Witsel keert terug bij België

Witsel-keert-terug-bij-België

VOETBAL – Axel Witsel keert na anderhalf jaar terug in de nationale ploeg van België. De routinier, die vorig jaar nog zijn interlandcarrière had beëindigd, is door bondscoach Domenico Tedesco opgenomen in de EK-selectie. Ook PSV’er Johan Bakayoko is opgeroepen.

De 35-jarige Witsel speelde in november 2022 op het WK in Qatar zijn laatste interland. Nadat Tedesco in maart vorig jaar de 130-voudig international had gepasseerd, besloot de routinier te stoppen bij de nationale ploeg. Na een recent verzoeningsgesprek zit Witsel nu weer bij de selectie. In Belgische media kwam de naam van Toby Alderweireld vaak voorbij als mogelijke versterking voor het EK, maar Tedesco heeft geen gehoor gegeven aan die oproep. De 35-jarige verdediger had in maart vorig jaar al het einde van zijn interlandcarrière aangekondigd.

Zoals verwacht ontbreekt ook Thibaut Courtois in de Belgische selectie. De doelman van Real Madrid had vorige maand al aangekondigd dat hij niet naar het EK wil vanwege een conflict met bondscoach Tedesco. PSV’er Bakayoko staat wel op de lijst met 25 namen. De uitverkiezing van de 21-jarige aanvaller komt niet als een grote verrassing: hij maakte de afgelopen interlands geregeld minuten voor de ploeg van Tedesco, waar sterren als Kevin De Bruyne (Manchester City) en Romelu Lukaku (AS Roma) de dienst uitmaken.

België zit op het EK in een groep met Slowakije, Roemenië en Oekraïne. ‘De Rode Duivels’ hebben wat goed te maken na enkele teleurstellend verlopen toernooien. Op het WK in Qatar strandde België al in de groepsfase en op het EK van 2021 waren de kwartfinales het eindstation.

Keepers: Koen Casteels (VfL Wolfsburg), Thomas Kaminski (Luton Town), Matz Sels (Nottingham Forest)

Verdedigers: Timothy Castagne (Fulham), Maxim De Cuyper (Club Brugge), Zeno Debast (Anderlecht), Wout Faes (Leicester City), Dodi Lukebakio (Sevilla), Thomas Meunier (Trabzonspor), Arthur Theate (Stade Rennais), Jan Vertonghen (Anderlecht)

Middenvelders: Kevin De Bruyne (Manchester City), Charles De Ketelaere (Atalanta), Orel Mangala (Olympique Lyon), Amadou Onana (Everton), Youri Tielemans (Aston Villa), Arthur Vermeeren (Atlético Madrid), Aster Vranckx (VfL Wolfsburg), Axel Witsel (Atlético Madrid)

Aanvallers: Johan Bakayoko (PSV), Yannick Carrasco (Al Shabab), Jeremy Doku (Manchester City), Romelu Lukaku (AS Roma), Loïs Openda (RB Leipzig), Leandro Trossard (Arsenal).

(Nusport)…[+]