FC Utrecht moet volgend thuisduel zonder publiek spelen wegens rellen

FC Utrecht moet volgend thuisduel zonder publiek spelen wegens rellen

VOETBAL – Bij de volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht in de Eredivisie mogen geen toeschouwers op de tribunes zitten. Burgemeester Sharon Dijksma heeft dat maandag besloten na de supportersrellen van zondag in de play-offwedstrijd tegen Go Ahead Eagles.

“Ik ben me ervan bewust dat dit een unicum is, maar gezien de situatie van afgelopen zondag is dit een passende maatregel. Ik zal ook niet schromen om ook bij andere wedstrijden geen publiek toe te staan, als deze situatie zich herhaalt”, schreef Dijksma maandag in een brief aan de gemeenteraad. Het is nog niet bekend wie de tegenstander is bij de volgende thuiswedstrijd van FC Utrecht. Het speelschema van het nieuwe Eredivisie-seizoen wordt binnen een aantal weken door de KNVB gepubliceerd. Zowel tijdens als na de wedstrijd in Galgenwaard ging het zondag mis. De wedstrijd werd meerdere keren stilgelegd omdat er met vuurwerk en bekers werd gegooid. Dat gebeurde in zowel het thuisvak als het uitvak.

Supporters van de Utrechtse club zochten na de wedstrijd de confrontatie op met de politie. Burgemeester Dijksma kondigde een noodbevel af en de ME voerde charges uit. Volgens de politie is één agent met letsel naar het ziekenhuis gebracht. Ook liepen verschillende agenten lichte verwondingen op. Zij werden ter plekke verzorgd door ambulancepersoneel. FC Utrecht zegt er alles aan te gaan doen om de schuldigen op te sporen. “Wat er gaat gebeuren is dat er een hele analyse komt van deze incidenten en dan gaan er vervolgens procedures lopen”, meldt de club in een verklaring.

Go Ahead Eagles won na verlenging met 1-2 en plaatste zich zo voor de tweede voorronde van de Conference League. Vlak na de wedstrijd werd het in het stadion al onrustig toen tientallen FC Utrecht-supporters het veld opkwamen. Spelers van Go Ahead moesten daardoor naar de catacomben vluchten. (Nusport)…[+]