PVV leidt cruciale nederlaag

08-Notch-en-Robinhood-zetten

VOETBAL – PVV heeft een cruciale nederlaag geleden in de competitie van Suriname Major League (SML). Zondag verloor PVV in het Essedstadion van Notch met 1-2, waarmee PVV de kans op plaatsing voor de play-offs verspeelde.

PVV moest de ontmoeting met Notch winnen om in de race te blijven voor een plek in de play-offs. Het team startte de wedstrijd goed, maar slaagde er niet in om doelman Marfier Hupsel van Notch te passeren. De gemiste kansen kwamen PVV duur te staan toen Notch de leiding nam. In de 27ste minuut kopte de Braziliaan Marcos Pessoa de hoekschop van Bruno de Lima achter doelman Fhabrisio Saling, die genageld bleef staan op zijn doellijn. Dit werd ook de ruststand van de wedstrijd.

In de tweede helft kwam PVV sterker terug en in de 69ste minuut maakte het team gelijk. Het doelpunt werd gemaakt door Fuastino Benali: 1-1. Benali verschalkte doelman Hupsel. PVV ging op zoek naar een tweede doelpunt, waardoor Notch veel ruimte kreeg om de aanval op te zoeken. Zo miste Mauro dos Santos een grote kans. Het schot van de Braziliaan belandde op de paal.

De wedstrijd leek op een gelijkspel te gaan eindigden, maar topscorer Finidi Misidjan van Notch dacht er anders over. In de 90ste minuut werd een hoekschop in het gebied gebracht. PVV slaagde er niet in de bal weg te werken en deze belandde bij Marcello Maatrijk, die met een halve omhaal de bal richting het doel schoot. De ingevallen doelman August Hok A Hin stopte de bal, maar uit de rebound kopte Misidjan het winnende doelpunt binnen: 2-1. Daarna veranderde de score niet meer.

Met deze uitslag blijft PVV steken op zestien punten en vergroot het gat met Inter Moengo Tapoe (nummer vier) tot acht punten. De top vier ploegen zullen aan het einde van de reguliere competitie strijden om het eerste SML-kampioenschap.

Alle uitslagen van de twaalfde ronde: Transvaal-Leo Victor: 4-0, Flora-Broki: 4-3, Inter Moengo Tapoe-Inter Wanica: 3-2, Voorwaarts-Robinhood: 1-1 en PVV-Notch: 1-2.