Rehabilitatie verkeersaders Paramaribo-Noord van start

1

PARAMARIBO – Er wordt eindelijk actie ondernomen na jaren van klachten over het slechte wegdek en de wateroverlast in Paramaribo-Noord. De komende tijd worden de Gompert- en Anamoestraat en de Tourtonnelaan hersteld. Naast het wegdek krijgt ook de afwatering aandacht om toekomstige problemen te voorkomen. De werkzaamheden zullen enkele weken duren. De huidige staat van de wegen veroorzaakt niet alleen verkeershinder, maar vormt ook een risico voor de veiligheid van de weggebruikers.

Het gaat om een gerichte aanpak van de meest aangetaste delen van de wegen, niet om een complete asfaltering. Toch omvat het project meer dan alleen het leggen van een nieuwe laag asfalt op het wegdek: de beschadigde weggedeelten zullen volledig worden uitgegraven om een nieuwe fundering te plaatsen. Daarnaast worden de Gompert- en de Anamoestraat met 20 centimeter verhoogd om te voorkomen dat ze onder water komen te staan na een regenbui. Dit geldt ook voor de inritten en inhammen langs deze wegen.

Dit project maakt deel uit van een rehabilitatiepakket van het Ministerie van Openbare Werken (OW), dat ongeveer USD 20 miljoen kost en in verschillende fasen is opgedeeld. Twee programma’s van dit pakket zijn reeds uitgevoerd.

Hoewel het rehabilitatiepakket aanvankelijk in 2023 van start had moeten gaan, kon het Ministerie van Financiën en Planning nog niet over de brug komen met de autorisatie. “Doordat de gelden niet altijd beschikbaar zijn, moet je geduld hebben. We vragen de gemeenschap om geduld te hebben”, zegt OW-minister Riad Nurmohamed bij de start van de werkzaamheden aan de Gompertstraat…[+]