“Regering probeert vakbeweging monddood te maken”

01-“Regering-probeert-vakbewegingmonddood

PARAMARIBO – Michael Sallons, voorzitter van de Werknemers Organisatie bij Openbare Werken, is woedend over de pogingen van deze regering om de vakbeweging het zwijgen op te leggen. Hij vindt dat er te snel wordt gegrepen naar juridische stappen om bonden voor de rechter te dagen wanneer ze opkomt voor de belangen van de ‘wrokoman’. Volgens Sallons worden medewerkers zelfs geïntimideerd, waardoor ze bang worden om actie te voeren. Hij is van mening dat zonder eenheid binnen de vakbeweging problemen niet zullen worden opgelost.
Volgens Sallons ligt een deel van het probleem bij Ravaksur, die zich te veel overgeeft aan de regering en de belangen van de arbeiders verkwanselt. Hij benadrukt dat de regering ook angst zaait door wijzigingen in de personeelswet door te voeren, zoals het ‘no work no pay’-principe. Maar hij geeft aan dat zelfs het vonnis van de rechter terzijde kan worden geschoven door bijvoorbeeld duizend mensen op de been te brengen.
“Het volk raakt ontmoedigd en verliest het vertrouwen in de vakbeweging, maar dat komt door de oude vakbondsleiders die hen hebben verraden”, zegt hij. Sallons bekritiseert ook dat de rechter herhaaldelijk beslist dat acties moeten worden opgeschort en partijen moeten gaan onderhandelen. Hij blijft erbij dat mensen zich niet moeten laten intimideren, maar gewoon hun stem moeten laten horen als ze worden opgeroepen.…[+]