Ambtenaar krijgt zes maanden celstraf voor drugsverkoop

drugs

PARAMARIBO – Erlis K., die als ambtenaar werkt op het Ministerie van Binnenlandse Zaken, is maandag veroordeeld. Hij hield zich bezig met  verkoop van verschillende drugssoorten.

Rechter Maureen Dayala legde hem twaalf maanden celstraf op, waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 6000, te vervangen door drie maanden hechtenis.  

Tijdens het vooronderzoek verklaarde de man dat hij de drugs zou verkopen. Naderhand kwam hij terug op deze verklaring. Naar zeggen van Erlis K. ter terechtzitting moest hij de drugs bewaren voor een vriend die inmiddels is overleden. In zijn voertuig werden geld en drugs in beslag genomen. Het gaat om de sukru, xtc-tabletten, hasj en marihuana. Volgens de officier van justitie heeft de verdachte geen inspanningen gepleegd om de drugs in te leveren bij de politie. Erlis K. ontkent dat hij drugs onder zich had met de bedoeling die te verkopen. Hij noemt zichzelf de bewaarder van het verboden spul. Bij hem werden ook patronen in beslag genomen, maar hij heeft geen machtiging om de patronen te bezitten.

Het Openbaar Ministerie eiste twaalf maanden celstraf, waarvan vijf voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest met een proeftijd van drie jaar en een boete van SRD 6000, te vervangen door drie maanden hechtenis. WJ …[+]