SDB overhandigt dammateriaal aan jeugddamclubs

SDB overhandigt dammateriaal aan jeugddam clubs

DAMMEN – De Surinaamse Dambond (SDB) heeft dammateriaal overgedragen aan jeugddamclubs van Sunny Point, Coronie en Meerzorg. Het  dammateriaal werd overgedragen door voorzitter Dewsharan Sital van de SDB.

Verschillende verenigingen zijn bezig met het verzorgen van damlessen aan jeugdigen. De SDB is hierbij ingekomen om een steentje bij te dragen. “De jeugd is de toekomst van morgen. Wij moeten nu investeren in de jeugd, om later de vruchten ervan te plukken”, geeft Sital aan. Het dammateriaal van Jeugddam Club Coronie werd in ontvangst genomen door Eartha Vroom. Gajandra Oedayrajsingh-Varma  nam de materialen in ontvangst voor jeugddamclub Sparta van Meerzorg.

De voorzitter geeft verder aan dat de SDB alles wat in zijn vermogen is zal doen om het damniveau op te trekken. Hij verwijst hiermee naar de President Cup 2024 die nu gaande is. Er doen jeugdige dammers mee aan dit toernooi. Quincy Ngawikromo is in de kopgroep van de President Cup. Ook internationaal zijn de Surinaamse dammers goed bezig. Bij het laatste Pan-Amerikaans damtoernooi in San Jose (Costa Rica) is Edson Amoekonie op de vijfde plaats geëindigd…[+]