Jongeman voor poging tot roof aangehouden

arrested

PARAMARIBO – Jonathan L. (22) is in de kraag gevat ter zake poging tot diefstal middels geweld. De verdenking is dat hij samen met anderen heeft gepoogd een lid van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) te beroven.

Het slachtoffer ging naar een eethuis aan de Fajadjanstraat om voeding te kopen. Toen hij op de plaats aankwam, zag hij twee mannen in het eethuis, terwijl één persoon buiten stond. Hij liep naar binnen en merkte dat de man die buiten stond, zou hebben gewenkt naar de twee andere mannen dat het gunstig was om toe te slaan. Bij hem rees het vermoeden dat de mannen van plan waren hem te beroven.

De DNV’er zou in een worsteling zijn geraakt met de twee mannen in het eethuis. De kompaan die buiten de zaak stond, loste twee schoten, maar niemand raakte gewond. Het is het slachtoffer gelukt een van de verdachten in het eethuis aan te houden. De twee andere mannen zagen kans weg te vluchten. Bij de aangehouden man is er geen wapen aangetroffen. Op de plaats trof de politie een huls aan en nam die in beslag. De twee  andere mannen worden nog opgespoord. WJ…[+]