Verstappen verwacht veel tegenstand in Monaco

Verstappen-verwacht-veel-tegenstand-in-Monaco

AUTOSPORT – Max Verstappen houdt komend weekend in Monaco rekening met de nodige tegenstand van vooral Ferrari en McLaren. Volgens de Nederlander is het stratencircuit in Monte Carlo niet de beste baan voor zijn Red Bull.
“Als ik naar dit circuit kijk en weet dat onze auto het lastig heeft over hobbels en kerbstones, dan wordt het geen makkelijk weekend”, blikte Verstappen donderdag vooruit op de race in het prinsdom. “Nu is Monaco nooit makkelijk, ook niet als je dan de auto hebt die als beste op de grid wordt gezien. We hebben ook wel gewerkt aan die zwakke punten en ten opzichte van vorig jaar is het wel beter”, vertelde de WK-leider. In Singapore had Red Bull het vorig jaar zwaar op het stratencircuit, maar Verstappen won dankzij een geweldige kwalificatieronde de laatste editie in Monaco.
Nu komt Verstappen uit een lastig weekend in Imola, waar hij uiteindelijk aan het langste eind trok met pole en de zege. “Ik wil niet nog zo’n weekend. Na Miami is duidelijk dat het dichter bij elkaar zit. Daarom moeten we nu als team op 100 procent draaien. Dat lukt zelden, maar je wil er wel bij in de buurt komen. Afgelopen races hebben we dat denk ik niet gedaan.”
Verstappen weet uit welke hoek de meeste tegenstand gaat komen. “Ferrari is hier altijd goed. McLaren is de laatste races beter geworden, dus die moeten we ook echt in de gaten houden. En dan heb je altijd nog verrassingen. Esteban Ocon was hier vorig jaar bijvoorbeeld heel snel. Als iemand het goede gevoel heeft en vertrouwen in de auto, dan kan die er hier opeens bij zitten.”
De regerend wereldkampioen benadrukt dat het stratencircuit dus een uitdaging is qua afstelling. “Het is lastig om de auto goed in balans te krijgen en de banden goed te laten werken. Daarnaast kan er altijd veel gebeuren, een rode vlag bijvoorbeeld. We moeten er daarom vanaf het eerste moment bovenop zitten. Want het is hier echt niet gegarandeerd dat we weer pole pakken.”
Verstappen kan daarbij wel vertrouwen op zijn eigen ervaring en die van Red Bull. “Ik heb inmiddels natuurlijk veel meegemaakt en dat weet je wel hoe je met situaties moet omgaan. Als je al een paar jaar vooraan rijdt, helpt dat natuurlijk. En met onze ervaring zijn we een zeer lastig team om te verslaan. We maken weinig fouten. Dat maakt ons altijd gevaarlijk in de titelstrijd.”
Volgens Verstappen is het desondanks wel goed dat andere teams competitiever worden. “Dat is ook normaal als je langer hetzelfde reglement hebt. Iedereen weet nu wel welke richting ze op moeten met de ontwikkeling van de auto. En het is goed voor de sport als er meer teams meedoen voor de zege.” (Nusport)…[+]