Zes illegalen op Surinamerivier aangehouden, Cocaïne bolletjes in beslag genomen

2

PARAMARIBO – De marine heeft gisteren samen met de kustwacht de ‘Operatie Sparimakka’  uitgevoerd in de binnenwateren bij de samenvloeiing, rechteroever, monding naar het zuiden van de Surinamerivier richting J Wijdenboschbrug. Tijdens deze operatie zijn zes illegale Guyanezen bij de samenvloeiing aangetroffen, die geen documenten bij zich hadden.

Inspecteur van politie, John Soerohardjo, zegt aan Times of Suriname dat tijdens de operatie alle vaartuigen die de rivier binnenkwamen en weggingen, gecontroleerd werden. De operatie heeft tussen 9uur en 10uur plaatsgevonden.

Na afstemming met het Parket en Openbaar Ministerie (OM), moeten met dagvaarding de illegalen meegenomen worden om  het land uitgezet te worden.

Tijdens het fouilleren van één  van deze illegale Guyanezen zijn ook ongeveer 20 stuks cocaïnebolletjes aangetroffen. De narcotica brigade is hiervan al op de hoogte gesteld. De verdachte op wie de cocaïnebolletjes in beslag zijn genomen, zal na afstemming met het OM in verzekering worden gesteld. Het is nog niet bekend wat het totaal gewicht van de in beslag genomen drugs is…[+]