Bewoners Huize Ashiana hadden bijna weer geen voeding, 1 voor 12 doneert levensmiddelen

WhatsApp Image 2024-05-27 at 10.45.47

PARAMARIBO – De bewoners van Huize Ashiana hadden bijna geen voeding meer, omdat de stichting geen subsidie van de overheid heeft ontvangen. Hierdoor konden er geen inkopen worden gedaan. De secretaris van de bond, Eugene Daniel, heeft weer ingegrepen en donaties gezocht, zodat de bewoners toch nog voeding hebben voor een week.

Een medewerker vertelt dat de situatie zo ernstig was dat de medewerkers uit eigen zak broodbeleg moesten kopen voor de bewoners, en dat stagiaires suiker brachten omdat er geen geld was om spullen in te kopen. De medewerker zegt dat zij zich niet kan voorstellen dat er zo wordt omgegaan met de seniorenburgers, die zich jarenlang hebben ingezet voor de opbouw van het land. Zij is enorm dankbaar dat stichting 1 voor 12 zich heeft ingezet, om toch levensmiddelen aan te schaffen voor de bewoners. Een andere medewerker doet een beroep op mensen die het hart op de juiste plek hebben om een bijdrage te leveren, want de situatie is nijpend.

Voorzitter Louis Vismale van 1 voor 12 vindt het heel erg dat een seniorentehuis waar onze grootouders of ouders hun laatste dagen moeten doorbrengen, in zo’n situatie is beland, waar er geen voeding is voor de komende dagen. “Als het om seniorenburgers en kinderen gaat, kan ik geen nee zeggen, dus heb ik toen gelijk besloten om levensmiddelen te schenken.” De voorzitter zegt dat nadat hij het verzoek had ontvangen, hij direct actie heeft ondernomen en meteen de inkopen is gaan doen. Vismale doet een beroep op de overheid om de subsidie tijdig uit te betalen aan Huize Ashiana. “Ik hoop dat de overheid ingrijpt zodat de bewoners voldoende voeding kunnen hebben. De geste die wij hebben gedaan is voor een tijdje, maar is bij lange na niet voldoende”, stelt de voorzitter. De stichting heeft levensmiddelen geschonken, waaronder brood, kippenbout, rijst, suiker, ketjap, zwarte sojasaus, azijn, tomatenpasta, macaroni, bami, aardappelen, pindakaas, jam, chocopasta, kaas, blikjeswaren, toiletpapier, eieren, bloem, spijsolie, thee, poederzeep, desinfectans, toiletreiniger, afwasmiddel, javel, vuilniszakken, afwasspons en schuurmiddel…[+]