Ten Hag ziet Martial na negen jaar vertrekken bij Man United

Ten-Hag-ziet-Martial-na-negen-jaar-vertrekken-bij-Man-United

VOETBAL – Als Erik ten Hag volgend seizoen nog trainer van Manchester United is, dan kan hij niet meer beschikken over Anthony Martial. De 28-jarige aanvaller vertrekt na negen seizoenen transfervrij.

“Met veel emotie schrijf ik jullie vandaag om afscheid te nemen. Na negen ongelooflijke jaren bij de club is het voor mij tijd om een nieuwe bladzijde in mijn carrière om te slaan”, schreef Martial maandag op sociale media. “Manchester United zal altijd in mijn hart blijven. Deze club heeft zijn stempel op mijn carrière gedrukt en mij een ongelooflijke kans geboden. Ik vertrek om nieuwe uitdagingen aan te gaan, maar zal altijd een ‘Red Devil’ blijven.”

Martial, die een aflopend contract had, werd in 2015 als toptalent voor zo’n 60 miljoen euro overgenomen van AS Monaco. In totaal speelde hij maar liefst 317 wedstrijden voor United, waarin hij 90 keer scoorde en 47 assists gaf. Het is nog niet bekend waar Martial, die zeker de laatste jaren niet echt overtuigde en in 2022 een halfjaar aan Sevilla werd verhuurd, zijn loopbaan voortzet. Eerder werd al bekend dat ook zijn landgenoot Raphaël Varane weggaat bij United.

Of Ten Hag volgend seizoen zelf bij United werkt, is ook nog de vraag. Er is veel speculatie over de toekomst van de voormalige Ajax-trainer, ook al won hij afgelopen weekend de FA Cup met zijn ploeg. In de Premier League werd United slechts achtste.

(Nusport)…[+]