President erkent dat volk vier jaar lang grote offers heeft gebracht

01-President-Chandrikapersad-Santokhi

PARAMARIBO – President Chandrikapersad Santokhi heeft erkend dat de regering het volk vier jaar lang grote offers heeft laten brengen en zelfs zover is gegaan dat de mensen in een financieel zwakke positie terecht zijn gekomen. “Het volk heeft zware offers gebracht de afgelopen vier jaar en dankzij die offers is er nu weer stabiliteit in het land. Vanaf nu zullen wij dus teruggeven aan de mensen”, zegt Santokhi.

“Dat er een niveau van stabiliteit is in het land en er een dalende inflatie is waar te nemen is allemaal dankzij alle zware offers van het volk. Er is nu een stabiele wisselkoers, er is weer een internationale reserve opgebouwd van meer dan ruim USD 1 miljard, de kasreserve is stevig gegroeid en er is weer een importdekking van tenminste zes maanden of langer. De schuldpositie van ruim 150% ten opzicht van ons bruto binnenlands product (bbp) is dankzij de schuldherschikkingen teruggebracht naar 65% van het bbp, hetgeen dichter bij de internationale norm ligt. Dit is allemaal dankzij de offers van het volk”, zegt de president.

Santokhi is van mening dat het nu genoeg is geweest en dat het nu tijd is om het volk mee te laten genieten van de economische groei die het land nu doormaakt. “Vanaf nu gaan wij teruggeven aan het volk. Het is de verantwoordelijkheid van de regering om de mensen uit de financieel kwetsbare positie te halen en ze weer te brengen naar een niveau waarbij zij uitkomen met hun inkomen. Onder andere moeten de prijzen in de winkels omlaag en er zijn een heleboel dingen die wij gaan aanpakken om de mensen financieel tegemoet te komen. Dit zal men duidelijk merken in de komende periode”, zegt Santokhi.…[+]