Alcaraz wacht titanengevecht met Sinner

TENNIS – Carlos Alcaraz heeft de halve finales van Roland Garros bereikt. De Spanjaard versloeg Stéfanos Tsitsipás in drie sets (6-3, 7-6 (3) en 6-4) en wacht bij de laatste vier een titanenstrijd met de nieuwe nummer één Jannik Sinner.

Alcaraz beleefde een droomstart op het gravel van Court Philippe-Chatrier door Tsitsipás in de allereerste game van de wedstrijd gelijk te breken. Die klap kwam de Griekse nummer negen van de wereld in de eerste set niet meer te boven. Ook in de tweede set kwam Alcaraz direct op een break voorsprong, maar dit keer poetste Tsitsipás de achterstand wél weg. In de tiebreak was de winnaar van Wimbledon van vorig jaar wéér een maatje te groot.

In de derde set gingen Alcaraz en Tsitsipás een tijdje gelijk met elkaar op, totdat Alcaraz een break forceerde in de zevende game. Daarna was het gedaan met het Griekse verzet. Na twee uur en zeventien minuten benutte Alcaraz zijn eerst matchpoint met een geweldige dropshot. Voor de 21-jarige Alcaraz wacht in de halve finales een fraai affiche tegen de één jaar oudere Sinner. De Italiaan won eerder op de dag van Grigor Dimitrov en zag Novak Djokovic afhaken met een knieblessure. Daardoor is hij de nieuwe nummer één van de wereld.

Alcaraz en Sinner speelden acht keer eerder tegen elkaar, maar daaruit komt geen winnaar naar voren (4-4). De laatste ontmoeting tussen beiden, in maart op Indian Wells, was een prooi voor Alcaraz. Die wedstrijd werd wel op hardcourt gespeeld. (Nusport)…[+]