Verdachte roofmoord op onderneemster voorlopig vrij

PARAMARIBO – Het Hof van Justitie heeft Timothy L., die verdacht wordt van de roofmoord op onderneemster Zhenjie Yang van een bakkerij aan de Kwattaweg, voorlopig in vrijheid gesteld. Raadsman Raoul Lobo zegt aan Times of Suriname dat de verdachte, die steeds heeft ontkend, bij de behandeling van zijn zaak in hoger beroep voorlopig op vrije voeten is.

Timothy L. werd door de kantonrechter in juni vorig jaar veroordeeld tot twintig jaar celstraf, maar zijn raadsman tekende beroep aan. Er zijn drie getuigen in appel gehoord. Die hebben aangegeven dat Timothy L. niet erbij was toen het strafbare feit werd gepleegd. Lobo geeft aan dat er ook verdere twijfels zijn, want op de camerabeelden zijn er slechts vier personen te zien en niet de verdachte. Volgens sommige medeverdachten bestond de groep uit vijf personen, terwijl anderen aangeven dat het om zes ging. Op de beelden zijn echter vier personen te zien.

Lobo zegt dat het hof na het horen van de drie getuigen heeft besloten de verdachte ambtshalve voorlopig in vrijheid te stellen. Als het hof de beslissing niet zou hebben genomen, zou de raadsman zelf het verzoek daartoe doen, maar zover is het niet gekomen. Timothy L. ontkent dat hij betrokkenheid heeft gehad bij het strafbare feit. Bij de kantonrechter had hij verklaard dat de politie sommige kompanen van hem heeft mishandeld om hem te bezwaren. Timothy L. geeft aan dat hij nergens op het beeldmateriaal te zien is. WJ…[+]