Santokhi schuift onderzoek in Pan American- kwestie van zich af

01-Santokhi-schuift-onderzoek

PARAMARIBO – In een interview met een lokaal medium heeft president Chandrikapersad Santokhi donderdag gezegd dat hij zich geen zorgen maakt over een gerechtelijk onderzoek dat er tegen hem en minister Riad Nurmohamed naar alle waarschijnlijkheid wordt uitgevoerd door de procureur-generaal (pg). Het onderzoek heeft de maken met de informatie die door een  anonieme klokkenluider naar buiten is gebracht over de vermeende fraude door regeringsfunctionarissen bij de Pan American Real Estate-kwestie.

“Ik maak mij niet druk om het onderzoek, omdat er in feite geen reden is voor een onderzoek in deze kwestie. Integendeel heb ik op mijn beurt de pg gevraagd om een onderzoek te doen naar de anonieme klokkenluider die al deze valselijke informatie naar buiten heeft gebracht. Het is makkelijk om achter anonimiteit te schuilen en zoveel schade aan te richten aan de democratie van het land, personen valselijk te beschuldigen en daardoor hun imago kapot te maken. De Anti- corruptiewet zegt onder andere dat valselijk beschuldigen strafbaar is en daarom moet onderzocht worden wie de personen zijn die achter anonimiteit schuilen en zoveel schade aanrichten”, zegt Santokhi.

Santokhi vindt dat het tijd werd dat de Anti- corruptiewet werd toegepast en al deze anonieme klokkenluiders werden aangepakt. “Door het feit dat de mensen anoniem willen blijven, geeft al aan dat ze kwade bedoelingen hebben, leugens verspreiden zonder dat er consequenties daaraan worden verbonden en erop uit zijn schade aan te richten aan de democratie van het land”, besluit Santokhi.…[+]