SLM vult directieteam aan met buitenlandse luchtvaartconsultant

SLM

PARAMARIBO – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) heeft haar directieteam aangevuld met een luchtvaartkenner uit het buitenland. SLM-directeur Steven Gonesh bevestigt dat Lars de Brabander sinds begin juni de nieuwe onderdirecteur Commerciële Zaken van de nationale carrier is.

Volgens de SLM-directeur was de post van nieuwe onderdirecteur Commerciële Zaken al jaren vacant. In februari van dit jaar uitte de SLM-bond nog zijn bezorgdheid over het ontbreken van een onderdirecteur Commerciële Zaken. De bond gaf toen te kennen dat naast het aanvullen van het SLM-directieteam, ook diverse belangrijke managerposten binnen het bedrijf nog ingevuld moeten worden. Tot en met 2018 werd de positie van onderdirecteur Commerciële Zaken bekleed door Clyde Cairo. Hij verruilde zijn toppositie bij de SLM voor de functie van algemeen directeur bij het Diakonessen Ziekenhuis.

De SLM-directeur zegt dat de Brabander geen onbekende is in de luchtvaartwereld. Hij heeft verschillende topfuncties bekleed bij luchtvaartmaatschappijen in de regio en is ook geen onbekende bij de KLM. Namens deze Nederlandse vliegmaatschappij heeft hij gewerkt in Azië en Midden-Amerika. De nieuwe onderdirecteur Commerciële Zaken is voornamelijk aangetrokken om het commerciële beleid van de nationale carrier weer in goede banen te leiden.

Dit is niet de eerste keer dat een buitenlander wordt aangetrokken om de SLM te helpen uit de slop te komen. In 2021 werd de Nederlander Paul de Haan voorgedragen door president Chandrikapersad Santokhi als de nieuwe SLM-directeur. Echter, De Haan heeft het niet lang volgehouden bij de nationale carrier.  De voormalige directeur is de belofte om de maatschappij weer winstgevend te maken niet nagekomen…[+]