Pogacar geniet van eerste dominante eindzege in de Giro

Pogacar-geniet-van-eerste-dominante-eindzege-in-de-Giro

 

WIELRENNEN – Op overtuigende wijze heeft Tadej Pogacar zijn eerste Ronde van Italië op zijn naam geschreven. De 25-jarige Sloveen sloot zondag in Rome af met een perfect rapport. Van de 21 ritten won hij er maar liefst zes.

In de eindstand van het algemeen klassement volgt de Colombiaan Daniel Felipe Martinez op 9:56 en de Brit Geraint Thomas op 10:24. Pogacar kan met een zeer gerust gemoed naar de Tour de France trekken, een wedstrijd die hij in 2020 en 2021 al op zijn erelijst wist te zetten. Wie doet de Sloveen wat in de rittenkoers tussen Firenze en Nice? “Ik ben sprakeloos. Ik heb de Giro gewonnen. Ik kan dat gevoel moeilijk beschrijven. Het is ongelooflijk”, gaf Tadej Pogacar in het flashinterview mee.

De man in het roze wou de sprinter in zijn UAE Team Emirates, Juan Molano, nog aan de ritzege helpen in Rome. “Wij wilden vooral de eerste posities innemen in de laatste ronden. Dat lukte ons. Ik had spijtig genoeg niet de beste benen. Maar je kan met de ploeg niet alles winnen, toch? Het is moeilijk om een bepaald moment uit te kiezen dat er bovenuit stak in deze afgelopen drie weken. Wij hebben er met de ploeg iets heel mooi van gemaakt. Wat de Ronde van Italië zo speciaal maakt? Dat is lastig om te zeggen. De roze trui pakken is heel speciaal. De supporters waren ook uitzinnig, dat maakt het plaatje compleet. Ik ga nu wat genieten, maar daarna gaat de focus er weer op. Er komen nog enkele belangrijke afspraken aan dit seizoen.”

 

(NB)…[+]