Verstappen stelt teleur met zesde startplek in Monaco

Verstappen stelt teleur met zesde startplek in Monaco

AUTOSPORT – Max Verstappen heeft zaterdag geen potten kunnen breken in de kwalificatie in Monaco. De Nederlander eindigde op een teleurstellende zesde plaats. Charles Leclerc was de snelste op zijn thuisbaan na een zinderend gevecht.

Verstappen reed op een derde plaats toen de coureurs een laatste poging deden om hun tijd te verbeteren. De Nederlander waagde ook een poging, maar in de eerste bocht raakte hij de muur. Daarop waren zijn kansen verkeken. Leclerc ging in het derde en beslissende deel van de kwalificatie direct aan de leiding en stond de koppositie niet meer af. De Monegask van Ferrari bleef nummer twee Oscar Piastri van McLaren en zijn teamgenoot Carlos Sainz nipt voor.

Door de snelste tijd van Leclerc komt er een einde aan de recordreeks van Verstappen. De drievoudig wereldkampioen was tot Monaco acht keer op rij de beste in de kwalificatie geweest. Daarmee had hij het record van legende Ayrton Senna geëvenaard. Het is voor Verstappen al even geleden dat hij zo laag in de kwalificatie is geëindigd. In de GP van Austin in oktober vorig jaar klokt hij ook de zesde tijd. Toen won hij de race nog wel. Dat lijkt onwaarschijnlijk in Monaco, waar inhalen bijna onmogelijk is.

Verstappens teamgenoot Sergio Pérez blameerde zich in Monaco. De Mexicaan strandde met een teleurstellende achttiende tijd al in het eerste deel van de kwalificatie. Ook wereldkampioen Fernando Alonso bleef steken in Q1. In het tweede deel van de kwalificatie was Verstappen slechts dertienduizendsten langzamer dan nummer één Lando Norris. Het bevestigde dat de Nederlander na een teleurstellende vrijdag orde op zaken had gesteld.

Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Daniel Ricciardo, Lance Stroll en Kevin Magnussen vielen af voor het derde deel van de kwalificatie. Gezien de minimale verschillen beloofde het een prachtig gevecht om poleposition te worden. Door een foutje van Verstappen en een oppermachtig optreden van Leclerc kwam de spanning nooit tot een kookpunt. Voor de Monegask ligt de rode loper nu uit om voor het eerst in twee jaar een race te winnen. Op 10 juli 2022 was hij in Oostenrijk voor het laatst de beste. (NU)…[+]