Osaka maakt in Rosmalen debuut in Nederland

Osaka-maakt-in-Rosmalen-debuut-in-Nederland

TENNIS – Naomi Osaka neemt volgende maand deel aan de Libéma Open. De viervoudig grandslamkampioen en voormalig nummer één van de wereld maakt in Rosmalen haar debuut in Nederland.

De 26-jarige Osaka won van 2018 tot en met 2021 ieder jaar een grand slam, namelijk de US Open (2018 en 2020) en de Australian Open (2019 en 2021). De Japanse pakte in totaal zeven WTA-titels. De tennisster is momenteel de nummer 134 van de wereld. Osaka werd vorig jaar zomer voor het eerst moeder. Begin dit jaar maakte ze haar rentree op de WTA Tour. Ze won zondag haar eerste partij op Roland Garros en staat woensdag in de tweede ronde tegen de Poolse wereldranglijstaanvoerder Iga Swiatek.

De laatste keer dat Osaka de tweede ronde op een grand slam bereikte, was begin 2022 op de Australian Open. Sindsdien worstelde de voormalig wereldtopper met onder meer mentale problemen. Ze kampte lange tijd met depressies en sociale angsten. Osaka is tot dusver de grootste naam op de deelnemerslijst in Rosmalen. Ook onder anderen Jessica Pegula, Ekaterina Alexandrova, Bianca Andreescu en Arantxa Rus hebben hun komst toegezegd.

De Libéma Open staat van 8 tot en met 16 juni op het programma. Veel tennissers zien het grastoernooi als voorbereiding op Wimbledon. De grand slam in Londen begint twee weken later.

(Nusport)…[+]