Erling Haaland schittert met hattrick bij Noorwegen

Noorwegen neemt de pet af voor Haaland na nieuwe hattrick

VOETBAL – Erling Haaland wees Noorwegen woensdagavond de weg naar een klinkende zege op Kosovo. De Noorse spits was goed voor een hattrick en dat kwam hem op de nodige complimenten te staan in zijn thuisland.

Noorwegen, dat aankomende zomer ontbreekt op het EK, speelde een oefeninterland tegen Kosovo. Haaland greep de schijnwerpers met een hattrick. Iets waar de wereld niet meer van staat te kijken, het is immers de 22ste hattrick uit de voetballoopbaan van dit pas 23-jarige Noorse fenomeen. Daarmee heeft hij er één meer dan bijvoorbeeld Harry Kane. Voor de Noorse ploeg staat hij nu op 30 goals in 32 wedstrijden. Haaland is nog drie doelpunten verwijderd van het all-time topscorersrecord van Noorwegen. Jørgen Juve is topscorer aller tijden met 33 goals voor de nationale ploeg. Daar had hij echter wel 45 duels voor nodig.

De Noorse media waren dan ook zeer lovend. “De spits die niet mag schitteren op het EK zorgde voor opschudding”, schreef Dagbladet. “Het was weliswaar in een oefenwedstrijd, maar alle hattricks van Haaland gaan de wereld over. Terwijl half Europa deze zomer het EK in Duitsland speelt, staat hij met Noorwegen aan de zijlijn. Woensdag werd dat opnieuw ingewreven bij de wereld.”

“Haaland schitterde opnieuw in het Ullevaal Stadion”, was de conclusie van TV2. “Haaland vermoeid? Nou, vergeet het maar. Hij gaf een duidelijke boodschap af. Er bestaat dan ook geen twijfel wie de man van de wedstrijd was. Zoals gewoonlijk was hij weer pure klasse.” Ook de Noorse bondscoach Stale Solbakken was erg complimenteus over zijn spits. “Petje af voor Erling vandaag. Niet alleen voor de doelpunten die hij maakt, maar ook voor het feit dat hij zo gemotiveerd en betrokken is. Het kost hem energie, vooral na zo’n uitgebreid seizoen, maar hij levert toch weer deze bijdrage aan het team.” (VI)…[+]