Kapitein Marciano de Jong van Apoera meldt dat ook hij bezig is enkele ondernemers om hulp te vragen voor het herstellen van de weg…[+]